INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

PSG, în centrul unui scandal în Franța după ce Mbappe și antrenorul Galtier au început să râdă la conferință: „Da, am vorbit să folosim iahturi pe nisip”

Kylian Mbappe, la conferința de presă // foto: Imago Images
Kylian Mbappe, la conferința de presă // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 14:27 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 17:10

Kylian Mbappe (23 de ani) și antrenorul acestuia de la PSG, Christophe Galtier (56), au izbucnit în râs atunci când au fost întrebați despre îndemnul politicienilor de a apela la mijloacele de transport feroviare în detrimentul avioanelor private.

PSG s-a deplasat la Nantes pentru meciul de sâmbăta trecută din Ligue 1, câștigat cu 3-0, cu avion private. Asta în ciuda faptului că distanța Paris - Nantes este de aproximativ 380 de kilometri și poate fi parcursă în doar două ore cu un TGV, trenurile de mare viteză din Hexagon.

Mihaela Buzărnescu, dezvăluiri amare despre o relație neștiută: „El lucra în domeniu corporatist. E căsătorit, eu am rămas fără familie, fără nimic”
WTA
Mihaela Buzărnescu, dezvăluiri amare despre o relație neștiută: „El lucra în domeniu corporatist. E căsătorit, eu am rămas fără familie, fără nimic”

Directorul TGV a făcut un apel către PSG: „Reiterez oferta noastră”

Văzând imaginile cu unul dintre jucătorii lui PSG, Marco Verratti, în avionul privat al lui PSG, Alain Krakovitch, directorul TGV, a reacționat. Acesta a făcut o trimitere la efectele zborurilor asupra mediului înconjurător:

„Paris-Nantes se parcurge în mai puțin de două ore cu TGV. PSG, reiterez oferta noastră de TGV adaptat nevoilor voastre, pentru a servi intereselor noastre comune: siguranță, viteză, transport prietenos cu mediul”.

Anterior, Clement Beaune, ministrul Transporturilor din Franța, făcuse un apel pentru limitarea zborurilor private, scopul fiind acela de a încetini încălzirea globală.

Întrebați despre mediu și avioanele private, Mbappe și Galtier au început să râdă

Astfel, la conferința de presă premergătoare meciului dintre PSG și Juventus din Liga Campionilor, la care au participat antrenorul Christophe Galtier și atacantul Kylian Mbappe, nu puteau lipsi întrebările despre acest subiect.

„Ce părere ai despre avioanele private?”, a fost întrebat Mbappe.

„Oh, nu am o opinie”, a răspuns fotbalistul înainte de a izbucni în râs.

În cazul lui Galtier, întrebarea a fost elaborată: „Alain Krakovitch, directorul TGV, a publicat un tweet după ce a apărut un video cu Marco Verratti care a călătorit până la Nantes și înapoi cu un avion privat. Este aceasta o întrebare pe care v-o adresați, ați vorbit cu jucătorii despre asta?

Galtier s-a uitat la Mbappe, amândoi au început să râdă, apoi a răspuns sarcastic: „Mă scuzați. Mă gândeam că vom primi această întrebare. Să fiu sincer cu voi, în această dimineață am vorbit cu compania care ne organizează călătoriile pentru a vedea dacă putem călători cu un iaht pe nisip”.

Reacțiile lor au provocat o serie de răspunsuri din partea politicienilor. Anne Hidalgo, primarul Parisului, a scris: „Nu e OK să răspunzi așa la chestii de genul ăsta. Treziți-vă, băieți!”.

Iar ministrul de Finanțe Bruno Le Maire a declarat că „Îl iubesc pe Mbappe, ni se poate întâmpla tuturor să râdem în cele mai nepotrivite momente, iar el fix asta a făcut. Dar trebuie să luăm în serios schimbările climatice”.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Chelsea are 4 nume pe lista din care-l va alege pe înlocuitorul lui Thomas Tuchel

Erling Haaland cucerește fotbalul, după bombardamentul din Sevilla - Manchester City 0-4: „E născut să înscrie. Are un simț incredibil”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  08 Septembrie 2022, 08:13

Asta cu schimbările climatice e pentru proștii siniștri care cred în orice. Săracii! Face mass-media mogulilor terci din ei. Năucii ăștia cred în poveștile cu teroriști, în marea conspirație Covid, în "slava Ucraina", în încălzirea globală etc. În tot ceea ce li se spune de la Ministerul Adevărului și care-i lasă în fundul gol și fără drepturi. Și ce-i mai grav, se mai cred și deștepții planetei!

yonkers
yonkers  •  07 Septembrie 2022, 21:24

Sunt deacord cu terranova: încălzirea globală e o glumă proastă...

enigmaticul
enigmaticul  •  07 Septembrie 2022, 21:09

Nu-i spuneți voi lui ”Muppet” despre schimbările climatice, protecția mediului, etc. el ”săracul” n-a auzit de astea, de aceea râde precum o..........El știe doar să lovească ”bășica”, atât a învățat!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează