INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  5 PUNCTE

Primera Division se relansează

Articol de GSP - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Barcelona a redus distanţa faţă de Real şi crede iar în şansele ei

Cea mai importantă ştire este relansarea Primerei Division cu două rezultate identice. Lupta pentru titlu în Spania s-a redeschis după ce Barcelona s-a apropiat la 5 puncte de Real Madrid, scurtînd o diferenţă ce, la un moment dat, ajunsese la 9 puncte. 5 puncte nu mai e distanţă imposibilă, iar dacă ne amintim, în sezonul trecut Real Madrid a fost exact în aceeaşi situaţie şi a cîştigat în cele din urmă titlul. În dauna Barcelonei.

BETIS - REAL MADRID 1-2
Vulgaritate şi resemnare

În lumea fotbalului se spune adeseori că nu-i recomandat să distrugi un adversar prins într-o zi slabă, aşa cum a făcut-o campioana în etapa trecută, 7-0 cu Valladolid, pentru că s-ar putea ca golurile să nu mai vină atunci cînd ai mai mare nevoie de ele. Madridul se ducea în Andaluzia cu un pic de teamă, fiindcă pierduse pe terenurile lui FC Sevilla şi Almeria. Teama s-a transformat în stres după acest 1-2 la Betis. Următoarea deplasare e tot în zonă, la Huelva, iar asta a început să dea fiori.

Real începuse bine, cu golul lui Drenthe din acţiunea reapărutului Robben. 0-1 în minutul 5, ce-ţi poţi dori mai mult de la o deplasare apriori complicată? Au urmat însă 90 de minute, cu tot cu prelungiri, în care oaspeţii au fost de nerecunoscut. Au plătit în cele din urmă din pricina vulgarităţii apărării şi a resemnării în care a intrat echipa după ce Betis a întors în 3 minute situaţia, din două faze identice: centrare din zona lui Salgado, "cap" de lîngă Marcelo, cei doi "laterali" convertindu-se aşadar în cei mai buni oameni ai lui Betis.

ZARAGOZA - BARCELONA 1-2
Cu mîinile curate

Posibilitatea ca diferenţa faţă de Madrid să se reducă la 5 puncte a crescut temperatura pe "La Romareda". Pulsul catalanilor era oricum mărit, iar golul lui Henry, aşezat de Rijkaard pe poziţia care-i convine francezului, vîrf central, a venit ca un calmant. Gazdele au acuzat un henţ la preluarea lui "Titi", după pasa genială a lui Deco, dar reluările n-au fost de ajutor. A urmat apoi un penalty ratat de Diego Milito, care a tras mult peste poarta lui Valdes, parcă de teama fratelui mai mic, Gabriel, adversarul său direct.

La vestiare intrase Barcelona din trecut, dar s-a întors Barcelona de azi, care încearcă să păstreze un amărît de 1-0 în loc să forţeze desprinderea. Şi era să se frigă iar, căci Oliveira a egalat, pe o greşeală de poziţionare a lui Marquez. Situaţia a salvat-o arbitrul Gonzales Vasquez, care, cu ajutorul asistentului, a descoperit un henţ în careu la o minge ce lovise umărul lui Juanfran. Penalty, ideal ca medicament pentru Ronaldinho (iar rezervă), ideal pentru victoria Barcelonei, ideal pentru relansarea luptei la vrf.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
 •  18 Februarie 2008, 14:01

fcbarcelona ia campionatu-n spania

 •  18 Februarie 2008, 11:30

barca e ajutata de arbitri....si nu o sa le mai mearga mult...daca o sa fie toti jucatorii lu real apti barca va fi distrusa pe bernabeu...lipsesc robinho nisterloy doar ce sia revenit,jumatate din aparare e accidentata

 •  18 Februarie 2008, 09:32

astia de la GSP sunt cei mai buni :)) :)) locul 3 in tara !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează