INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Duel încins între Barcelona - Real Madrid pentru Erling Haaland! Presa din Spania dezvăluie totul despre planul rivalelor din La Liga

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 20 februarie 2021 10:30 / Actualizat sambata, 20 februarie 2021 11:04

Presa spaniolă continuă să scrie de superatacantul norvegian Erling Haaland. Jurnaliștii catalanii îl apropie de Barcelona, madrilenii îl văd numai la Real Madrid, dar se întreabă de ce Haaland nu a ajuns blanco încă din 2019.

După încă o demonstație de forță, tehnică, maturitate tactică și eficiență, după două goluri și assist pentru Dormund la 3-2 cu Sevilla, în Ligă, Erling Braut Haaland apare zi de zi în paginile marilor ziare europene. Mai ales în cele spaniole.

Variante ca Erling Haaland să se transfere la Barcelona

Astăzi, asistăm la o nouă confruntare catalano-madrilenă în mercato, acum legată de viitorul atacantului norvegian în vârstă de 20 de ani.

Mundo Deportivo, cel mai important cotidian sportiv al Catalunyei, anunță pe copertă că „Haaland este numărul 9 dorit, visat de Barça. El e candidatul ideal”. Dar, cum clubul blaugrana trece printr-o criză financiară înaintea alegerilor pentru președinție, cu un miliard de euro datorii, jurnaliștii de la MD cred că EBH ar putea veni pe „Camp Nou” doar dacă Barcelona face o reducere importantă a masei salariale. Care s-ar putea realiza în două moduri:

  • Dacă Messi nu mai semnează un nou contract și pleacă după 17 ani la prima echipă.
  • Dacă Messi continuă, atunci alții trebuie să-și caute altă destinație. Și sunt multe nume: Dembélé, Umtiti, Coutinho, Junior Firpo, Neto, Braithwaite.

Pe lângă salariu, mai e suma de transfer foarte mare. Haaland are o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro, însă Borussia susține că e valabilă doar în vara lui 2022. Până atunci, poate depăși 100 de milioane.

„În 2009, Real Madrid miza pe filiera braziliană, dar de ce a fost adus Jovic?"

În Capitală, Marca nu-l vede pe gigantul nordic decât la Real. Susținând că „los blancos" au două avantaje în fața celorlalți pretendenți la acest transfer:

  • O relație excelentă între Dortmund și Madrid. În cazul în care BVB se va decide să-l cedeze la vară, Florentino Pérez va fi primul pe listă.
  • Mino Raiola, impresarul tânărului scandinav, vrea să-l ducă pe Erling la Real.

Ziariștii de la Marca se întreabă însă de ce nu a ajuns Haaland mult mai devreme pe „Santiago Bernabéu". În ianuarie 2009, de exemplu, când Salzburg l-a transferat de la Molde pentru numai 8 milioane de euro. Concluzia: cei de la Real îl apreciau pe Haaland, dar mizau atunci pe filiera braziliană, Vinicius, Rodrygo, Reinier. Totuși, jurnaliștii spanioli nu-și explică de ce Florentino Pérez l-a achiziționat în 2019 pe sârbul Luka Jovici, o dezamăgire în Spania.

Pentru a-l lua pe Haaland acum, Madridul trebuie să plătească de zece ori mai mult decât ar fi făcut-o în 2009. Cel puțin de zece ori.

116 goluri(110 la club, 6 la naționala Norvegiei) a marcat Erling Haaland până acum la seniori, în 160 de meciuri (153 la club, 7 la selecționată)

110 milioane de euroeste cota atacantului norvegian, potrivit transfermarkt.de. Dortmund a plătit în total 47 de milioane de euro în urmă cu un an

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Barcelona contra lui Cadiz

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Manchester City îl vrea în continuare pe Messi, dar a scăzut oferta! Ce îi propune acum Guardiola

ANALIZĂ GSP » Noul val acoperă legendele Messi și Ronaldo! Haaland - Mbappe, marea rivalitate a viitorului deceniu în fotbal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
aberescu
aberescu  •  20 Februarie 2021, 14:18

Haaland, gândește-te profund și nu fă aceeași eroare pe care au făcut-o și alții înaintea ta...vino la Poli Iași!

ripensistu
ripensistu  •  20 Februarie 2021, 13:24

De ce sa plece la cocalarele alea 2? Sa ramana la BVB, o echipa frumoasa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează