INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

FOTO Primul scandal după gala Balonului de Aur: înfuriați de poza cu Vinicius jr. aleasă de organizatori

Poza incriminată de Valencia
Poza incriminată de Valencia

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2023 10:48 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 10:53

Clubul Valencia s-a plâns că la premierea lui Vinicius jr, pentru munca socială pe care o depune, organizatorii au apelat la o fotografie făcută pe stadionul clubului, Mestalla, în care brazilianul reacționează la comportamentul rasist al unor spectatori la adresa lui.

Vinicius jr a primit premiul "Socrates" la gala Ballon d'Or, de la Paris, pentru implicarea sa socială. La Sao Gonçalo, orașul său natal, atacantul Realului a creat Institutul „Vini Jr.”, prin intermediul căruia oferă copiilor educație de calitate.

Gică Popescu vrea să schimbe legea privind banii publici în sport » Propunerea semnată de toate cluburile a ajuns pe masa premierului Marcel Ciolacu
BANI PUBLICI IN SPORT
Gică Popescu vrea să schimbe legea privind banii publici în sport » Propunerea semnată de toate cluburile a ajuns pe masa premierului Marcel Ciolacu

O fotografie cu Vinicius jr pe Mestalla i-a scandalizat pe cei de la Valencia

Însă fotografia folosită de organizatorii evenimentului, luni seară, la acordarea distincției i-a scandalizat pe cei de la Valencia FC. Motivul? În poza respectivă, jucătorul brazilian este surprins pe stadionul Mestalla, în mai, chiar în momentul în care reacționează furios la manifestările rasiste ale unor spectatori la adresa sa. 

Primul scandal după gala Balonului de Aur: înfuriați de poza cu Vinicius jr. aleasă de organizatori
Poza incriminată de Valencia

În imagine se văd perfect scutul Valenciei - sponsorul tricoului, de care s-a despărțit în urmă cu câteva luni - și chipurile lui Comert și Mamardashvili.

Valencia a sancționat „prompt și hotărât” comportamentele izolate

Prin intermediul rețelelor de socializare, clubul a făcut public un mesaj în care acuză folosirea fotografiei și asocierea acesteia cu comportamente izolate pe care „le-a sancționat prompt și hotărât, aplicând pedeapsa cea mai severă celor implicați”. Pe de altă parte, Valencia „apreciază activitatea socială” pe care atacantul lui Real Madrid o depune în țara sa.

Proiectul său educațional își propune „o muncă solidă, consecventă și cu adevărat transformatoare pe termen lung și oferă o oportunitate celor mai tineri”. Totodată, clubul își menține discursul de toleranță zero față de rasism: „Reiterăm condamnarea absolută a rasismului, dar cerem și respect maxim pentru fanii noștri și pentru clubul nostru ”. 

FOTO „Le-am furat pe toate” » Avalanșă de meme după ce Lionel Messi a primit Balonul de Aur 2023

În curând pe Disney - „Balonul de Aur, Furtul”
Ronaldo: Mă duc să-i spun lui Piers Morgan
+8 FOTO

Dialogul serii la Paris » Novak Djokovic l-a păcălit că joacă la Milan: „În weekend dau hat-trick”

Chelsea investigată pentru două transferuri fabuloase din era Roman Abramovich

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
contrabas3
contrabas3  •  31 Octombrie 2023, 16:59

Îmi amintesc cum Rudiger, fotbalist negru ca Vinicius, trăgea de Junior și îi zicea să nu îi bage în seamă pe fanii Valenciei, și să meargă să joace fotbal, dar el nu și nu! Sunt șanse mari să ajungă și el un caz ,,Colin Kaepernick” din NFL - sportiv negru și activist fără job, din cauză că nimeni nu vrea să își facă de lucru cu ființe ciudate, rasiste și complicate.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  31 Octombrie 2023, 15:39

Vinicius e un circar necivilizat, ar trebui sa joace la Sportul Muncitoresc Draganesti Olt.

andreizam
andreizam  •  31 Octombrie 2023, 12:08

Naspa. Nu mi se pare,Mesi, omul fotbalului euronean in anul 2023. Dar....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează