INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

PSG sfidează criza » Pochettino ia 6,3 milioane net anual!

Mauricio Pochettino +8   FOTO
Mauricio Pochettino

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 11:03 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 11:09

Antrenorul argentinian Mauricio Pochettino, 48 de ani, a fost convins cu un salariu ”astronomic” (L'Equipe). Va ajunge la 7,5 milioane în sezonul viitor, doar Neymar, Mbappé și Navas câștigă mai mult.

PSG nu pare să resimtă criza financiară globală provocată de pandemie. Șeicii qatarieni au făcut un efort pentru a-l convinge pe Mauricio Pochettino. Succesorul lui Thomas Tuchel, ce a câștigat primul trofeu (întâiul al carierei!) după numai 12 zile la campioana Franței, încasează "un salariu astronomic", cum a dezvăluit L'Equipe. 940.000 de euro brut lunar, 525.000 fără impozite, adică 6,3 milioane net anual. În grila de contracte, nu îl întrec decât Neymar, Mbappé și Keylor Navas.

Peste Ancelotti și Emery

"În al doilea sezon, salariul confortabil al argentinianului va înregistra o progresie și ajunge la 7,5 milioane pe an, 13,4 milioane brut. Iar dacă va rezista în funcție și se activează opțiunea pentru prelungirea în 2022-2023, saltul va fi până la 670.000 lunar, peste 8 milioane în mână pe sezon! Bani ce depășesc câștigurile lui Poche la Tottenham. În deceniul qatarian este cel mai bine plătit. Ancelotti și Emery aveau 600 000 euros brut lunar, iar Tuchel, 625 000 € în momentul demiterii. 

Prelungește Neymar?

Revenit după accidentare, în Supercupa cu Marseille (2-1), Neymar se află în discuții pentru a-și reînnoi acordul. Atacantul brazilian, 28 de ani, le-a mărturisit colegilor că se simte bine la PSG și ar dori să semneze pe termen lung. Actuala înțelegere, parafată în 2017, îi va expira anul viitor. 

+4 FOTO

Mauricio Pochettino, primul trofeu cu PSG după 12 zile la Paris! A cucerit Supercupa Franței

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează