INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Provocarea noului selecționer al Germaniei: „Am venit să câștig titlul european” » Câți bani ia pentru 9 luni

Julian Nagelsmann // Foto: Imago
Julian Nagelsmann // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 19:58 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 22:54

Julian Nagelsmann (36 de ani) a semnat un contract valabil doar până în iulie 2024 și va câștiga 3,6 milioane de euro. „Am analizat greșelile comise la Bayern și sunt bucuros că mi s-a oferit această oportunitate de a avea mai mult succes”.

Naționala Germaniei are oficial de astăzi un nou selecționer. Julian Nagelsmann, care l-a înlocuit pe Hansi Flick, demis în urma rezultatelor catastrofale, a fost prezentat oficial și de la primele declarații anunță că are ambiții mari: „Nu este o problemă că am semnat doar până după Euro 2024. Dacă voi face performanță, sigur voi rămâne mai mult. 

Eu am venit să câștig titlul european. Doar acesta poate fi obiectivul nostru dacă participăm la un turneu atât de important. Am avut destul timp să analizez toate erorile comise la Bayern și sunt mulțumit că am ocazia să fac lucrurile mai bine”.

Bayern plătește pentru ca Nagelsmann să fie selecționer! Cu cât contribuie la salariul acestuia
GERMANIA
Bayern plătește pentru ca Nagelsmann să fie selecționer! Cu cât contribuie la salariul acestuia

Nagelsmann: „Vreau să readucem entuziasmul”

Tehnicianul de 36 de ani știe la ce muncă se înhamă, dar acceptă provocarea cu optimism: „Vreau ca echipa să aibă încredere în forțele sale. Avem nevoie de agresivitate pozitivă, care să fie îndreptată către poarta adversă. Îmi doresc să entuziasmăm națiunea și să facem ca pentru adversari să fie greu să ne înfrunte. Ideea de joc nu trebuie să fie complexă, ci intrigantă. 

Înainte de Euro va trebui să profităm de fiecare clipă pentru a ne cunoaște mai bine și a înțelege ideile. De aceea sunt binevenite amicalele din America în octombrie”.

Nagelsmann va câștiga 400.000 de euro lunar

În cele nouă luni pentru care a semnat cu federația germană, Nagelsmann va câștiga 3,6 milioane de euro (400.000 lunar) și va încasa în plus o lichidare din partea lui Bayern, de 1,5 milioane de euro. Julian renunță la mulți bani de la campioana Germaniei pentru a conduce Mannschaft, dar nu se cramponează de lungimea acordului: „Am învățat la Bayern că nu mereu data scrisă pe o foaie de hârtie este și cea reală. 

Trebuie să ne concentrăm pe Euro 2024 și apoi mai vedem. Dacă turneul va fi pozitiv, reînnoirea înțelegerii va fi doar o formalitate. Am lucrat gratis cu copiii lui Bayern, sunt mulțumit că îi am din nou la dispoziție la națională”.

Matthaus critică federația pentru acordul scurt

Nu toată lumea privește cu ochii buni decizia DFB (federația germană). Lothar Matthaus, liderul selecțiilor naționalei, este unul dintre aceștia: „Hotărârea e luată. Eu mă așteptam însă ca dacă tot s-a mizat pe Nagelsmann, ar fi trebuit să i se facă un contract până la Mondialul din 2026. Așa e doar o soluție temporară. Peste opt luni va fi nevoie să căutăm un alt selecționer. Julian poate să reușească însă, pentru că știe Bundesliga, cunoaște jucătorii și pe mulți i-a făcut chiar el sî joace mai bine”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

De la KFC în Premier League » Atacantul lui Everton a coborât la munca „de jos” ca să-și ajute mama

Se vinde Inter?! Un investitor din Orientul Mijlociu este interesat să preia acțiunile proprietarului chinez » Cât ar costa tranzacția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
blackseacoast
blackseacoast  •  22 Septembrie 2023, 22:47

...doar până în 2014 ?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează