INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Prostia se plătește! Wolfsburg afară din Cupă, după ce a făcut 6 schimbări

Wolfsburg a învins-o pe Preussen Munster cu 3-1, după prelungiri, foto: Imago
Wolfsburg a învins-o pe Preussen Munster cu 3-1, după prelungiri, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 17 august 2021 14:48 / Actualizat marti, 17 august 2021 15:31

Wolfsburg a învins-o pe Preussen Munster cu 3-1, după prelungiri, dar antrenorul Mark van Bommel a făcut 6 schimbări, în loc de 5.

Prostia se plătește. Scump! VfL Wolfsburg s-a văzut exclusă la masa verde din primul tur al Cupei Germaniei, deși pe 8 august, după prelungiri, câștigase cu 3-1 în fața lui Preussen Munster (D4). 

Mark van Bommel, antrenorul lui Wolfsburg, a pierdut șirul schimbărilor

Motivul? Antrenorul olandez al „lupilor", Mark van Bommel, a pierdut numărul înlocuirilor efectuate. A operat trei în timpul regulamentar și alte trei în prelungiri! Ultima, Mehmedi în locul lui Maximilian Philipp, a fost cea de-a șasea, una mai mult decât permite regulamentul. 

Responsabilii lui Preussen Munster au făcut imediat apel, sesizând Federația (DFB). Iar Tribunalul Sportiv care a judecat cazul n-a avut altceva de făcut decât s-o elimine pe Wolfsburg din competiție. "Nu ne putem îndrepta împotriva arbitrului, fiindcă a acceptat înlocuirea. Vina e la club, intră în îndatoriile lor să țină evidența schimbărilor", a explicat șeful Tribunalului Sportiv al DFB, Stephan Oberholz. 

Wolfsburg vrea să-și susțină, totuși, cauza mai departe. Managerul Tim Schumacher a anunțat: "Nu suntem de acord cu verdictul, vom vedea ce căi legale mai sunt. Dezamăgirea este mare. La efectuarea înlocuirii noi am primit ok-ul de arbitrul de rezervă".

E cea mai dură și amară decizia pe care a trebuit s-o luăm în cadrul Tribunalului Sportiv. Dar pur și simplu n-am avut ce face.
- Stephan Oberholz, președintele Tribunalului Sportiv al DFB

Cine plătește pentru eroarea lui Wolfsburg?

Imediat după meci, managerul Jörg Schmadtke era deja un car de nervi.

Primul de care s-a luat la vestiare a fost antrenorul cu portarii, Pascal Forman, cel însărcinat de antrenor să țină evidența înlocuirilor: „Tu ce-ai păzit aici?! Ce trebuia să faci?!". Apoi a admis, în fața jurnaliștilor, „gafa enervantă" comisă la efectuarea schimbărilor. Van Bommel, se pare, nu va avea de suferit.

„Lupii" sunt recidiviști 

Nu este prima oară când VfL Wolfsburg se vede eliminată din Cupa Germaniei în urma unei decizii a Tribunalului Sportiv. 

În anul 2004, "lupii" l-au trimis în teren pe noul recrut Marian Hristov, în ciuda faptului că jucătorul bulgar era suspendat după ce primise un cartonaş roşu în cursul unui meci disputat pentru fostul său club, FC Kaisterslautern.

Citește și: 

Suferință cumplită: Gerd Muller n-a mâncat și n-a băut în ultimele 15 zile

Florin Răducioiu nu mai e UNIC! A fost egalat după 21 de ani de fostul coleg al lui Mutu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
catalin_cj
catalin_cj  •  17 August 2021, 20:19
Postat de zagna pe 17 August 2021, 18:48

Rapid a jucat fara U21 ultimile minute, cine e de vina ? FRF, arbitrii.m.

Citește regulamentul

zagna
zagna  •  17 August 2021, 18:48

Rapid a jucat fara U21 ultimile minute, cine e de vina ? FRF, arbitrii.m.

21lva
21lva  •  17 August 2021, 16:28

la EURO a fost permisa si a sasea schimbare daca meciul intra in prelungiri

Vezi toate comentariile (4)
Comentează