INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Alertă la Paris » Ultrașii lui PSG l-au amenințat pe starul Serbiei: „Dacă vii, îți tăiem cele trei degete!”

Ultrașii lui PSG l-au amenințat pe Dusan Vlahovic. Foto: Imago Images
Ultrașii lui PSG l-au amenințat pe Dusan Vlahovic. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2023 13:56 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 15:04

Ultrașii lui PSG nu îl vor pe atacantul sârb Dusan Vlahovic (23 de ani, Juventus), deși conducerea clubului s-a înțeles cu el. Nu acceptă gestul cu trei degete al vârfului, care reprezintă supremația Serbiei asupra Kosovo, și îl amenință pe fotbalist.

Cu Mbappe imprevizibil, plecarea lui fiind posibilă în orice moment în această vară, PSG vrea să se întărească, să-i asigure echipa lui Luis Enrique pentru sezonul 2023-2024.

Parizienii ar avea deja un acord cu vârful sârb Dusan Vlahovic, 23 de ani: contract pe cinci stagiuni, salariu anual de 11 milioane de euro. Dar, susține Gazzetta dello Sport, Juventus cere minimum 80 de milioane în schimbul lui. Clubul bianconero l-a cumpărat cu 81,6 milioane în ianuarie 2022, de la Fiorentina.

Becali a făcut radiografia transferurilor: „Djokovic e cel mai bun de la mijloc. Băluță parcă e din alt film”
FCSB
Becali a făcut radiografia transferurilor: „Djokovic e cel mai bun de la mijloc. Băluță parcă e din alt film”

Gestul lui Dusan Vlahovic la meciurile naționalei Serbiei

Nici nu a ajuns la o înțelegere cu juventinii și la Paris e scandal. Ultrașii roș-albaștri nu îl vor pe Vlahovic. Fanii radicali s-au strâns în fața stadionului Parc des Princes, cu un banner amenințător: „Vlahovic la Paris, îți tăiem cele trei degete!". Mesajul e extrem: „Dacă vii, nu scapi!".

Se refereau la gestul cu trei degete făcut în trecut de Vlahovic și mai mulți dintre colegii săi de la națională. 

Inițial, exprima Sfânta Treime ca simbol al ortodoxiei sârbe. Astăzi, în conflict cu Kosovo, stat nerecunoscut de guvernul de la Belgrad, reprezintă supremația Serbiei asupra Kosovo. Semn folosit și de extrema dreaptă sârbă care nu acceptă granițele Kosovo.

Într-o imagine, surprinsă după un meci al naționalei, Vlahovic și coechipierii săi purtau și un tricou cu harta Serbiei, incluzând Kosovo.

Alertă la Paris » Ultrașii lui PSG l-au amenințat pe starul Serbiei: „Dacă vii, îți tăiem cele trei degete!”
Gestul lui Dusan Vlahovic la meciurile naționalei Serbiei. Foto: Twitter

Steag cu Serbia Mare în vestiarul naționalei lui Dusan Vlahovic la Mondial

La Mondialul din Qatar, FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Serbiei. Înaintea partidei cu Brazilia, din faza grupelor, a fost adus în vestiar un steag cu Serbia Mare, fotografie postată de ministrul kosovar al sportului. „Rușinos, o imagine care transmite ură, xenofobie, genocid”, a protestat politicianul de la Pristina.

Kosovo și-a declarat independența de Serbia în 2008 și este membră FIFA și UEFA din 2016. Din cauza conflictului, cele două naționale nu se pot întâlni.

Citește și:

Dan Șucu sparge banca pentru transferul verii! Rapid începe ofensiva pentru starul lui Hagi

Când joacă FCSB, CFR Cluj și Sepsi în Conference League

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  17 Iulie 2023, 18:05

Alaturi de fratii nostri din Kosovo.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Iulie 2023, 15:52

E o problemă de cifre. Unii cu una bucată neuron vor să-i taie altuia trei degete. Așa-zișii ultrași sunt tot mai mult niște adunături de tâmpiți.

lulu
lulu  •  17 Iulie 2023, 14:40

Niște măscărici lipsiți de cultura.Oare ce ar face ei dacă americanilor li s-ar nazari să retrocedeze Alsacia și Lorena către nemți?Sau poate cei cu amenințările sunt majoritarii magrebieni din Paris?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează