INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Președintele UEFA se implică și în campionatele interne: „E imposibil ca echipa asta să termine fără titlu”

Aleksander Ceferin, șeful UEFA +14   FOTO
Aleksander Ceferin, șeful UEFA

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 09:27

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, e convins că, și dacă sezonul se va întrerupe definitiv, va fi găsită o soluție pentru ca Liverpool să fie campioană în Premier League.

De trei decenii așteaptă Liverpool să fie prima în Anglia. Și tocmai acum, când are 25 de puncte avans și o despart doar două victorii de trofeu, fotbalul s-a oprit din cauza pandemiei. Dacă 14 cluburi din cele 20 cer anularea sezonului, Premier League ar putea fi declarat nul în 2019-2020. Caz în care nu ar avea nici campioană. Exact ce nu vrea Aleksander Ceferin.

Toate campionatele să aibă o câștigătoare

Președintele sloven de la UEFA susține într-un interviu pentru Ekipa (cotidianul sportiv din țara sa) că „este imposibil ca Liverpool să termine fără titlu. Dacă meciurile se vor juca, va fi aproape sigur pe locul 1. Dacă nu, trebuie să găsim un criteriu pe baza căruia rezultatele să fie declarate și alese echipele câștigătoare". Sugerând că, indiferent de finalul acestei stagiuni, e obligatoriu ca fiecare țară să aibă un clasament.

Decizia s-ar putea lua în afara terenului

Ceferin mai anunță un lucru, comentând situația lui Liverpool. Că este posibil ca învingătoarele să fie hotărâte la comisii. „Încă o dată, nu văd niciun scenariu în care Liverpool să nu mai fie campioană. Știu că fanii ar putea fi dezamăgiți dacă partidele s-ar disputa fără spectatori ori decizia ar fi luată în afara terenului, la nivelul instanțelor, dar cred că vor cuceri titlul, într-un fel sau altul". 

„Sigur, nu pot promite nimic asupra acestui final de sezon. Totul va depinde de circumstanțe. Vom relua competițiile dacă vom fi siguri că nimeni nu va fi pus în pericol jucând fotbal"
Aleksander Ceferin, președinte UEFA

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Liverpool a cedat în fața presiunilor » Ce se întâmplă acum cu angajații clubului: „Ne pare foarte rău”

Ianis Hagi n-a scăpat » Salariu redus la jumătate până în iulie! Cât pierde jucătorul român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
189254898748309
Claude SH  •  07 Aprilie 2020, 11:16
Postat de mixmax pe 07 Aprilie 2020, 10:49

unde ai tu 45 de grade constant pe timp de vara in Romania? Ne confunzi cu Qatarul. Meciurile se joaca oricum in nocturna nu la pranz cum crezi tu asa ca se poate juca fara probleme.

Nu toate meciurile se pot juca în nocturna, dacă se va juca la trei zile, 4 din meciurile etapei se vor juca pe căldură. Nu la 45, poate la 30-35. Ne convenabil.

mixmax
mixmax  •  07 Aprilie 2020, 10:49

unde ai tu 45 de grade constant pe timp de vara in Romania? Ne confunzi cu Qatarul. Meciurile se joaca oricum in nocturna nu la pranz cum crezi tu asa ca se poate juca fara probleme.

1329046320625305
Tnume Maria  •  07 Aprilie 2020, 10:26

În România e situație de urgență până pe 4 mai. Când sa se mai joace? Vara la 45 de grade nu cred iar sezonul următor ar începe când anume ? E un prost

Vezi toate comentariile (4)
Comentează