INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROIECT

Protest împotriva proiectului noii Super Ligi a Europei: „E un plan bun doar într-un bar la 5 dimineața”

Articol de - Publicat miercuri, 21 octombrie 2020 12:07 / Actualizat miercuri, 21 octombrie 2020 13:14

Javier Tebas (58 de ani), președintele ligii spaniole, e cel mai vehement contestatar al „European Premier League”. FIFA și banca JP Morgan (care investește 5 miliarde de euro) susțin crearea unei competiții exclusiviste, dedicată doar cluburilor din Top 5 Europa.

Mereu în conflict cu UEFA în ultima vreme, FIFA plănuiește lansarea unei Super Ligi în 2022, sprijinită cu 5 miliarde de euro de banca JP Morgan. „European Premier League” ar fi o competiție continentală exclusivistă, închisă ermetic și dedicată numai cluburilor din primele cinci campionate (Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța), la care ar participa cele mai puternice 18 echipe, câștigătoarele având promise an de an bonusuri de sute de milioane. Liverpool și Man. United sunt grupările care insistă cel mai mult pentru crearea EPL.

Afectează și competițiile naționale

Potrivit ESPN, proiectul încearcă să sufoce actuala Ligă a Campionilor, dar ar afecta și competițiile naționale, pentru că ar include și multe meciuri în week-end. De aceea, se așteaptă o opoziție puternică, nu doar din partea UEFA, ci mai ales a federațiilor și ligilor.

„Ignoranță totală”

Javier Tebas, președintele LaLiga, a fost primul care a reacționat. Vehement. „Autorii acestui plan, dacă el există într-adevăr, nu dovedesc doar o ignoranță totală legată de organizarea și tradițiile fotbalului european și mondial, dar și o ignoranță gravă când vorbim de piețele drepturilor de televiziune. Un asemenea proiect le-ar provoca mari pagube financiare și organizatorilor, și celor care investesc în el, pentru că nu va fi niciodată un turneu oficial”, a declarat Tebas. „Aceste planuri de culise par bune doar când sunt făcute într-un bar la 5 dimineața”.

Jamie Carragher, fost fotbalist, 17 ani doar la Liverpool, actual analist de televiziune, a răbufnit pe Twitter după ce a citit despre acest plan: "Dispăreți!".

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Revanșa lui Ciro! Immobile a revenit în forță după cinci ani de absență în Ligă

DINAMO KIEV - JUVENTUS 0-2. Mircea Lucescu, reproș pentru Ovidiu Hațegan: „Nu trebuia să fluiere acolo”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează