INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

OFICIAL Răsturnare de situație la Napoli! Napoli și-a prezentat noul antrenor

Walter Mazzari, pregătit să revină în Serie A // Foto: Imago
Walter Mazzari, pregătit să revină în Serie A // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 18:11 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 18:24

Napoli pare să se fi decis asupra noului antrenor. După ce negocierile cu Igor Tudor nu au ajuns la un numitor comun, președintele Aurelio De Laurentiis a negociat și cu Walter Mazzarri (62 de ani). Fost pe banca tehnică a lui Napoli între octombrie 2009 și mai 2013, acesta a acceptat condițiile puse de club.

UPDATE / Walter Mazzarri, prezentat oficial la Napoli

Napoli s-a mișcat repede și l-a prezentat marți după-amiază pe Walter Mazzarri.

Răsturnare de situație la Napoli! Napoli și-a prezentat noul antrenor

Napoli e pregătită să anunțe astăzi numele noului antrenor, care să preia postul pe care încă îl ocupă Rudi Garcia. Dacă aseară lucrurile părea clare, după discuțiile purtate cu Igor Tudor, tehnicianul croat acceptând o parte dintre condițiile puse de Aurelio De Laurentiis, situația s-a răsturnat în mod neașteptat. 

Președintele clubului a refuzat să-i ofere contract până în 2025, intenționând să îl angajeze doar până pe 30 iunie 2024, cu opțiune unilaterală deținută de Napoli pentru a-i prelungi acordul cu un sezon, în timp ce fostul antrenor al lui Marseille nu dorea să semneze decât dacă înțelegerea era fermă până în 2025. Mai mult, Tudor avea de gând să schimbe și sistemul de joc, trecând la apărarea cu trei oameni.

A antrenat-o pe Napoli timp de 1.322 de zile

În fața acestor doleanțe, patronul echipei azzurra a ezitat să bată palma cu croatul de 45 de ani și a trecut la negocieri cu al doilea candidat de pe listă care să-l substituie pe Rudi Garcia, plecat ieri să-și vadă familia la Nisa. Potrivit ziaristului Fabrizio Romano și agenției de știri Relevo, favorit să preia campioana Italiei a devenit Walter Mazzarri. 

Tehnicianul de 62 de ani, care a mai pregătit-o pe Napoli timp de 1.322 de zile, în perioada octombrie 2009 - mai 2013, a fost de acord cu durata angajamentului (până la finele stagiunii) și cu celelalte condiții impuse de Aurelio De Laurentiis. Care are de gând să aducă în vară un nume cu greutate, presa italiană vorbind despre Antonio Conte, ce a refuzat să vină acum.

Trebuie să-i achite 2,8 milioane lui Rudi Garcia

ADL va trebui să facă și un efort financiar. Dacă îl demite acum pe Rudi Garcia, președintele lui Napoli va fi nevoit, conform unei clauze din contarct, să-i achite salariul până la 1 iulie 2024, fiind vorba despre 2,8 milioane de euro. În plus, are de plătit și contractul noului potențial angajat. Sportmediaset dezvăluie că lui Tudor i s-au propus două milioane de euro pe an, sumă în care ar fi incluse bonusurile de obiectiv.

Și cam aceasta ar fi și oferta pentru Walter Mazzarri, care e liber de un an și șase luni, după despărțirea de Cagliari. În cariera începută în 1998 ca asistent la Napoli, WM le-a mai pregătit, printre altele, pe Inter, Sampdoria, Watford și Torino, având doar un trofeu, Cupa Italiei cu Napoli în 2011-'12.

182de meciuri a fost Walter Mazzarri pe banca tehnică a lui Napoli, înregistrând 89 de victorii, 49 de remize și 44 de înfrângeri, golaveraj 296-208

Citește și

Antrenorul campioanei Italiei, deja în pericol! Cine ar urma să-i la locul pe banca tehnică a lui Napoli?
ITALIA
Antrenorul campioanei Italiei, deja în pericol! Cine ar urma să-i la locul pe banca tehnică a lui Napoli?
Acum s-a aflat » Motivul bizar din cauza căruia Martin Odegaard a lipsit în ultimele 3 meciuri ale lui Arsenal
ANGLIA
Acum s-a aflat » Motivul bizar din cauza căruia Martin Odegaard a lipsit în ultimele 3 meciuri ale lui Arsenal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează