INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG - MARSEILLE

PSG se impune în Le Classique și se distanțează de Marseille » Mbappe, din nou decisiv

Foto: Imago +6   FOTO
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 aprilie 2022 23:17 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2022 23:55

PSG a învins-o pe Marseille, scor 2-1, în derby-ul rundei #32 din Ligue 1.

Într-o atmosferă relaxată pe Parc des Princes, galeria lui OM fiind interzisă la meci, PSG și-a respectat blazonul și s-a impus în fața marilor rivali.

CFR Cluj - FCSB 0-1 » Tavi Popescu dinamitează lupta la titlu în Liga 1! Clasamentul ACUM
CFR - FCSB 0-1
CFR Cluj - FCSB 0-1 » Tavi Popescu dinamitează lupta la titlu în Liga 1! Clasamentul ACUM

PSG - Marseille 2-1 în Le Classique

Defensiva lui OM a rezistat mai puțin de 15 minute în fața superstarurilor de la PSG. În minutul 12, Marco Verratti a trimis o pasă lungă peste fundașii lui Marseille, iar Neymar a profitat de o nesincronizare în apărarea lui Marseille. Starul brazilian a fost scăpat din marcaj de Rongier și a înscris fără emoții pe lângă portarul Lopez, ieșit mult din poartă.

După golul primit, oaspeții și-au schimbat atitudinea și au început să atace poarta parizienilor. Forcingul le-a fost răsplătit in minutul 31. Donnarumma nu a reușit să respingă convingător cornerul executat de Dimitri Payet, iar Caleta-Car a profitat, restabilind egalitatea.

Chiar înainte de pauză, Rongier a făcut henț în careu, iar „centralul" Letextier a dictat lovitură de la 11 metri, după ce a fost informat de sistemul VAR. Mbappe și-a asumat responsabilitatea și a înscris cu un șut foarte puternic, chiar dacă Lopez a ghicit colțul.

+2 FOTO

Repriza secundă a fost controlată de Marseiile, care a forțat golul egalizator, fără succes însă. PSG s-a mulțumit să apere scorul pauzei și să dea lovitura pe contraatac. Mbappe a înscris în minutul 76, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Oaspeții au avut și ei un gol anulat, cu 5 minute înainte de finalul timpului regulamentar. Saliba s-a desprins de adversari și a trimis în poartă mingea centrată de Payet, dar fundașul lui OM s-a aflat în poziție de ofsaid.

În ciuda insistențelor lui Marseille, care a avut o posesie de 65% în repriza secundă, parizienii au reușit să înghețe meciul, distanțându-se la 15 puncte de marea rivală. PSG conduce fără emoții campionatul din Franța, cu 74 de puncte, în timp ce OM rămâne cu 59.

PSG - Marseille: echipele de start

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes - Danilo, Verratti, Gueye - Messi, Neymar, Mbappe
Antrenor: Mauricio Pochettino

Marseille: Lopez - Rongier, Saliba, Caleta-Car, Peres - Guendouzi, Kamara, Gueye - Under, Payet, Gerson
Antrenor: Jorge Sampaoli

Citește și alte știri despre fotbalul internațional: 

Fanii Bacelonei nu trec peste umilința din tribune cu Frankfurt » Protestul pregătit la meciul cu Cadiz

Dosar prezidențial » Macron se implică în culise pentru a-l convinge pe Mbappe să continue cu PSG

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează