INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Primul jucător al lui Real Madrid care câștigă „Golden Boy”. 97% dintre votanți l-au ales!

Jude Bellingham e cel mai bun de la Real Madrid în acest sezon // Foto: Imago
Jude Bellingham e cel mai bun de la Real Madrid în acest sezon // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 14:53 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 15:12

Jude Bellingham (20 de ani) va primi pe 4 decembrie trofeul acordat anual de ziarul Tuttosport celui mai valoros tânăr fotbalist. Internaționalul englez a adunat 485 de puncte din 500 posibile, juriul fiind compus din jurnaliști de la 50 de redacții din întreaga lume, între care și Gazeta Sporturilor!

Ceea ce era de așteptat s-a confirmat aseară. Jude Bellingham și-a asigurat primul loc în ancheta organizată de Tuttosport, la care au votat ziariști de la 50 de publicații de pe glob. Mijlocașul englez este primul fotbalist al lui Real Madrid care câștigă trofeul `Golden Boy", pentru cel mai bun jucător sub 21 de ani. 

Starul de 20 de ani a întrunit 97% din voturi și a contabilizat 485 de puncte din 500, egalând performanța lui Kylian Mbappe din 2017 (291 de puncte din 300), cu mențiunea că atunci participau la anchetă numai 30 de publicații. Bellingham preia ștafeta de la doi spanioli, ce au luat trofeul în 2021 și 2022, Pedri și Gavi, ambii de la Barca, și i-a surclasat pe următorii 2 clasați, Jamal Musiala și Lamine Yamal.

Jude Bellingham: "Trofeul îmi dă motivație pentru viitor"

Autor a 13 goluri în primele 13 partide disputate în tricoul blanco, Jude a fost numit `Regele regilor" și `Galactic stratosferic" de către Tuttosport, care precizează că Musiala a avut cu 200 de puncte mai puțin! Bellingham a fost lovitura verii dată de Real Madrid, care i-a plătit lui Dortmund 103 milioane de euro (plus 35 de milioane pentru bonusuri și alte clauze variabile):

„Golden Boy e o recunoaștere foarte frumoasă, sunt extrem de fericit. Dar îmi dă și noi motivații pentru viitor. Vreau să-mi depășesc limitele, să mai cuceresc alte trofee. Le mulțumesc tuturor celor ce au luat parte la parcursul meu și, mai ales, familiei mele, ce mi-a oferit zilnic susținere, motivație și iubire pentru a continua să încerc să fiu mai bun".

La 16 ani, Lamine Yamal a prins locul 3 la general și 1 la cei mai tineri

La celelalte secțiuni ale anchetei Tuttosport au învins: cel mai tânăr jucător - Lamine Yamal, cel mai bun italian U21 - Giorgio Scalvini, Golden Player Man - Erling Haaland, Golden Player woman - Aitana Bonmati, cea mai bună italiancă U21 - Chiara Beccari, Golden Girl - Linda Caicedo, cel mai bun impresar - Ali Barat, Greatest challenge - Cristiano Giuntoli (pentru titlul cu Napoli), Best manager europeo - Edu Gaspar, Best president europeo - Tony Bloom și Golden Boy Esports italiano - Dani Pitbull.

CUM A VOTAT GSP.RO

1. Jude Bellingham

2. Lamine Yamal

3. Arda Guler

4. Xavi Simons

5. Jamal Musiala

Citește și

Danezii au câștigat grupa și Hojbjerg e în culmea fericirii: „De mic copil mă plimbam în jurul stadionului și visam la o seară ca asta”
PRELIMINARII
Danezii au câștigat grupa și Hojbjerg e în culmea fericirii: „De mic copil mă plimbam în jurul stadionului și visam la o seară ca asta”
Prima performanță ca antrenor pentru Sylvinho: „Sunt onorat să fiu selecționerul Albaniei. Aici există multă pasiune în muncă”
PRELIMINARII
Prima performanță ca antrenor pentru Sylvinho: „Sunt onorat să fiu selecționerul Albaniei. Aici există multă pasiune în muncă”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează