INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Prima echipă care-l vrea pe Răzvan Marin: traiectorie descendentă pentru fotbalistul român

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 13:27 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 13:56

Cariera „tricolorului” Răzvan Marin a involuat în trei ani de la Ajax Amsterdam, campioana Olandei, unde ajunsese rezervă, la o retrogradată în Serie B. Cagliari vrea să-l vândă cu 9-10 milioane ca să-și scoată banii.

Singurul român titular incontestabil în sezonul trecut din Serie A încearcă să evadeze din liga secundă, după ce a retrogradat cu Cagliari.

 Sau, mai bine zis, sarzii vor să-l vândă pe Răzvan Marin pentru a-și recupera investiția făcută în 2021, când l-au transferat de la Ajax. Au găsit și un client, pe Empoli, care chiar are nevoie de un mijlocaș central, după ce l-a vândut pe albanezul Asslani la Inter cu 14 milioane de euro.

Reghecampf, salariu de 3 ori mai mare la Neftchi Baku decât la Universitatea Craiova
SALARIU
Reghecampf, salariu de 3 ori mai mare la Neftchi Baku decât la Universitatea Craiova

Ce urmează pentru Răzvan Marin: împrumut ori transfer?

Negocierile sunt avansate, cum scria marți Gazzetta dello Sport, numind transferul ca pe o „afacere caldă", numai că discuțile se învârt în jurul formulei operațiunii. 

Cagliari insistă pentru cedarea definitivă și cere 9-10 milioane de euro, în timp ce toscanii agreează împrumutul, cu opțiunea de cumpărare în 2023 pentru o sumă între 8 și 9 milioane. 

În plus, pe perioada împrumutului, s-ar obliga să achite integral salariul jucătorului, de 1 milion de euro. N-ar fi o variantă rea din moment ce, dacă Empoli nu l-ar mai păstra, sarzii ar recupera un jucător antrenat încă un an în Serie A, în loc să-l țină să se devalorizeze în divizia cadetă.

Cum a ajuns Răzvan Marin rezervă la Ajax Amsterdam

Oricum, cariera „tricolorului" a înregistrat un regres continuu după mutarea din 2019 de la Standard la Ajax, de 12,5 milioane. Răzvan Marin nu s-a adaptat în echipa „lăncierilor" și a ajuns repede pe banca de rezerve, în loc să își continue ascensiunea pornită de la Viitorul spre un nume mai strălucitor din fotbalul european. 

Și după numai un sezon, Erik ten Hag i-a transmis că este mai bine să plece. Așa s-a ajuns la împrumutul la Cagliari, echipă ce lupta pentru evitarea retrogradării. A fost primul pas înapoi, urmat de exercitarea obligației de cumpărare a sarzilor pentru 10 milioane.

A ratat oferta lui Lyon

Paradoxal, într-un an cota de piață aproape că i s-a dublat, reușind un sezon apreciat în Il Calcio și atrăgând atenția unor cluburi ca Milan sau Lyon. Sarzii au ținut însă la preț și nu l-au vândut cu 15 milioane, cât venise oferta din Ligue 1, și au cerut 18 milioane, iar afacerea a picat. 

Răzvan a rămas și nu a repetat primul sezon la Cagliari, n-a marcat niciun gol și a scăzut în evoluții, iar cota i-a luat-o în jos. La fel, și curba carierei care tinde spre Empoli, locul 14 în ultimul campionat, cealaltă ofertă pe care a avut-o fiind de la Salernitana, salvată în runda finală chiar în dauna lui Cagliari.

12 milioane de euroeste cota lui Răzvan Marin, conform Transfermarkt, cel mai valoros jucător român. Același nivel avut la Ajax în decembrie 2019 3 goluri și 12 pase decisive are Marin în 73 de meciuri la Cagliari în Serie A. La Ajax, nu a prins decât 16 partide (9 ca titular), având două assisturi

Am jucat puțin la Ajax și când s-a ivit posibilitatea de a pleca la Cagliari nu am ezitat, am fost convins să folosesc șansa asta. Iubesc Italia și iubesc orașul
- Răzvan Marin, mijlocaș român

Citește și: 

Atac la Real Madrid și la șeful La Liga » Nasser Al-Khelaifi, ieșire explozivă în presă: „Nu accept lecții de la nimeni!”

Michel Platini, ultima declarație în procesul de escrocherie: „Va spăla ce a fost murdărit șapte ani”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  22 Iunie 2022, 21:04

E foarte bine si la Empoli, e o echipa decenta, nu mai fiti asa fitosi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează