INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Prima forță din Bundesliga care își demite antrenorul în acest sezon: „Alegerea corectă după un start mediocru de sezon”

RB Leipzig și-a demis antrenorul // foto: Guliver/gettyimages
RB Leipzig și-a demis antrenorul // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 12:40 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 13:11

RB Leipzig, locul 4 în Bundesliga sezonul trecut, l-a demis pe antrenorul Domenico Tedesco (36 de ani). Marți seara, nemții au fost umiliți în Champions League, 1-4 acasă cu Șahtior Donețk.

Încă o demitere la nivel înalt în fotbalul european, pe lângă cea a lui Thomas Tuchel de la Chelsea.

Domenico Tedesco, din decembrie 2021 antrenor la RB Leipzig, a fost demis astăzi.

Fără gol marcat de 4 luni, Octavian Popescu a decis să viziteze un specialist: „E supersmart. Am făcut împreună lucruri grele încă de la început”
FCSB
Fără gol marcat de 4 luni, Octavian Popescu a decis să viziteze un specialist: „E supersmart. Am făcut împreună lucruri grele încă de la început”

RB Leipzig l-a demis pe antrenorul Domenico Tedesco

RB Leipzig a început sezonul catastrofal, cu doar 5 puncte adunate în primele 5 etape din Bundesliga, plus o înfrângere umilitoare în Champions League, 1-4 acasă cu Șahtior Donețk.

În total, cu Tedesco la cârmă, RB Leipzig a câștigat 21 dintre cele 38 de meciuri jucate. De altfel, Tedesco a adus primul trofeu major din istoria clubului, Cupa Germaniei în acest an.

„RB Leipzig s-a despărțit de Domenico Tedesco. Acesta este rezultatul unor discuții aprofundate în urma înfrângerii de pe teren propriu cu Șahtior Donețk, 1-4, în UEFA Champions League. 

Antrenorii asistenții Andreas Hinkel și Max Urwantschky vor fi, de asemenea, puși pe liberi. Clubul va oferi informații despre succesor în timp util”, se arată într-un comunicat al celor de la RB Leipzig.

Explicațiile celor de la RB Leipzig pentru demiterea lui Domenico Tedesco: „Schimbarea antrenorului este cea mai bună măsură”

Oliver Mintzlaff, CEO-ul RB Leipzig, a precizat: „Decizia de a ne despărți de Domenico Tedesco a fost una foarte dificilă. Am avut o a doua parte a sezonului trecut foarte bună sub comanda sa, ne-am calificat în Champions League și am câștigat Cupa Germaniei, primul nostru trofeu major. 

A făcut parte din cel mai de succes sezon din scurta istorie a clubului, iar pentru asta, Domenico și staff-ul său merită recunoștință. Totuși, după startul mediocru al sezonului în Bundesliga, împreună cu înfrângerile recente cu Eintracht și Șahtior, considerăm că schimbarea antrenorului este cea mai bună măsură pentru a redresa rapid situația”.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Nu a mai rezistat! Întrebarea care l-a iritat pe Jurgen Klopp înaintea partidei cu Napoli din Liga Campionilor

Amintirile tulburătoare ale legendarului Alex Ferguson: „Nu am vorbit cu tata timp de doi ani. Am fost la închisoare, oaia neagră a familiei”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
francklin67
francklin67  •  07 Septembrie 2022, 14:40

Nr.1 ín capul listei la Leipzig Reghecampf,al doilea e Tuchel sí favorit la post e Edy Iordanescu -POLITICO

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close