CAMPIONATE  ·  UEFA

Președintele UEFA se implică și în campionatele interne: „E imposibil ca echipa asta să termine fără titlu”

Aleksander Ceferin, șeful UEFA +15 FOTO
Aleksander Ceferin, șeful UEFA

Articol de — Marti, 07 Aprilie, 09:27

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, e convins că, și dacă sezonul se va întrerupe definitiv, va fi găsită o soluție pentru ca Liverpool să fie campioană în Premier League.

De trei decenii așteaptă Liverpool să fie prima în Anglia. Și tocmai acum, când are 25 de puncte avans și o despart doar două victorii de trofeu, fotbalul s-a oprit din cauza pandemiei. Dacă 14 cluburi din cele 20 cer anularea sezonului, Premier League ar putea fi declarat nul în 2019-2020. Caz în care nu ar avea nici campioană. Exact ce nu vrea Aleksander Ceferin.

Toate campionatele să aibă o câștigătoare

Președintele sloven de la UEFA susține într-un interviu pentru Ekipa (cotidianul sportiv din țara sa) că „este imposibil ca Liverpool să termine fără titlu. Dacă meciurile se vor juca, va fi aproape sigur pe locul 1. Dacă nu, trebuie să găsim un criteriu pe baza căruia rezultatele să fie declarate și alese echipele câștigătoare". Sugerând că, indiferent de finalul acestei stagiuni, e obligatoriu ca fiecare țară să aibă un clasament.

Decizia s-ar putea lua în afara terenului

Ceferin mai anunță un lucru, comentând situația lui Liverpool. Că este posibil ca învingătoarele să fie hotărâte la comisii. „Încă o dată, nu văd niciun scenariu în care Liverpool să nu mai fie campioană. Știu că fanii ar putea fi dezamăgiți dacă partidele s-ar disputa fără spectatori ori decizia ar fi luată în afara terenului, la nivelul instanțelor, dar cred că vor cuceri titlul, într-un fel sau altul". 

„Sigur, nu pot promite nimic asupra acestui final de sezon. Totul va depinde de circumstanțe. Vom relua competițiile dacă vom fi siguri că nimeni nu va fi pus în pericol jucând fotbal"
Aleksander Ceferin, președinte UEFA

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:Cel mai frumos copil din România s-a transformat într-o tânără superbă. Cum arată acum Noelle

Libertatea

Comentarii (4)

Claude SH  •  07 Aprilie 2020, 11:16
Postat de mixmax pe 07 Aprilie 2020, 10:49

unde ai tu 45 de grade constant pe timp de vara in Romania? Ne confunzi cu Qatarul. Meciurile se joaca oricum in nocturna nu la pranz cum crezi tu asa ca se poate juca fara probleme.

Nu toate meciurile se pot juca în nocturna, dacă se va juca la trei zile, 4 din meciurile etapei se vor juca pe căldură. Nu la 45, poate la 30-35. Ne convenabil.

mixmax  •  07 Aprilie 2020, 10:49

unde ai tu 45 de grade constant pe timp de vara in Romania? Ne confunzi cu Qatarul. Meciurile se joaca oricum in nocturna nu la pranz cum crezi tu asa ca se poate juca fara probleme.

Tnume Maria  •  07 Aprilie 2020, 10:26

În România e situație de urgență până pe 4 mai. Când sa se mai joace? Vara la 45 de grade nu cred iar sezonul următor ar începe când anume ? E un prost

Vezi toate comentariile (4 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1