INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANERI

CORESPONDENȚĂ GSP DIN LONDRA Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu

Radu Drăgușin, vineri, la primul antrenament în treningul lui Tottenham
Radu Drăgușin, vineri, la primul antrenament în treningul lui Tottenham

Articol de , - Publicat sambata, 13 ianuarie 2024 11:22 / Actualizat sambata, 13 ianuarie 2024 14:07

Radu Drăgușin, 21 de ani, a fost prezentat joi seară la Tottenham, va fi în lotul lui Spurs pentru meciul cu Manchester United, de duminică, ora 18:30, și e posibil să joace din primul minut pe Old Trafford ♦ După acest meci însă, „tricolorul” va trebui să accepte un duel de foc cu Cristian Romero pentru postul de stoper dreapta ♦ Jurnaliștii englezi cred că Ange Postecoglou va folosi la început cuplul-șoc din tur, Romero - Van de Ven. Managerul doar se bucură că are un jucător de top în plus ca variantă în centrul apărării.

  • Reporterii GSP Theodor Jumătate și Sebastian Culea sunt la Londra, de unde relatează toate detaliile mutării de senzație a lui Radu Drăgușin la Tottenham

Radu Drăgușin s-a transferat la Tottenham, e mutarea lunii în Premier League în acest start de mercato, Spurs au plătit 25 de milioane de euro pentru el, iar Genoa ar putea primi încă șase milioane, sub formă de bonusuri, dacă jucătorul împlinește clauzele de performanță.

Însă, până acum, achiziționarea „tricolorului" nu a fost atât de mediatizată în Anglia. A apărut doar în clipurile, și ele destul de mici, prezentate de club pe rețelele de socializare. Doar acolo s-a exprimat fundașul central în vârstă de 21 de ani, sub contract la Londra până pe 30 iunie 2030.

Oficial, Tottenham vrea să-l protejeze pe Radu Drăgușin

De ce a vorbit atât de puțin, de ce nu a apărut într-o conferință, de ce nu poate accepta un interviu în această perioadă, odată ajuns în metropola britanică?

Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”
TOTTENHAM
Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”

Pentru că Tottenham îl ține momentan departe de presă, cum a procedat și cu Timo Werner, cumpărat cu 17 milioane de euro de la RB Leipzig, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor.

Explicația oficială, Spurs vor să-l protejeze la început. Cum ne-a spus ofițerul de presă Anthony Marshall, îi lasă timp să se acomodeze, să se integreze în echipă, să joace, să descopere Tottenham, să înțeleagă ce înseamnă pentru fani, pentru Londra, pentru Anglia.

Tottenham încearcă și să controleze totul legat de Radu Drăgușin

În același timp, cred ziariștii englezi, clubul încearcă și să controleze fiecare mișcare, să nu se facă nicio eroare, să nu se afirme nimic greșit, de aceea nu lasă presa foarte aproape de jucător. Acționează ca un intermediar direct între fotbalist și public, filtrând la maximum ce apare. Totul trebuie să fie într-o lumină bună, pozitivă.

Radu ar putea vorbi puțin la zona mixtă, duminică, imediat după meciul cu United, în Premier League. Va fi acolo, pe Old Trafford, actele sunt gata, documentele transferului internațional au fost obținute la timp, permisul de muncă a fost primit încă de vineri dimineață. În concluzie, va intra în grupul pentru Manchester.

Radu Drăgușin, titular pe Old Trafford? Gluma lui Ange Postecoglou

A confirmat și managerul Ange Postecoglou. „Va fi în lot". „Va fi și titular?", l-am întrebat la conferința de la centrul sportiv Hotspur Way. A replicat zâmbind: „Le transmit echipa jucătorilor înainte să o anunț presei".

Va fi titular? Foarte posibil, chiar și la trei zile de la oficializarea transferului. 

Cum Cristian Romero, 25 de ani, de-abia a reluat pregătirea după pauza provocată de o leziune musculară (absent din 23 decembrie), nu la intensitate maximă, Drăgușin ar putea juca în duet cu olandezul Micky van de Ven, 22 de ani, refăcut complet după o accidentare care l-a ținut departe de gazon în ultimele două luni (dacă Postecoglou nu va apela iar în mijlocul defensivei la Emerson Royal, deși acesta e lateral dreapta, ca la 1-0 cu Burnley, pe 5 ianuarie, în Cupa Angliei).

Radu Drăgușin se duelează pe post cu campionul mondial Cristian Romero

Van de Ven, achiziționat cu 40 de milioane de euro în vara trecută de la Wolfsburg, e jucător de picior stâng, și Postecoglou își dorește mereu doi fundași centrali care să poată acoperi bine zona lor de acțiune, vrea stoper stânga de picior stâng și stoper dreapta de picior drept.

De aceea, când toți trei vor fi pregătiți 100% pentru joc, Radu se va duela în primul rând cu Romero ca stoper dreapta. Și va avea o competiție acerbă cu campionul mondial argentinian, trebuie să profite la maximum de fiecare ocazie pentru a-l impresiona pe Postecoglou.

Presa britanică se așteaptă ca managerul lui Tottenham să păstreze ”zidul impenetrabil"

Jurnaliștii englezi care scriu în special despre Tottenham susțin că, în Premier League, Postecoglou va păstra foarte probabil (când toți vor fi disponibili) cuplul-șoc folosit în tur, Romero - Van de Ven, considerat un „zid impenetrabil". Ne-au zis că Drăgușin va trebui să forțeze îndepărtarea lui Romero din primul „11".

Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu
Cristian Romero (dreapta), agresivul stoper dreapta argentinian al lui Tottenham. Rivalul pe post al lui Drăgușin Foto: Imago

Cum? Jucând foarte bine, fiind permanent la înălțime. Și duminică, dacă joacă, și pe 26 ianuarie, împotriva lui Manchester City, pe White Hart Lane în Cupa Angliei. Când ar putea fi titular dacă îl va mulțumi pe Postecoglou la antrenamente.

Venirea lui Radu Drăgușin e perfectă. Un jucător de top în plus pentru Postecoglou

Știind că e un adept al sistemului cu patru fundași (4-3-3 sau 4-2-3-1), l-am întrebat pe manager la conferința de vineri cum va fi lupta acestor trei stoperi de top pentru două locuri de titulari. 

A răspuns amuzat: „Realitatea e că am avut zero variante pentru două locuri, așa s-a întâmplat în multe meciuri. Am apelat la fundași laterali în centrul defensivei". Pentru el, venirea lui Drăgușin e perfectă, are un jucător foarte bun în plus pe acest post extrem de important. „Ați putea schimba sistemul pentru a juca toți trei împreună?". Nu se pune problema.

Postecoglou simte că Drăgușin se va adapta iute trecerii de la o apărare retrasă, într-o echipă defensivă, Genoa, la defensiva avansată, agresivă, a lui Tottenham: „E un tip deștept, învață repede. Și m-am bucurat că Radu a dorit această schimbare. Are nevoie de acest lucru pentru următorul pas în carieră".

Avertismentul lui Postecoglou: „Dacă Radu Drăgușin voia să fie titular nonstop, rămânea la Genoa”

I-am mai spus managerului că selecționerul naționalei noastre ar vrea să-l vadă jucând meci de meci, ca la Genoa, pentru că se apropie Euro: „Îi veți da șansa de a fi titular?". Răspunsul nu a mai fost la fel de zâmbitor: „Va avea aceleași șanse ca orice alt jucător, dacă voia să fie titular nonstop rămânea la Genoa. Dar Radu știe că a venit la un club mare, aici există concurență, face parte din dezvoltarea oricărui fotbalist".

Locul lui Radu Drăgușin în primul „11" al lui Spurs nu e garantat. Va trebui să lupte pentru el.

Vulpi aproape de stadion și baza lui Spurs văzută din interior

În nordul Londrei, nu departe de White Hart Lane și de stadionul lui Spurs, o capodoperă arhitectonică de 1,2 miliarde de euro, am văzut vulpi furișându-se printre casele din cartierul Tottenham.

Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu
Două vulpi la plimbare printre casele din cartierul londonez Tottenham

La 16 kilometri distanță de spectaculoasa arenă e „Hotspur Way", centrul sportiv al londonezilor, oaza de verdeață în care nu pătrunde nimeni dincolo de bariera atent păzită. Nici măcar o vulpe nu poate intra aici.

La intrare, un oficial al clubului îi cere șoferului de taxi să te ducă direct la clădirea în care are loc conferința de presă. Pentru a nu te opri pe drum. Un mesaj scris pe un mic panou te avertizează: „Fotografiile și înregistrările video sunt interzise".

Dar e imposibil să nu observi și să nu admiri hotelul de cinci stele din bază, The Lodge, chiar dacă nu te poți apropia prea mult, pentru că nu ai voie. Hotelul și sala, și o parte din cele 15 terenuri de un verde minunat.

Drăgușin, titular la Tottenham la 3 zile după transfer?! Apoi luptă pentru post cu campionul mondial! + De ce nu vorbește Radu
Baza de pregătire a lui Tottenham

Pe un teren cu gazon impecabil ascuns în spatele unui gard viu se juca un meci de juniori, Tottenham - Aston Villa. Spurs au câștigat în prelungiri cu 3-2 și au devenit lideri la U18.

Tottenham visează să fie și la seniori pe locul 1 în viitorul apropiat. Deocamdată e pe 5, la șase puncte de Liverpool, care conduce Premier League momentan.

Citește și alte știri despre Radu Drăgușin: 

Detaliul remarcat de fanii lui Tottenham la primul antrenament al lui Drăgușin: „Râd de 5 minute”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
Detaliul remarcat de fanii lui Tottenham la primul antrenament al lui Drăgușin: „Râd de 5 minute”
Așa arată complexul de 5 stele în care locuiește Drăgușin după transferul la Tottenham
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
Așa arată complexul de 5 stele în care locuiește Drăgușin după transferul la Tottenham

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mishu_74
mishu_74  •  15 Ianuarie 2024, 04:17

bai, toata ca toate, dar vulpi in Londra? da-o-n bascheti de treaba, ba baieti. nici macar caini *** nu-s in stare englezoii aia, doar vulpi maidaneze??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

uiuiui
uiuiui  •  13 Ianuarie 2024, 16:31

mult folclor in articol. dealtfel ziarul asta devine un fel de ziar de sport romantat.

Van_Basten
Van_Basten  •  13 Ianuarie 2024, 14:20
Postat de Copenhaga1970 pe 13 Ianuarie 2024, 13:12

Un text bazat pe „e posibil”, așa cum cere marea școală de jurnalism din Videle. O altă școală celebră, cea de la Titu, e mai mult axată pe „probabil”, însă puțini gesepiștii au reușit să nimerească rata spre Târgoviște. Informație la greu în GSP, iar răsplata cea mai bună o reprezintă cifrele privind audiența.

:))))))))) Ai sa fii surprins dar ei se lauda cu numarul de vizite si de utikizatori unici.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează