INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA LIBERTADORES

Incidente grave în Brazilia! Război pe tunel » Polițiștii i-au atacat pe jucătorii de la Boca Juniors cu gaze lacrimogene și spray-uri cu piper!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 10:13 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 12:38

Incidente grave la Belo Horizonte, după meciul Atlético Mineiro - Boca Juniors, din „optimile” Copei Libertadores. Bătaie generală pe culoarul ce duce la vestiare. Opt membri ai delegației argentiniene, cinci jucători, doi antrenori și un oficial au fost duși la secția de poliție pentru declarații.

Aproape fără excepție, când joacă brazilieni contra argentinieni, mai ales în Țara Cafelei, se termină rău. Cu incidente grave. Așa s-a întâmplat și marți seară, la Atlético Mineiro - Boca Juniors, în „optimile" Copei Libertadores.

După 0-0 în tur, la Buenos Aires, a fost 0-0 și în manșa secundă, la Belo Horizonte, gazdele câștigând la penalty-uri, 3-1 (portarul Everson a apărat două lovituri și a transformat-o pe ultima), după ce galben-albaștrilor li se refuzase un gol cu VAR în timpul regulamentar.

Pumni, picioare, dar și obiecte transformate în proiectile

Deja nervoși, argentinienii s-au aprins pe culoarul ce duce la vestiare, văzând că agenții de securitate îi împing. Dintr-o dată, totul s-a transformat într-o bătaie generală. Se vede clar pe înregistrările video prezentate de ziarul Olé. Antrenorii, oficialii și toți jucătorii Bocăi, împotriva celor care ar fi trebuit să-i protejeze.

Nu doar insulte, ci pumni, picioare și tot felul de obiecte transformate în arme de asalt. Au fost aruncate și micile garduri ce delimitau zonele de acces. Potrivit Ole, președintele lui Mineiro, Sérgio Coelho, arunca spre adversari cu sticle de apă.

Gaze lacrimogene și spray-uri cu piper în vestiarul Bocăi

Polițiștii brazilieni s-au implicat și ei. „Pentru a-i calma pe argentinieni" a fost explicația oficială. Dar au folosit gaze lacrimogene și spray-uri cu piper în vestiarul oaspeților!

Opt membri ai delegației Bocăi, cinci fotbaliști, doi antrenori și un oficial, au fost luați la secția de poliție, pentru declarații. În cele din urmă, au fost lăsați să plece. Și argentinienii s-au întors la hotel. Azi ajung la Buenos Aires.

Riquelme: „Tot ei au vrut să ne aresteze jucătorii. O rușine"

Juan Román Riquelme, o legendă la „Xeneizes", actual director la Boca, a protestat, mai ales pentru ce s-a petrecut pe teren: „Suntem răniți, triști. Am jucat două meciuri, le-am câștigat pe ambele și totuși am fost eliminați. E o rușine".

S-a referit și la incidente: „Am văzut o înregistrare cu președintele lui Mineiro aruncând cu sticle spre noi. Și tot ei au vrut să ne aresteze jucătorii. Asta se întâmplă de fiecare dată în Brazilia".

Citește și alte știri internaționale: 

Luke Shaw a jucat 4 meciuri la Euro 2020 cu fractură la coaste!

Anunț tulburător din Serie A » Șeful Milanului are cancer

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
tb96
tb96  •  21 Iulie 2021, 11:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  21 Iulie 2021, 11:10

ce golanie. din pacate, era de asteptat dupa frustrarea imensa a brazilienilor din finala copa america.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close