INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Chelsea are 4 nume pe lista din care-l va alege pe înlocuitorul lui Thomas Tuchel. Cine e favorit

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 14:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 22:54

Thomas Tuchel a fost concediat de Chelsea, au anunțat londonezii într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. Clubul are 4 nume pe lista cu posibili înlocuitori ai neamțului.

UPDATE Graham Potter, favorit să devină antrenorul lui Chelsea, după demiterea lui Thomas Tuchel

Graham Potter are cale liberă spre Chelsea! Londonezii i-au informat pe cei de la Brighton că sunt gata să plătească suma de bani pe care „pescărușii” o cer în schimbul „eliberării” antrenorului, informează în exclusivitate ziaristul britanic Rob Dorsett, pe contul personal de Twitter. 

Suma se ridică la 10 milioane de lire sterline (aproximativ 11,5 milioane de euro), notează cotidianul englez Daily Telegraph. Chelsea îi vor plăti și lui Tuchel și staff-ului său o sumă compensatorie.

 Atât fostul antrenor al celor de la Chelsea, Thomas Tuchel, cât și staff-ul acestuia vor fi, de asemenea, recompensați. Tehnicianul german va fi remunerat cu 13 milioane de lire sterline (aproximativ 15 milioane de euro). 

Conducerea lui Chelsea va trebui să scoată încă două milioane de lire sterline din buzunare (aproximativ 2,3 milioane de euro) pentru staff-ul condus de fostul antrenor al londonezilor, scrie Daily Mail.

„Toți cei implicați în activitatea clubului Chelsea doresc să își exprime mulțumirea pentru ceea ce Thomas Tuchel și staff-ul său au realizat cât timp au activat la formația noastră. 

Prima forță din Bundesliga care își demite antrenorul în acest sezon: „Alegerea corectă după un start mediocru de sezon”
GERMANIA
Prima forță din Bundesliga care își demite antrenorul în acest sezon: „Alegerea corectă după un start mediocru de sezon”

Thomas va avea un loc în istoria clubului nostru, asta după ce a câștigat cu Chelsea UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor”, au punctat englezii.

Chelsea are 4 nume pe lista din care-l va alege pe înlocuitorul lui Thomas Tuchel

Conducerea clubului din capitala Angliei ar fi întocmit o listă de 4 nume din care va fi ales noul antrenor al „albaștrilor”, informează cotidianul britanic The Sun.

Primul pe lista lui Chelsea ar fi Graham Potter, antrenorul celor de la Brighton&Hove Albion. Englezul în vârstă de 47 de ani a început perfect noul sezon de Premier League, ducându-i „pe pescăruși” până pe poziția a patra în clasament, asta după ce a reușit să obțină 13 puncte în primele 6 etape. 

Brighton a câștigat pe două terenuri grele din campionatul englez, 2-1 pe Old Trafford cu Manchester United și 2-0, și pe terenul adversarei FCSB-ului din UEFA Conference League, West Ham United. 

Potter și-a început cariera de antrenor în Suedia, la Ostersund, formație pe care a luat-o din liga a patra și a dus-o până în grupele UEFA Europa League. Între iulie 2018 și mai 2019 a activat în Țara Galilor, la Swansea. În mai 2020 a fost numit antrenorul lui Brighton.

Al doilea nume de pe lista lui Chelsea este Zinedine Zidane, fostul antrenor al celor de la Real Madrid. Francezul este liber de contract încă din iunie 2021, de când a plecat de pe „Santiago Bernabeu”. 

Zidane a adus în capitala Spaniei nu mai puțin de 11 trofee, în cele două mandate petrecute pe banca „los blancos”: 2 titluri în La Liga, 2 Supercupe ale Spaniei, 3 trofee UEFA Champions League, 2 Supercupe ale Europei și 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Al treilea antrenor aflat pe lista londonezilor este un alt german, Roger Schmidt, tehnicianul portughezilor de la Benfica Lisabona. Neamțul a fost numit antrenorul lusitanilor anul acesta, pe 1 iulie. Le-a mai antrenat în carieră pe PSV Eindhoven, Beijing Guoan, Bayer Leverkusen, RB Salzburg și Paderborn.

Al 4-lea nume vehiculat este cel al lui Mauricio Pochettino, fost antrenor al altei echipe londoneze, Tottenham Hotspur. Argentinianul în vârstă de 50 de ani este liber de contract după despărțirea de francezii de la PSG.

Sud-americanul cunoaște foarte bine fotbalul englez, întrucât a mai activat timp de 6 ani în Premier League: între ianuarie 2013 și iunie 2014 a fost antrenorul lui Southampton, iar între iulie 2014 și noiembrie 2019 a pregătit-o pe Tottenham Hotspur, alături de care a ajuns în finala UEFA Champions League în 2019.

Eșecul lui Chelsea cu Dinamo Zagreb, decisiv pentru Thomas Tuchel

Eșecul lui Chelsea împotriva croaților de la Dinamo Zagreb a fost decisiv. Englezii au pierdut cu 0-1, în primul meci al fazei grupelor UEFA Champions League, iar această înfrângere a pus capăt șederii lui Thomas Tuchel la Londra.

3 trofeea câștigat Thomas Tuchel cu Chelsea: 1 trofeu UEFA Champions League, 1 Supercupă a Europei și 1 Campionat Mondial al Cluburilor.

Germanul a mai pierdut și 3 finale cu Chelsea, 2 de Cupa Angliei și 1 de Cupa Ligii Angliei: în 2021 a fost învins de Leicester în finala Cupei Angliei, iar în 2022 a fost învins de Liverpool atât în finala Cupei Angliei, cât și în finala Cupei Ligii Angliei.

Citește și alte articole:

Panică la Real Madrid! Golgeterul Benzema s-a accidentat în meciul de UCL cu Celtic
Celtic - Real Madrid
Panică la Real Madrid! Golgeterul Benzema s-a accidentat în meciul de UCL cu Celtic
23 de goluri în prima seară de Champions League » Mbappe, decisiv în PSG - Juventus + Dinamo Zagreb provoacă marea surpriză
etapa #1
23 de goluri în prima seară de Champions League » Mbappe, decisiv în PSG - Juventus + Dinamo Zagreb provoacă marea surpriză

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
rav410wrc
rav410wrc  •  07 Septembrie 2022, 23:23

Pai si Dan Penalty, NU-i ?!? ;))) Eu cred ca vorbiti de lista de viitori "secunzi" ai plangaciosului !? :))))

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  07 Septembrie 2022, 23:12

Astia nu au aflat de Poenaru inca? Se vede mana lui la UTA, de-asta zic :))

Radio_Pyunik_Erevan
Radio_Pyunik_Erevan  •  07 Septembrie 2022, 18:31

sper ca Dan Petrescu sa refuze Chelsea si sa ne aduca bucuria unui al 6-lea titlu consecutiv si la anul Liga Campionilor, tata

Vezi toate comentariile (11)
Comentează