INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

Corespondență din Israel Fotbal în ciuda războiului! Israelienii au stabilit când vor relua campionatul + Avertismentul unor cluburi

Israelienii au stabilit când vor relua campionatul. Foto: Instagram
Israelienii au stabilit când vor relua campionatul. Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2023 15:45 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 15:58

Chiar dacă se anunță un conflict de lungă durată în Orientul Mijlociu, liga israeliană a decis astăzi ca prima divizie să se reia pe 25 noiembrie, a doua urmând să înceapă cu o săptămână mai devreme. Dar unele cluburi nu vor să joace fără spectatori.

Pe 7 octombrie, după atacul îngrozitor al teroriștilor Hamas, care au ucis peste o mie de oameni, sportul s-a oprit în Israel. Nimeni nu a mai jucat de atunci, toate competițiile au fost blocate, și la naționale, și la echipele de club, la toate categoriile de vârstă.

„Eroul de care nu știam că avem nevoie” » Ciprian Tătărușanu, singurul care l-a impresionat pe Zlatan Ibrahimovic
RĂSPUNS
„Eroul de care nu știam că avem nevoie” » Ciprian Tătărușanu, singurul care l-a impresionat pe Zlatan Ibrahimovic

Cluburile din Israel se tem că vor pierde sponsori și bani. Cer despăgubiri de la guvern

Chiar dacă războiul se anunță de lungă durată, armata Ierusalimului fiind gata să invadeze Fâșia Gaza, conducătorii fotbalului, din prima ligă și cea secundă, au început să facă presiuni în ultima perioadă să se reia campionatul.

Cluburile se tem că, fără întrecere, vor pierde sponsori și sume mari de bani. Iau în calcul chiar, într-un caz extrem, să treacă jucătorii în concediu fără plată. Oricum, au de gând inclusiv să ceară despăgubiri de la Ministerul Culturii și Sporturilor, precum în perioada pandemiei de coronavirus.

Președintele unui club din Israel: „Nu vrem să jucăm fără spectatori”

Înaintea ședinței de duminică a ligii profesioniste, Barak Abramov, proprietarul lui Beitar Ierusalim, avertiza: „Știu că se plănuiește reluarea campionatului pe 25 noiembrie, dar noi nu vrem să jucăm fără spectatori”. Și nu e unicul patron care se opune unui fotbal cu tribunele goale.

La reuniune, organizată online, pe zoom, chiar aceasta a fost decizia ligii. Prima divizie reîncepe peste o lună, pe 25 noiembrie, iar a doua cu o săptămână mai devreme, pe 17 noiembrie. Până acum, au fost amânate trei etape în elita Israelului și tot trei în divizia a doua.

Echipele au reluat antrenamentele în Israel. Aproape de bunkere

Cluburilor, cărora li s-a promis ajutor pentru a putea depăși lunile octombrie și noiembrie, li s-a cerut să reia pregătirea, unele începând deja de o săptămână. O condiție pentru a se antrena: terenurile să fie aproape de bunkere pentru ca jucătorii să se adăpostească imediat în cazul în care se dă alarma.

Fotbal în ciuda războiului! Israelienii au stabilit când vor relua campionatul + Avertismentul unor cluburi
Echipa Sakhnin, locul 9 în Israel, a reluat antrenamentele. Foto: Instagram

Momentan, nu s-a hotărât nimic asupra prezenței publicului pe stadioane. Autoritățile naționale de securitate vor lua această decizie. 

Citește și:

Verdict dur după Farul - U Cluj: are ruptură musculară și va lipsi o lună!

Sandro Tonali, la primul meci după izbucnirea scandalului legat de pariuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează