INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA THE BEST

Presa internațională, scandalizată după decizia FIFA: „Complet greșit” » Mondialul nu trebuia să conteze!

Lionel Messi/ foto Imago Images
Lionel Messi/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 23:04 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 00:20

Lionel Messi (36 de ani), atacantul lui Inter Miami, a câștigat trofeul pentru cel mai bun jucător al anului, în cadrul galei „FIFA The Best”. Performanțele pentru care a primit trofeul au fost cele cuprinse între 19 decembrie 2022 și 20 august 2023. Campionatul Mondial cucerit de Argentina n-ar fi trebuit să conteze! Finala cu Franța a fost pe 18 decembrie 2022.

  • Messi și Haaland au fost la egalitate în top, cu 48 de puncte fiecare, iar Mbappe pe locul 3, cu 35 de puncte. 
  • În acest caz, departajarea s-a făcut la numărul cel mai mare de câte 5 puncte acordate de căpitanii echipelor naționale, unde Messi a avut 107 voturi, iar Haaland 64.

Presa internațională vuiește după decizia din cadrul galei „FIFA The Best”. Mai multe publicații de renume nu înțeleg decizia căpitanilor și selecționerilor care l-au votat pe Messi. Și jurnaliștii de la mai multe publicații mondiale au votat. Singurul jurnalist român care a votat la gală a fost Theodor Jumătate, de la Gazeta Sporturilor.

Decizie șocantă la gala FIFA The Best: Leo Messi, numit cel mai bun fotbalist al anului » Argentinianul nu s-a prezentat!
FIFA THE BEST
Decizie șocantă la gala FIFA The Best: Leo Messi, numit cel mai bun fotbalist al anului » Argentinianul nu s-a prezentat!

Messi nu s-a prezentat la gală. Henry, prezentatorul evenimentului, a ridicat trofeul în locul lui. Nici Haaland și Mbappe nu au venit la Londra.

Presa internațională vuiește după ce Lionel Messi a primit trofeul „FIFA The Best”

„De ce Messi? Această alegere i-a lăsat pe fani mască”, au scris cei de la BILD. „Surpriză mare. Messi e The Best”, a notat și Marca, din Spania.

„Decizie foarte ciudată, trebuia să câștige Haaland”, a scris The Times. „Aș spune că e o decizie scandaloasă”, a spus expertul Carl-Erik Torp, analistul postului norvegian NRK. 

Un alt site in Norvegia, Aftenposten, a notat: „N-a contat că mașina norvegiană de goluri a avut un sezon senzațional la City. A bătut recorduri încontinuu, a câștigat tripla și a luat multe premii pentru performanțele individuale. Dar a pierdut în fața lui Messi în două anchete prestigioase. S-a întâmplat la gala Balonului de Aur și acum la cea organizată de FIFA”.

„Complet greșit. În 2023, Erling ar fi meritat să câștige datorită statisticilor. A contribuit decisiv la câștigarea tuturor trofeelor de către City. Tot respectul pentru Messi, dar au fost alți jucători mai buni în 2023”, a transmis Lars Tjærnås, un analist norvegian de la VG, cel mai mare site din țara lui Erling Haaland.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Strănepoata lui Ferenc Puskas, apariție răvășitoare la gala „The Best FIFA Football Awards” » A eclipsat cel mai frumos gol al anului :D
The Best FIFA Football Awards
Strănepoata lui Ferenc Puskas, apariție răvășitoare la gala „The Best FIFA Football Awards” » A eclipsat cel mai frumos gol al anului :D
Mesajul lui Gică Hagi pentru Radu Drăgușin, după transferul la Tottenham
TOTTENHAM
Mesajul lui Gică Hagi pentru Radu Drăgușin, după transferul la Tottenham

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
supersx
supersx  •  16 Ianuarie 2024, 09:46

Presa internațională=presa norvegiană. Doar nu ne așteptam la jurnalism de la GSP, nu?

Dino
Dino  •  16 Ianuarie 2024, 08:59

Cine crede ca aceste premii nu sunt doar pt PR....o sa-i vina si randul lui Haaland, momentan inca mai are Messi contracte cu ceva firme de echipament sportiv. Au fost multe trofee individuale pe care atat Messi cat si Ronaldo le-au obtinut si au fost controversate. Sportul a devenit entertaiment.....din pacate.

theologus9
theologus9  •  16 Ianuarie 2024, 08:43

Imcredibil cat pompeaza in marketingul lui messi, dupa al 8 lea balaon, ii da si fifa the best cand el a jucat 6 meciuri la miami si a marcat 1 sigur gol, la PSG nu a fost cel mai bun om, de departe, in UCL s.a plimbat pe teren... Penibil

Vezi toate comentariile (10)
Comentează