INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII EURO

Protest fără precedent » Anglia amenință că va părăsi terenul la următoarele meciuri din preliminariile EURO 2020

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2019 10:55

Englezii amenință că vor ieși de pe teren la următorul atac rasist. Raheem Sterling (24 de ani) a fost iar agresat la meciul de sâmbătă pe Wembley, câștigat 4-0 cu Bulgaria, de un suporter bulgar.

Fenomenul rasismului pe stadioanele de fotbal capătă din ce în ce mai mare amploare. Englezii se revoltă şi au ameninţat că vor ieşi de pe teren la următoarele meciuri din preliminariile CE 2020 dacă vor mai fi atacaţi verbal din tribună! 

No more”, a titrat agresiv pe copertă Daily Express, dezvăluind discuţia purtată în vestiar de elevii lui Gareth Southgate după ultimul episod produs pe Wembley sâmbătă, la partida cu Bulgaria (4-0). 

Sterling s-a săturat! 

Un suporter, aflat în sectorul rezervat oaspeţilor, l-a insultat pe Raheem Sterling şi a fost imediat evacuat şi arestat de poliţia londoneză, care apoi l-a eliberat, fără ulterioare consecinţe. Atacantul de culoare e printre victimele de „serviciu” ale suporterilor rasişti: în martie, a fost huiduit în Muntenegru, iar în decembrie trecut, susţinătorii lui Chelsea l-au atacat şi l-au agresat, strigându-i „alergi ca o fetiţă”. Unul dintre ei a fost interzis pe viaţă pe „Stamford Bridge” şi alţi cinci primind excluderi între un an şi doi ani din cauza limbajului ofensiv.  

Provocări la Sofia? 

Selecţionerul Albionului a lansat public un avertisment la adresa fanilor englezi, care vor să facă deplasarea la partidele cu Cehia şi Bulgaria, în privinţa comportamentului. Poliţiile din Praga şi Sofia au primit mesaje în acest sens şi promit să intervină în forţă dacă apar incidente sau violenţe. 

Federaţia de la Londra se teme însă că bulgarii îi vor primi foarte ostil pe liderii grupei şi le recomandă fanilor să nu răspundă la provocări. O parte a stadionului Vasil Levski va fi închisă la duelul din 13 octombrie, din cauza comportamentului rasist al ultraşilor la întâlnirea cu Cehia. 

40.000 de euroa fost amenda dictată de UEFA contra Bulgariei, după ce Ashley Young a fost insultat rasist la meciul de la Sofia din septembrie 2011

„Voi discuta cu jucătorii cum să procedăm, dar ne-am gândit să aşteptăm. Sunt îngrijorat, mai ales că există antecedente. Trebuie să sperăm, doar că nu suntem încrezători că mergem acolo şi nu se va mai întâmpla”
- Gareth Southgate, selecţioner Anglia

Vezi și:

VIDEO Maestrul Alex » Mitriță încântă din nou la New York City! Execuție perfectă a fostului craiovean

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
boierasul
boierasul  •  12 Septembrie 2019, 20:25
Postat de caminero pe 12 Septembrie 2019, 14:34

Păi avea o umbrelă cu vîrful otrăvit ... așa l-au depistat că-i bulgar ... se știe!! :D

noroc ca nu a lipsit nimic la inventar ca spuneau ca e roman )) niste ipocriti englezii astia )) sunt suparati pe toata lumea )) pe UE, pe est europeni, se cred buricul pamantului in Europa dar de castigat un trofeu....

deroberto
deroberto  •  12 Septembrie 2019, 14:48

Aaaa ! Păi sunteți mici copii, chiar de,, Țâță,, transferați pe Dan Petrescu, că oricum vrea să arate ce poate și în UK, și să vă țineți, românul vine cu de-alea grele, din popor, că nici translatori nu mai știu ce și cum e. Dar De-alde Petrescu, vrea din prima la Chealse!, na! că dacă ar lua-o de ... jos, nu, cu siguranță nu face față. Ca să arate ce poate, și cum spune el, că sa plictisit de atâtea trofee, să înceapă din a doua ligă engleză, și să promoveze. Crede cineva că poate ?!!! Nici vorbă. GSP, să facă un sondaj pe tema asta. Eu mai cred că a și avut oferte de muncă din Anglia, dar nu au fost cele din primele locuri și a refuzat. Așa că bine că a primit doar 4 etape de suspendare.

tesla2060
tesla2060  •  12 Septembrie 2019, 14:39

Suporterul respectiv ar fi fost suspendat daca ii striga lui Sterling: “Alergi ca un mos”? Traim intr-o epoca plina de ipocrizie, normalitatea este blamata, ba chiar stigmatizata.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează