INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Costel Gâlcă a scăpat momentan de demitere. Echipa sa s-a distrat în meciul cu ultima clasată din Polonia

Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 16:45 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 17:02

Costel Gâlcă (51 de ani) rupe șirul negru de rezultate în campionatul Poloniei. După două remize și trei înfrângeri plus eșecul din Cupă, antrenorul român a redresat-o pe Radomiak Radom, învingătoare cu 3-0 contra „lanternei roșii” LKS Lodz.

De 7 săptămâni nu mai câștigase Radomiak Radom în acest sezon din Polonia. Antrenorul Costel Gâlcă a reușit, în sfârșit, o victorie, administrând un scor de forfait ultimei clasate, LKS Lodz (3-0). 

Antonio Sefer, dărâmat după atacul terorist din Israel: „Plâng, nu am crezut că pot trăi așa ceva!”
RĂZBOI
Antonio Sefer, dărâmat după atacul terorist din Israel: „Plâng, nu am crezut că pot trăi așa ceva!”

După cinci partide fără succes, în care n-a obținut decât două puncte, cu Piast Gliwice (1-1) și Puszcza Niepołomice (1-1), Radomiak și-a asigurat triumful încă din prima repriză.

Radomiak, două goluri cu capul

Atunci au marcat Pedro Henrique (20), gol cu capul după un corner, și Flis (36) în propria poartă, deviind mingea centrată din flancul drept de Grzesik! S-a făcut 3-0 în minutul 69, grație reușitei semnate de Edi Semedo, tot cu o precisă lovitură de cap. 

A fost primul gol al atacantului portughez pentru Radomiak și cea mai netă victorie în campionat din august 2021 (4-1 cu Lechia Gdansk)!

În 17 meciuri, are bilanț 6-3-8

Potrivit cotidianului Przeglad Sportowy, Gâlcă i-ar fi anunțat pe jucători că nu se mai implică la echipă și așteaptă să i se găsească înlocuitor. Și vrea banii până la finele contractului ca să plece, în timp ce șefii clubului i-au propus o reziliere de comun acord.

Fostul antrenor al lui FCSB a venit la Radom la jumătatea lunii aprilie și are 17 meciuri pe banca tehnică a echipei aflate acum pe locul 8, cu 14 puncte în 11 meciuri din Ekstraklasa. În campionatul trecut, Radomiak a încheiat pe locul al 10-lea, la șase puncte deasupra zonei retrogradării.

Deși românul și-a cerut scuze că nu și-a ținut emoțiile sub control, antrenorul le-a spus șefilor că este gata să plece imediat, atâta timp cât clubul îi plătește întregul salariu pe perioada rămasă din contract 
- Przeglad Sportowy, ziar polonez

Citește și:

Alexi Pitu, criticat în presa franceză după ultimul meci: „E invizibil!”
BORDEAUX
Alexi Pitu, criticat în presa franceză după ultimul meci: „E invizibil!”
Ce scrie presa din Italia despre Răzvan Marin, din nou titular la Empoli
EMPOLI
Ce scrie presa din Italia despre Răzvan Marin, din nou titular la Empoli

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rumunek
rumunek  •  07 Octombrie 2023, 17:35

Legenda antrenorului Gâlcă a apărut cumva printre ziariști, convinși că a fost dat afară de Becali pentru că nu urma ordinele din închisoare, chiar dacă luase 3 trofee într-un sezon. Cumva însă, nimeni nu a încercat să vadă ce reușise înainte ca antrenor, iar acum ce a reușit după plecarea de la FCSB. E adevărat, e printre puținii antrenori români care au fost pe banca unei echipe din Europa, mai mult chiar într-unul din cele mai puternice campionate, La Liga. În rest, aventurile din Danemarca și mai nou Polonia par generate doar de numele și CV-ul fotbalistului Gâlcă, unul extrem de valoros, plus cele 3 trofee din România ca antrenor al FCSB. Uităm și că Gâlcă a reușit acea imensă contraperformanță împotriva lui Ludogorets in preliminariile Champions League, având la dispoziție o echipă care juca singură, participase deja în grupele UCL, cu fotbaliști experimentați, cu titluri și meciuri internaționale. Antrenorul Gâlcă nu a putut manageria acel lot, nu a putut impune unor jucători să bată penalty-uri contra unui fundaș aflat în poarta adversă și a pierdut o grămadă de bani, într-un moment delicat pentru club. E cam praf în istoricul antrenorului Gâlcă, dar noi tot îl vedem un Luceafăr doar pentru că se bănuiește că nu ar fi răspuns unor comenzi venite de la Poarta Albă. Serios, dacă l-ați ascultat vorbind, vi se pare că el poate transmite un mesaj clar în vestiar și poate influența pe cineva să facă ceva? Cinstit, fără să ne uităm că e vorba de Gâlcă, un fotbalist foarte bu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează