INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Primii sacrificați în „proiectul Mbappe” » PSG dă afară doi oameni DE BAZĂ!

Mauricio Pochettino (stânga) și Leonardo (centru) // foto: Imago Images
Mauricio Pochettino (stânga) și Leonardo (centru) // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 11:22 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 12:01

Brazilianul Leonardo Nascimento de Araujo (52 de ani), director sportiv al celor de la PSG din 2019, va părăsi clubul la finalul acestui sezon. Următorul pe lista plecărilor este antrenorul argentinian Mauricio Pochettino (50).

Sâmbătă, PSG a anunțat prelungirea înțelegerii cu atacantul Kylian Mbappe, care va rămâne la Paris cel puțin până în 2025. Păstrarea lui Mbappe reprezintă piesa de temelie a noului proiect pus la cale de șeici.

Un proiect care nu include două dintre numele-cheie din ultimul an și jumătate. Este vorba despre directorul sportiv brazilian Leonardo și de antrenorul argentinian Mauricio Pochettino.

Un antrenor-jucător din România a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a lovit un arbitru! » Cât va sta după gratii agresorul
DECIZIE
Un antrenor-jucător din România a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a lovit un arbitru! » Cât va sta după gratii agresorul

Leonardo pleacă de la PSG. Pochettino, următorul pe lista plecărilor

Renumitul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat că „s-a terminat între PSG și Leonardo. PSG este pregătită să angajeze un director nou în curând. La rândul său, Mauricio Pochettino este aproape să părăsească clubul”.

Leonardo a activat la PSG ca director sportiv în două mandate: primul a început în iulie 2011 și s-a încheiat în iulie 2013, al doilea a început în iunie 2019.

În schimb, Mauricio Pochettino a fost angajat la începutul lui 2021. Sub comanda sa, PSG a câștigat 56 dintre cele 84 de meciuri jucate și a cucerit 3 trofee: campionatul Franței (2022), Cupa și Supercupa Franței, ambele în 2021.

PSG visează la Zinedine Zidane. Dar mai are o variantă-șoc

Poziția lui Leonardo ar putea fi preluată de portughezul Luis Campos (57 de ani), fost director tehnic la PSG și director sportiv la Lille. 

Pochettino, în schimb, ar putea fi înlocuit de unul dintre Zinedine Zidane, antrenor liber de contract din vara lui 2021, sau Thiago Motta, care o pregătește în prezent pe Spezia, în Serie A, și a antrenat echipa U19 a parizienilor.

Deciziile clubului vin într-un moment în care presa internațională speculează că Mbappe a fost momit de PSG nu doar cu un salariu aiuritor, cât și cu putere sporită în privința deciziilor la nivel sportiv

Președintele Nasser Al-Khelaifi a alimentat zvonurile cu declarațiile sale de sâmbătă: „Este un moment excepțional în istoria lui PSG. Mbappe este piatra de temelie a proiectului clubului pentru mulți ani de acum încolo, atât pe teren cât și în afara acestuia”. 

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

GALERIE FOTO S-a combinat cu fosta lui Lewis Hamilton, dar ce a urmat a fost neașteptat: „Și-au dat unfollow aproape imediat”

Răzvan Lucescu a pierdut Cupa Greciei, într-o finală marcată de incidente!

Final de sezon în Franța! Marseille merge direct în grupele Champions League, Monaco pierde locul 2 dramatic. Bordeaux, retrogradată + Hat-trick Mbappe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
flosud97
flosud97  •  22 Mai 2022, 15:08

In aceasta dimineata Zidane a declarat pe canalul Telefoot Din Franta ça nu se pune niciodata problema ça el sa ajunga la QSG, cautati emisiunea Din aceasta dimineata cand Zidane spune clar ça nu va veni niciodata la QSG, el nu este ça Muppets care una spune si Alta face

Vezi toate comentariile (1)
Comentează