INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOTTENHAM

CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”

Ange Postecoglou
Ange Postecoglou

Articol de , - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 15:38 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 22:53

În Londra, la baza lui Tottenham, reporterii GSP Theodor Jumătate și Sebastian Culea au discutat despre Radu Drăgușin cu managerul Ange Postecoglou, la conferința de presă dinaintea meciului cu Manchester United, de duminică

La conferința de presă dedicată meciului cu Manchester United, programat duminică, în Premier League, era imposibil să lipsească subiectul „Radu Drăgușin”.  

Iar managerul Ange Postecoglou a venit cu amănunte din culisele transferului de 30 de milioane de euro parafat de Tottenham. Reporterii GSP au vrut să afle ultimele detalii despre jucătorul tricolor cel mai scump din istoria fotbalului românesc. 

Ange Postecoglou, în dialog cu reporterii GSP: „Radu Drăgușin a fost mereu pe radarul nostru”

- Când ați realizat că aveți într-adevăr nevoie de Radu Drăgușin și de ce?
- Am avut o listă de jucători pe care i-am urmărit metodic, a fost munca mai multor oameni, a departamentului de scouting. Mi s-au prezentat informații amănunțite în urmă cu șase săptămâni, de atunci a fost pe radarul nostru, era limpede că era ce căutam, o bună opțiune pentru noi și am urmărit clar această pistă. Am încercat să obținem și mai multe date despre el, ca jucător, ca persoană, am continuat să-l analizăm. Odată ce am avut raportul gata, am realizat că el e prioritatea noastră numărul unu.

- Care e calitatea care v-a impresionat cel mai mult?
- Îmi plac calitățile lui defensive, calitățile fizice, are o mare marjă de creștere, dar și de îmbunătățire, are doar 21 de ani.

Ange Postecoglou: ”Radu Drăgușin e un tip deștept, prinde repede

- Cum va trece Drăgușin de la apărarea retrasă într-o echipă defensivă, Genoa, la apărarea agresivă și avansată a lui Tottenham? 
- Ceea ce jucăm noi e foarte diferit de ceea ce juca el înainte, la Genoa, dar am vorbit cu el, e atras, e deschis la schimbare. Are nevoie de asta pentru următorul pas în carieră, m-am bucurat să văd că e deschis la schimbare. E un tip deștept, prinde repede, pune deja toate întrebările necesare pentru a crește și sunt sigur că va reuși.

- Știind că folosiți mereu sistemul cu 4 fundași, 4-2-3-1 sau 4-3-3, cum va fi lupta a trei jucători foarte buni, Romero, Van de Ven și Drăgușin, pentru două poziții în mijlocul apărării? 
- Chiar dacă ai descris-o astfel, realitatea e că avem zero fundași centrali pentru două poziții (a râs), așa s-a întâmplat în cea mai mare parte a sezonului (n.r. Van de Ven și Romero au fost accidentați). A trebuit să folosim fundași laterali în centru. Motivul pentru care l-am adus pe Radu... Nu sunt doar accidentările, în anumite meciuri sunt lucruri pe care vrei să le schimbi... Cu Radu am trei fundași centrali de top. Meciuri diferite presupun metode diferite.

Ange Postecoglou: ”Naționala României va câștiga de pe urma lui Radu Drăgușin”

- Selecționerul României ar vrea să-l vadă pe Radu Drăgușin jucând meci de meci, ca la Genoa. Se apropie Euro, mai sunt cinci luni. Îi veți da șansa de a fi titular? 
- Va avea aceleași șanse ca orice alt jucător, dacă voia să fie titular nonstop rămânea la Genoa. Dar Radu știe că a venit la un club mare, aici există concurență, face parte din dezvoltarea oricărui jucător. Cred că este important pentru naționala României că Radu a ajuns la un club atât de mare, luptând pentru postul său cu un campion mondial, Romero, cu Micky van de Ven, care va deveni unul dintre cei mai buni jucători pe postul lui. E locul în care Radu trebuie să fie în acest moment, iar naționala României va câștiga de pe urma sa.

- Va fi în echipă duminică? 
- Cu toate actele obținute, el va fi în lot.

- Va fi titular? 
- (Zâmbind) Le spun jucătorilor echipa înainte să le-o zic jurnaliștilor.

Managerul lui Tottenham, dialog cu reporterii GSP despre Radu Drăgușin: „Atunci ne-am dat seama că e prioritatea noastră numărul unu”
Managerul lui Tottenham, la conferința de presă de astăzi
  • În cazul în care Postecoglou va decide să nu-l folosească în partida cu United din campionat, atunci Drăgușin va debuta în meciul cu Manchester City de pe 27 ianuarie, din FA Cup;
  • Românul desemnat Fotbalistul Anului 2023 în Ancheta Gazetei va semna un contract până în vara lui 2029. Va primi un salariu anual de 3 milioane de euro;
  • Drăgușin va fi un jucător de bază pentru Spurs, ținând cont de faptul că cei doi fundași centrali care au fost titulari în ultimele luni, Romero și Van de Ven, sunt accidentați;
  • Noua formație a fundașului român se află pe locul 5 în Premier League, cu 39 de puncte acumulate după 20 de partide disputate.

The Times despre Radu Drăgușin: „Viteza îi va permite să se integreze în apărarea avansată"

Tom Allnutt, jurnalist de la The Times, știa că „tricolorul" e considerat un „Virgil van Dijk român", căpitanul lui Liverpool „care l-a inspirat în jocul său". Într-un articol intitulat „De ce se potrivește perfect Radu Drăgușin la Tottenham", în care a citat și GSP.ro cu explicația agentului Florin Manea, cum a ales jucătorul Spurs refuzând Bayern, Allnutt a evidențiat și el atuurile internaționalului nostru.

Așa arată complexul de 5 stele în care locuiește Drăgușin după transferul la Tottenham
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
Așa arată complexul de 5 stele în care locuiește Drăgușin după transferul la Tottenham

 „E agresiv în aer, mai ales în apărare, dar și la fazele fixe de atac", a scris reporterul londonez, amintind că unul dintre antrenorii secunzi de la Genoa îl compara cu un tren, cum trece prin adversari pentru a-și atinge scopul la cornere și lovituri libere. 

„Precum Van de Ven, e rapid, a excelat la testele de sprint pe 40 și 60 de metri, ceea ce îi va permite să se integreze în defensiva avansată a lui Postecoglou", a adăugat insularul, descoperind și un plus față de Romero, campionul mondial argentinian, alt concurent pe post pe White Hart Lane: „Spre deosebire de Romero, e disciplinat. A primit un singur cartonaș galben în 19 etape la Genoa, record actual pentru un stoper în Serie A":

+17 FOTO

Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român 

Până azi, recordul în fotbalul românesc era deținut de Adrian Mutu. În vara lui 2003, Chelsea îl cumpăra de la Parma pentru 19 milioane de euro. 

Pe locul 2 se afla Cristi Chivu, pentru care Ajax încasa 18 milioane de euro tot în vara lui 2003. Internaționalul român devine al patrulea român care joacă pentru Spurs. El a fost precedat de Ilie Dumitrescu (iulie 1994 - ianuarie 1995), Gică Popescu (iulie 1994 - iulie 1995) și Vlad Chiricheș (august 2013 - iulie 2015). 

În prezent, în Premier League mai sunt alți doi români: portarul Ionuț Radu (Bournemouth) și atacantul Adrian Mazilu (Brighton). Cel mai probabil, ei ar urma să plece în această iarnă. 

Portarul e nemulțumit de minutele primite, în timp ce Mazilu ar urma să fie împrumutat la altă formație.

VIDEO Întâlnire Radu Drăgușin - Timo Werner

Citește și:

EXCLUSIV Adrian Mutu, prima reacție după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, pentru GSP.ro: „Greul acum începe!”

Investitorii din Turcia interesați să preia Petrolul au ajuns la amicalul cu Chernomorets din Antalya » Ce a spus un oficial al „lupilor”

Tottenham a filmat primul dialog dintre Drăgușin și Timo Werner: „Ai grijă, nu e simplu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
VardyParty
VardyParty  •  12 Ianuarie 2024, 21:34
Postat de mario_rdfe_ pe 12 Ianuarie 2024, 18:26

Bai, nu va inteleg...ce aveti ma nene cu el ? Nu a deranjat pe nimeni in viata lui cu o declaratie, nu a fost impus nicaieri de nimeni, nu are un caracter urat, nu este laudaros...! Ii doriti raul doar ptr ca viata voastra este trista si aveti ciuda pe succesul altora ! La fel ati procedat cu Halep,Cristina Neagu..! Sunteti nefericiti, frustrati si vreti ca toata lumea sa fie ca voi !

Vine e numai a ta. De ce iei in seama olteni s0do miza? Tsiii!

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  12 Ianuarie 2024, 18:26
Postat de parachioara5 pe 12 Ianuarie 2024, 16:41

...da...asa cum banuiam ...o sa frece banca de rezerve ...

Bai, nu va inteleg...ce aveti ma nene cu el ? Nu a deranjat pe nimeni in viata lui cu o declaratie, nu a fost impus nicaieri de nimeni, nu are un caracter urat, nu este laudaros...! Ii doriti raul doar ptr ca viata voastra este trista si aveti ciuda pe succesul altora ! La fel ati procedat cu Halep,Cristina Neagu..! Sunteti nefericiti, frustrati si vreti ca toata lumea sa fie ca voi !

Vasi86le
Vasi86le  •  12 Ianuarie 2024, 17:28
Postat de parachioara5 pe 12 Ianuarie 2024, 16:41

...da...asa cum banuiam ...o sa frece banca de rezerve ...

Cine nu ar vrea sa frece banca de rezerve pe atatia bani? El "freaca" banca pe mii de euro, tu freci altceva pe gratis :))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează