INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Fotbaliștii unei echipe de primă ligă din Ucraina, refugiați în București » Anunțul făcut de Nicușor Dan

Imagine postată în această seară de Nicușor Dan pe Facebook +29   FOTO
Imagine postată în această seară de Nicușor Dan pe Facebook

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 februarie 2022 20:40 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 20:45

Fotbaliștii echipei Desna Cernihiv, locul 7 în prima ligă a Ucrainei înainte de întreruperea campionatului, sunt cazați în spațiile speciale puse la dispoziție de Primăria București.

Capitala României a început să găzduiască primii cetățenii ucraineni care fug din calea războiului. 112 persoane au primit astăzi ajutor din partea PMB, informează primarul Nicușor Dan.

Garry Kasparov vorbește despre planul de rezervă al lui Putin: „Dacă tot nu a căzut Kievul, asta urmează, fiindcă nu îi pasă”
RUSIA
Garry Kasparov vorbește despre planul de rezervă al lui Putin: „Dacă tot nu a căzut Kievul, asta urmează, fiindcă nu îi pasă”

Printre ei se află și mai mulți fotbaliști ai clubului ucrainean Desna. Nicușor Dan nu a dezvăluit și numele lor. Din lotul primei echipe fac parte doar doi străini, grecul Georgios Ermidis și bielorusul Artem Khatskevich.

Nicușor Dan: „112 cetățeni ucraineni au primit asistență în București”

În ultimele 24 de ore, Primăria Capitalei a oferit asistență pentru 112 cetățeni ucrainenicare au ajuns în București ca urmare a războiului din Ucraina. Am pus la dispoziție spații de cazare, hrană, transport și asistență medicală (inclusiv teste PCR pentru detectarea SARS-COV-2), prin Direcția Generală de Asistență Socială, ASSMB și cu ajutorul ONG-urilor, companiilor și voluntarilor care ne-au acordat sprijinul.

Printre cei care au primit ajutorul PMB se află mai multe familii cu copii, dar și echipa de fotbal Desna Cernihiv, din Prima Ligă a Ucrainei, precum și pictorița Katerina Rubakova, care e implicată într-un proiect internațional derulat de Centrul Cultural Palatele Brâncovenești.

La cele două puncte pentru donații deschise ieri (Centrul Bebe de București și Centrul de Economie Circulară) s-au strâns până acum 3 tone de alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte și jucării. Reamintesc și faptul că este deschis și funcționează nonstop Punctul de Informare și Coordonare de la Gara de Nord, unde cetățenii ucraineni sau cei care îi ajută se pot adresa pentru informații.
- Nicușor Dan, primarul Capitalei

Arena Națională, posibil spațiu pentru primirea refugiaților

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat vineri că în București sunt disponibile 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă a cetățenilor din Ucraina și că cea mai mare parte va fi găzduită pe Arena Națională.

În total, 20.000 de persoane pot fi găzduite în parcarea subterană a Arenei Naționale și alte aproape o mie în curtea stadionului, dar doar în caz de forță majoră. „Există paturi mobile, saci de dormit, pături, toate în custodia Primăriei”, mai susțin sursele ziarului.

VIDEO Stadionul din Siret, transformat în tabără pentru refugiații din Ucraina

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Putin, suspendat din funcție » „Executat” de prietenul român de la judo

Szczesny, vedeta lui Juventus, cheamă la revoltă generală: „Să refuze toți să joace contra Rusiei!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
2944926335589436
Ovi Caravan  •  28 Februarie 2022, 06:04

Cica fotbalisti "isi dau viata pe teren", cind vine vorba de tara sint "accidentati, sau la 20% din pregatire". Golanii astia miine sint in bar, iar adevaratii ucrainieni se lupta sa-si apere tara, ca poate se intorc fotbalistii sa aiba unde sa bea si sa petreaca

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  27 Februarie 2022, 23:14
Postat de nicky_ghimpele pe 27 Februarie 2022, 21:55

fotbalisti cu salariii de mii de euro cazati in hoteluri , si mame cu copii i in corturi , halal nu maui zic nimic , o tara condusa de hoti , ***, oameni fara tara , ne meritam soarta, si nu stiu de ce imi aduc aminte de discursurile lui CEAUSESCU , RUSII AU GRESIT TARA PE CARE O ATACA

Important e sa fie cât mai mulți prosti care sa voteze

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  27 Februarie 2022, 23:12
Postat de samertx pe 27 Februarie 2022, 21:39

Nici căldură! :))

Caldura e

Vezi toate comentariile (16)
Comentează