INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFERUL ANULUI

CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA „Va fi liderul vestiarului!” » Radu Drăgușin, descris de jurnaliștii englezi. Ce au remarcat: „Personalitate, viteză, forță” + O singură îndoială

Articol de , - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 11:05 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 14:33

Radu Drăgușin, care va împlini 22 de ani pe 3 februarie, e foarte apreciat la Londra și a fost primit cu mare încredere la Tottenham. Doi jurnaliști insulari, Matt Barlow, de la Daily Mail, și Tom Allnutt, de la The Times, i-au scos în evidență calitățile, dar ultimul are și câteva semne de întrebare: cât de repede se va adapta „tricolorul” la Spurs și Premier League și dacă va fi titular în echipa lui Ange Postecoglou?

Radu Drăgușin este, începând de joi seară, oficial jucătorul lui Tottenham. La aproape 22 de ani, îi va împlini pe 3 februarie, în ziua în care Spurs o vor înfrunta pe Everton, a semnat un contract pe termen lung, șase sezoane și jumătate, până pe 30 iunie 2030, și va câștiga 3 milioane de euro anual net. Londonezii ar putea plăti pentru el în total 31 de milioane, 25 de milioane sumă fixă și alte 6 milioane sub formă de bonusuri.

În primul interviu acordat la Tottenham, Drăgușin l-a dat de gol pe Postecoglou: „Asta mi-a spus”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
În primul interviu acordat la Tottenham, Drăgușin l-a dat de gol pe Postecoglou: „Asta mi-a spus”

„Radu Drăgușin e exact ce căuta managerul lui Tottenham"

Acestea sunt cifrele transferului de la Genoa. Dincolo de cifre, noul număr 6 al lui Tottenham are o imagine foarte bună aici, la Londra.

E apreciat și a fost primit excelent, de președintele clubului, Daniel Levy, de managerul Ange Postecoglou, de jucători, de fani. La fel, de jurnaliștii britanici.

Matt Barlow, de la Daily Mail, ne-a spus că „Drăgușin e o achiziție extraordinară pentru Tottenham. Exact ce a căutat Ange Postecoglou. Un jucător atletic, rapid, puternic, bun în marcaj, excelent în jocul aerian și defensiv, și ofensiv, Are tot ce-i trebuie pentru a se impune, are tot ce voia managerul".

Matt a aflat că „mai ales după accidentările lui Van de Ven și Romero, titularii obișnuiți din centrul apărării, Postecoglou a fost disperat să găsească un stoper de calitatea lui Drăgușin. I-a plăcut, l-a urmărit, a fost impresionat de ce a observat la el și, până la urmă, l-a obținut, în ciuda interesului lui Bayern. A reușit să-l convingă pe jucător că Tottenham e echipa care i se potrivește cel mai bine în acest moment al carierei".

The Times despre Radu Drăgușin: „Viteza îi va permite să se integreze în apărarea avansată"

Un alt ziarist englez, Tom Allnutt, de la The Times, știa că „tricolorul" e considerat un „Virgil van Dijk român", căpitanul lui Liverpool „care l-a inspirat în jocul său".

Într-un articol intitulat „De ce se potrivește perfect Radu Drăgușin la Tottenham", în care a citat și GSP.ro cu explicația agentului Florin Manea, cum a ales jucătorul Spurs refuzând Bayern, Allnutt a evidențiat și el atuurile internaționalului nostru.

„E agresiv în aer, mai ales în apărare, dar și la fazele fixe de atac", a scris reporterul londonez, amintind că unul dintre antrenorii secunzi de la Genoa îl compara cu un tren, cum trece prin adversari pentru a-și atinge scopul la cornere și lovituri libere.

„Precum Van de Ven, e rapid, a excelat la testele de sprint pe 40 și 60 de metri, ceea ce îi va permite să se integreze în defensiva avansată a lui Postecoglou", a adăugat insularul, descoperind și un plus față de Romero, campionul mondial argentinian, alt concurent pe post pe White Hart Lane: "Spre deosebire de Romero, e disciplinat. A primit un singur cartonaș galben în 19 etape la Genoa, record actual pentru un stoper în Serie A":

Radu Drăgușin a fost cel mai bun jucător de la Genoa, alături de Albert Gudmundsson. E o pierdere grea pentru echipă, dar clubul avea nevoie de bani 
- Filippo, Grimaldo, jurnalist La Gazzetta dello Sport

„Postecoglou a analizat personalitatea jucătorului. Radu Drăgușin va deveni un lider al vestiarului"

Alt detaliu foarte interesant dezvăluit de Tom Allnutt. „Când a făcut un transfer, Postecoglou a analizat cu prioritate personalitatea jucătorului. Și Spurs au încredere că Drăgușin va învăța totul rapid la centrul sportiv și că va deveni un lider al vestiarului", a afirmat el. Nu a uitat că "vorbește bine engleză și că poate găsi soluția unui cub Rubik în 45 de secunde".

Jurnalistul are și un strop de îndoială. Se întreabă dacă Radu, venind din Serie A, se va putea adapta iute la Premier League și dacă va trece la fel de rapid de la apărarea mult retrasă pe care o cunoștea la Genoa la defensiva ultraagresivă și avansată la mijlocul terenului a liniei de 4 a lui Tottenham.

De ce Radu Drăgușin costă 25 de milioane de lire în loc de 80"

Un scouter al unui important club european i-a spus lui Allnutt: „Drăgușin a fost un jucător de top la Genoa, o formație defensivă. Poate să repete performanțele sale și la o altă echipă, cu un fotbal diferit? Este unica mea îndoială".

Reporterul scrie că această incertitudine cumva explică prețul: „De ce Drăgușin costă 25 de milioane de lire în loc de 80 de milioane și de ce Tottenham a fost în fruntea doritorilor, chiar dacă să o învingi pe Bayern e un puternic impuls pentru proiectul lui Postecoglou".

Marile întrebări: va debuta Radu Drăgușin duminică și va juca el titular la Tottenham?

Allnutt crede că „tricolorul" ar putea debuta chiar duminică, în Premier League, la Manchester, împotriva lui United. Și pentru că Van de Ven și Romero (refăcut surprinzător mai devreme decât se estima, la începutul lunii viitoare) de-abia și-au revenit după accidentări.

Concluzia jurnalistului de la The Times. Și semnul lui de întrebare. „Drăgușin a discutat personal cu Postecoglou, care l-a asigurat că va avea ocazii de a fi titular. Cu Van de Ven și Romero accidentați, ar fi jucat sigur cu regularitate în ultimele săptămâni. După întoarcerea celor doi, el ar putea porni ca prima rezervă în centrul liniei de patru. La fel, ocazional, ar fi o acoperire și pentru Pedro Porro pe dreapta".

Citește și alte știri despre transferul lui Radu Drăgușin: 

Radu Drăgușin, al doilea cel mai scump transfer al iernii în fotbalul mondial » Cine i-a luat fața
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
Radu Drăgușin, al doilea cel mai scump transfer al iernii în fotbalul mondial » Cine i-a luat fața
Florin Manea le-a spus italienilor de ce nu a rămas Drăgușin în Serie A, la Napoli sau Milan: „I-a păsat mai mult decât de cariera lui!”
ITALIA
Florin Manea le-a spus italienilor de ce nu a rămas Drăgușin în Serie A, la Napoli sau Milan: „I-a păsat mai mult decât de cariera lui!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Van_Basten
Van_Basten  •  12 Ianuarie 2024, 22:59
Postat de bajescu pe 12 Ianuarie 2024, 12:07

La cum il vad pe Dragusin, nu va sta mult la Tottenham. Nu pentru ca nu ar fi bun. Din contra. In maxim un an “greii” il vor dori. Sunt convins ca va trece la Manchester City, Liverpool ori Real Madrid. Pe o suma care in acest moment pare indecenta dar care sigur va fi cel putin dubla fata de cea platita de Tottenham. Vom trai si vom vedea.

Agree...daca va confirma la Spurs, deblocheaza nivelul urmator.

Radu24
Radu24  •  12 Ianuarie 2024, 18:22

Îl înnebuniți pe acest băiat, l-ați ridicat, lăudat, a-ți făcut din el cel mai bun jucător din lume. De când a semnat cu Tottenham numai despre el se vorbește. Vă spun sincer în maxim jumătate de an o să-l vedeți jucând prin campionatul nostru (împrumutat). Noi romanii nu avem mentalitatea de învingător, ne vedem cu ceva bănuți și nu ne adaptăm la echipe bune....

gicapuia
gicapuia  •  12 Ianuarie 2024, 18:20

Trageti frina oamei buni ! Putina decenta, seriozitate si modestie nu strica. Vorba cintecului : C-asa-i romanul cind se veseleste ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează