INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Radu Drăgușin scapă de „bestie” » Cel mai așteptat duel din Anglia se amână pentru noul fundaș al lui Spurs

Ange Postecoglou: „Radu Drăgușin a fost mereu pe radarul nostru”
Ange Postecoglou: „Radu Drăgușin a fost mereu pe radarul nostru”

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 11:42 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 18:50

Radu Drăgușin (21 de ani), noul apărător al lui Tottenham, are șanse mari să nu se dueleze cu Erling Haaland pe 26 ianuarie, contra lui Manchester City, în Cupa Angliei. Accidentarea atacantului norvegian e mai seriosă decât se anticipa, după cum anunță managerul Pep Guardiola.

Partida împotriva campioanei Angliei poate fi testul maxim pentru Radu Drăgușin. La două zile după ce a fost prezentat oficial la Tottenham, fundașul central român trebuia să dea piept cu cel mai puternic adversar din Anglia. 

Dincolo de incertitudinea care există privind titularizarea imediată a internaționalului de 21 de ani, apar mari îndoieli legate de prezența în teren a golgheterului lui Manchester City. Erling Haaland păstrează șanse infime să se recupereze până pe 26 ianuarie, dată la care sunt programate „16-imile" FA Cup.

Detaliul remarcat de fanii lui Tottenham la primul antrenament al lui Drăgușin: „Râd de 5 minute”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
Detaliul remarcat de fanii lui Tottenham la primul antrenament al lui Drăgușin: „Râd de 5 minute”

Pep Guardiola: „Lovitura îi afectează osul"

Accidentarea suferită de starul norvegian este mai gravă decât anticipa și Pep Guardiola, iar EH ar putea reveni abia la sfârșitul lunii, la partida cu Burnley, de pe 31 ianuarie. Adică, Haaland va lipsi aproape două luni! 

Managerul „cetățenilor" a declarat că „lovitura primită de Haaland în partida cu Aston Villa afectează osul și de aceea necesită zile mai multe de recuperare. Puteți să faceți ce vreți, dar totul rămâne numai o chestiune de timp. Sperăm ca la sfârșitul lui ianuarie să fie apt de joc. E puțin mai lungă absența decât ne așteptam".

Lipsește și golgheterul rival, Mo Salah!

Aflat în luptă cu mulți adversari pentru a păstra titlul de campioană, managerul spaniol nu vrea să riște nimic și îl ajută și programul, de la duelul de azi cu Newcastle, în deplasare, Manchester City având o pauză pe aproape două săptămâni până la confruntarea cu Tottenham. 

Haaland, aflat la egalitate cu Mo Salah în fruntea topului marcatorilor din Premier League (14 reușite), nu va fi depășit, pentru că atacantul egiptean a plecat de la Liverpool ca să ia parte la Cupa Africii pe Națiuni, iar următorii doi clasați, Solanke și Son Heung-Min, sunt la două goluri în spate, sud-coreeanul fiind și el convocat la națională pentru Cupa Asiei.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu
STRANERI
Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu
Titular în primele meciuri din preliminariile EURO 2024, Drăgușin e categoric: „Când joc cu presiune sunt mai concentrat”
EURO 2024
Titular în primele meciuri din preliminariile EURO 2024, Drăgușin e categoric: „Când joc cu presiune sunt mai concentrat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
IonSaliu
IonSaliu  •  14 Ianuarie 2024, 21:17
Postat de IonSaliu pe 13 Ianuarie 2024, 14:20

Axiomaticelor+Axiomaticilor: Ar fi bine ca “titularizarea imediată” a lui Drăguşin să nu aibă loc. Probabilitatea gafelor este mult mai ridicată în asemenea situații. Pentru toți, nu numai pentru Români, cunoscuți pentru un psihic mai uşor influențabil. De asemenea, în acest caz Drăguşin există şi pericolul de “emotional drain”, cum zic Yankeii. Acest fenomen de “golire emoțională” apare adesea şi în sportul profesionist American. Cele mai notorii cazuri le reprezintă aşa-numiții “first draft pick”. Acest “draft numărul unu” este considerat cel mai valoros sportiv universitar în sportul respectiv în acel sezon. De la “first draft pick” se aşteaptă enorm de mult. Iar media pur şi simplu îl golesc emoțional cu atenția lor maniacală. Nu de puține ori, asemenea “draft numărul unu” colapsează. Unii devin adevărate “failures” – catastrofe. Drăguşin ar face foarte bine să se izoleze cât mai mult de media. Există pericolul să se golească emoțional. Cel mai bine pentru Drăguşin ar fi să învețe şi să aplice metode de meditație, în loc să privească TV sau să citească pressa sportivă. Englezii sunt notorioşi pentru tabloidele lor devastatoare psihologic. Mnezău să fie cu Radu [Cel-Frumos] în noul său tărâm!

“Ar fi bine ca “titularizarea imediată” a lui Drăguşin să nu aibă loc.” Întru-adevăr, aşa a fost. Am urmărit meciul la TV România. Cei doi comentatori s-au akitat de datorie. S-au preocupat de joc în primul rând. De obicei, ei se preocupă de poveşti mai mult de trei sfârtaie din joc. Managerul lui Tottenham a acţionat conform legilor psihologiei. Un jucător fără antrenament cu o ekipă nouă nu are ce căuta între titulari la primul lui match. Ar reprezenta un risc serios. Socraticul de la “Down Under” i-a dat, totuşi, lui Radu, “quality time” şi nu “garbage time”. Drăguşin a fost introdus în ultimul sfârtai de ceas, când încă era riscant la 2-2. Drăguşin s-a descurcat bine. A respins aerian o băşică, a pasat de câteva ori la tragere de timp. O fază ar putea fi controversată, când ManUnited a avut o lovitură de cap în careul lui Tottenham. Nu ar fi fost assignmentul lui Drăguşin acolo, ci al mijlocaşului defensiv, sau al stoperului central. Drăguşin era stoper stânga în acel system cu 3 stoperi. De acum înainte, nu se mai pune problema iniţierii, sau debutului. Drăguşin se va antrena cu noua ekipă şi va trebui să joace fiecare meci ca un veteran al ekipei. Este probabil că “Rasputin” se va descurca bine în Premier League. Liga este greşit reprezentată de un leu. Nu “ezistă” lei în Anglia. Doar berbeci. “Cei care trec de sfârtaie / Nicicând nu o fac de oaie / Sunt cu adevărat berbeci: / Mielule, de ei nu treci!”

tk2014
tk2014  •  14 Ianuarie 2024, 15:10
Postat de IonSaliu pe 14 Ianuarie 2024, 12:29

Cruciat al Mielului lu Mnezău: Se numeşte “formatarea textului” în lingvistica internaţională. Există reguli stricte. De par examplu, o propoziţie/frază începe cu literă mare. O excepţie o constituie “limba romana” — care nu există… cu desăvarşire! Eu cunosc însă o limbă numită Română. Da, modern, limbile şi popoarele se capitalizează. Nu fiindcă aşa fac Americanii, ci pe motive de consistenţă: Ţările se capitalizează totdeauna. Încă o dată, poate acum o bagi în cap: Put that bottle away! Împinge sticla aia cât mai departe de tine! Aşa te vindeci de incoerenţă crasă! (Ştiu că n-ai dormit toată noaptea să vezi replica mea.)

:). I don’t sleep, I just dream.

uiuiui
uiuiui  •  14 Ianuarie 2024, 14:42

nu-i dau mai mult de 50% sanse de reusita la Spurs si daca reuseste, jos palaria. Exemplu e Dier, la 29 de ani pus pe faras de 2 ani, n-au dat mult pe el, pe ceilalti 2 fundasi centrali mult mai mult. nici salariul, in comparatie, nu-i f. mare. In schimb cum il cunosc pe Mr. Levy i-a dat un contract pina in 2030. Asta inseamna: daca reuseste il vinde scump, da el ii plateste un salariu modest pina atunci. Daca nu reuseste, nu a pierdut mult la transfer si salariul e platibil fara probleme la orice transfer european sau Turcia, inclusiv partea araba. Tipic Levy. La Bayern era la fel, doar banii erau mai multi de la inceput si Bundesliga nu e asa de atractiva, citeste: nu se vinde in faza a doua atit de bine ca Premier League. Faza 2 o are orice jucator care nu mai e dorit. In concluzie cred ca a ales bine, dar munca doar acum incepe. In grec nu m-as increde prea tare. Mi se suspect ca un antrenor care e la echipa de ca. 20 de meciuri sa isi ia gura atit de plina, si Chiriches a avut ghinion cu idiotul de Pochettino. Deci Bafta! Vom urmari ce se intimpla si ii tinem pumnii strinsi.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează