FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Fără gol marcat de 4 luni, Octavian Popescu a decis să viziteze un specialist: „E supersmart. Am făcut împreună lucruri grele încă de la început”

Octavian Popescu, FCSB // foto: Imago Images
Octavian Popescu, FCSB // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 08:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 10:30

Octavian Popescu, unul dintre cei mai buni fotbaliști în sezonul trecut al Ligii 1, nu se regăsește în această perioadă. Fără gol înscris din luna mai, tânărul mijlocaș a decis sa facă o schimbare și participă, mai nou, la ședințe de mental coaching.

Evoluțiile care-l transformaseră pe Octavian Popescu în favoritul lui Gigi Becali s-au erodat, treptat, în ultimele luni.

Dică, ultimatum în direct la TV pentru titularul care l-a „îngropat”: „Greșești iar? Nu mai joci!”
FCSB
Dică, ultimatum în direct la TV pentru titularul care l-a „îngropat”: „Greșești iar? Nu mai joci!”

Mijlocașul lateral în vârstă de 19 ani a înscris 10 goluri sezonul trecut, printre acestea numărându-se reușite splendide cu Dinamo și CFR Cluj.

Entuziasmul patronului Gigi Becali a urcat la cote astronomice, ceea ce l-a determinat să pronunțe sume aiuritoare atunci când venea vorba despre evaluarea fotbalistului. Latifundiarul a menționat adesea că l-ar vinde pe Octavian doar pentru 50 de milioane de euro, o sumă de neconceput pentru fotbalul autohton.

Ieșit din formă, Octavian Popescu a mers la mental coach

Sub presiunea etichetei de nou copil minune al fotbalului românesc, Tavi a intrat într-o pasă slabă, cu evoluții sterile, fără strălucirea de odinioară.

A conștientizat că e loc de schimbare și a apelat la un mental coach, Bogdan Gribincea, obișnuit deja să lucreze cu jucători de la FCSB. Lui Bogdan i-au mai trecut pragul Adrian Șut și Sorin Șerban, dintre jucătorii încă aflați la FCSB, plus Andrei Burlacu și Alexandru Buziuc, „exilați” de Becali.

Mental coach-ul la care a apelat Octavian Popescu dezvăluie: „Este un băiat supersmart”

Într-un interviu acordat GSP, mental coach-ul a lăudat versiunea lui Octavian atunci când acesta nu este înconjurat de camere de filmat.

- Un număr important de fotbaliști cu nume din fotbalul intern v-au trecut pragul, din câte am putut observa pe pagina dumneavoastră de Instagram. Când a început această „avalanșă” de vizite?
- Nu aș spune că a fost o avalanșă, s-a întâmplat treptat. Totul i se datorează lui Ilie Poenaru, cu care am lucrat și o fac în continuare. Am lucrat ulterior cu mare parte din lotul Academicii Clinceni. Pentru că au existat rezultate, au apărut recomandările. Așa au venit câte unul luna asta, unul luna următoare, și tot așa. Abia acum apare avalanșa, pare că sunt mulți. Eu cred foarte mult în proces, în construirea de relații.

- Fotografia cu Octavian Popescu era imposibil de ratat. Este unul dintre fotbaliștii români cu cea mai mare vizibilitate, de la care există așteptări colosale. Ce l-a îndemnat să vă contacteze, în măsura în care puteți divulga?
- Ce pot spune este că a venit la recomandarea unui alt coleg de la FCSB cu care lucrez.

Fără gol marcat de 4 luni, Octavian Popescu a decis să viziteze un specialist: „E supersmart. Am făcut împreună lucruri grele încă de la început”
Octavian Popescu, alături de Bogdan Gribincea // sursă foto: Instagram

- Să fi fost scăderea de formă din ultima vreme motivul?
- Așa s-a întâmplat cu toți: când au întâmpinat o problemă, au venit. Acum că întrebați, realizez că nu am niciun sportiv care să fi venit când era bine. Tavi este la început, avem câteva ședințe. Este un băiat foarte smart (n.r. - inteligent), foarte atent.

Două goluria influențat decisiv Octavian Popescu în cele 13 meciuri jucate în acest sezon: a pasat decisiv în 4-2 cu Saburtalo și 3-2 cu Chindia. Sezonul trecut, a adunat 10 goluri și 4 assisturi în 38 de apariții

- Cât de mult seamănă cu acel om pe care-l vede publicul de fotbal, timid, oarecum stânjenit de camerele și microfoanele din fața lui?
- E diferență de la cer la pământ. Pare timid, dar asta se datorează faptului că are mult bun simț. În conversație 1 la 1 e super smart. Există și lucruri complicate pe care le fac, de obicei la ședința 8-9, dar cu el le-am făcut încă de la prima ședință!

- Ați simțit că are nevoia să se elibereze de presiunea pusă pe umerii săi?
- Toți jucătorii lucrează la asta, la rezistența la presiune, la frica de greșeală. Și în cazul lui apar aceleași provocări. Vorbim de presiune, de lipsa de încredere. Restul lucrurilor sunt personale.

Citește discuția integrală cu trainerul Bogdan Gribincea despre mental coaching. Un moft sau o unealtă crucială în drumul spre succes?

Gigi Becali, în urmă cu doi ani și jumătate: „Doamne, ferește! să angajez eu psiholog”

Tot mai mulți fotbaliști de la FCSB apelează la mental coach, deși Gigi Becali a condamnat public astfel de practici în trecut.

În februarie 2020, când antrenorul de la acea vreme, Bogdan Vintilă, cocheta cu ideea de a aduce un psiholog sau un mental coach la echipă, Becali a răbufnit: „Nu angajez eu psiholog, Doamne, ferește! Psihologul e Hristos, psihologul e Sfânta Cruce. Cum să aduc psiholog? Psihologul se aduce la oameni bolnavi”. 

Mai multe știri despre FCSB: 

Becali face legea la FCSB! Sistem schimbat și post nou pentru Tavi Popescu: „Vreau să-l văd acolo”

Dică, în prima emisiune după revenirea la FCSB: „Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat! Incredibil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
irr78
irr78  •  08 Septembrie 2022, 19:32
Postat de istet10 pe 08 Septembrie 2022, 18:11

Si Hagi e vreun savant. Sau Maradona era acdemician. Asata cu scoala e discutie fara sens. Daca vrea sa devina antrenor, sa-si termine scoala.

Exact..ma doare la bascheti ce scoala are asta.treaba lui.problema e sa nu apara un savant,pe post de mental coach si sa declare ca puiutzu e megasmart..nu e si punct.si ala sau aia care declara altceva se fac de ras.

istet10
istet10  •  08 Septembrie 2022, 18:11
Postat de irr78 pe 07 Septembrie 2022, 23:01

Your got the point..tocmai.si tavitza al vostru nu atinge nici acel nivel submediocru descris de tine,daca nu are nici acel BAC lipsit de valoare.e foarte departe de supersmart..de tot ce e super...

Si Hagi e vreun savant. Sau Maradona era acdemician. Asata cu scoala e discutie fara sens. Daca vrea sa devina antrenor, sa-si termine scoala.

irr78
irr78  •  07 Septembrie 2022, 23:01
Postat de istet10 pe 07 Septembrie 2022, 22:15

Si ce inseamna ca ai BAC-ul luat? Ca esti scolit? Sa fim seriosi, sunt tineri cu BAC care nu sunt capabili sa numeasca capitalele de judet sau cand afost Unirea facuta de Mihai Viteazul sau cine a fost Vitoria Lipan.

Your got the point..tocmai.si tavitza al vostru nu atinge nici acel nivel submediocru descris de tine,daca nu are nici acel BAC lipsit de valoare.e foarte departe de supersmart..de tot ce e super...

Vezi toate comentariile (37)
Comentează