INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NORVEGIA

Război rece între norvegieni și Dortmund din cauza lui Haaland: „Pe pământ german se aplică dreptul german”

Borussia Dortmund refuză să respecte carantina impusă lui Erling Haaland de federația norvegiană.  foto: Guliver/Getty Images
Borussia Dortmund refuză să respecte carantina impusă lui Erling Haaland de federația norvegiană. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 10:14 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 10:25

Borussia Dortmund refuză să respecte carantina impusă lui Erling Haaland de federația norvegiană. Dacă iese de două ori negativ, Haaland poate juca sâmbătă, deși perioada de izolare expiră duminică.

Continuă conflictul dintre norvegieni și nemți. După ce le-au permis jucătorilor, în mod excepțional, să întrerupă carantina pentru a părăsi țara și a se întoarce la cluburile lor, federația de la Oslo (NFF) a anunțat că toți internaționalii trebuie să respecte izolarea până duminică la ora 13:00 (fuseseră contacți la lot cu Elabdellaoui, din cauza căruia au ratat partida de la București). Ceea ce grupările germane refuză. 

Borussia Dortmund: „Pe pământ german se aplică dreptul german”

Mai ales Borussia Dortmund. BVB are meci sâmbătă seară, cu Hertha la Berlin, și nu acceptă să nu-l folosească pe Erling Haaland. Oficialii galben-negri nu au cedat nici când NFF le-a spus că atacantul în vârstă de 20 de ani, la fel ca toți coechipierii lui, a semnat o declarație că va rămâne în carantină în această săptămână. Riscând să fie pedepsiți în Norvegia!

"Pe pământ german se aplică dreptul german", a răspuns Dortmund. La fel ca Leipzig (unde evoluează Sørloth) și Hertha (Jarstein). În Bundesliga, dacă Haaland, Sørloth și Jarstein ies negativi la două teste consecutive, vor relua antrenamentele și vor putea juca.

„De ce lor li se acordă un tratament special?”

Scandinavii au fost nemulțumiți că autoritățile le-au permis internaționalilor să plece din țară, deși erau în carantină, cei mai mulți zburând chiar cu curse de linie. Hans Fredrik Marthinussen, profesor de drept la universitatea din Bergen, a protestat pe Twitter: 

„De ce lor li se acordă un tratament special de care nimeni altcineva nu a beneficiat și nici nu va beneficia? Să ia curse de linie după ce au fost în contact cu o persoană infectată? Această decizie este de neapărat!”. 

VIDEO Toate informațiile despre meciul Irlanda de Nord - România

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Austria - Irlanda de Nord 2-1. Resemnați cu retrogradarea? Cu un singur punct, Irlanda de Nord pare condamnată să cadă în Liga C

Mesajul cu care Rafa Benitez l-a lăsat fără cuvinte pe Cosmin Olăroiu: „Sunt nimeni pe lângă el. M-a uimit!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
3325233220879244
Minca Alexandru  •  17 Noiembrie 2020, 15:38
Postat de cseacseavlez pe 17 Noiembrie 2020, 13:52

"din vina lor nu s-a jucat meciul"....***..adica a te infecta cu covid...este o "vina"...ceva asemenator cu "actul" in care ai fost conceput "matale"

dovada de inteligenta

cseacseavlez
cseacseavlez  •  17 Noiembrie 2020, 13:52

"din vina lor nu s-a jucat meciul"....***..adica a te infecta cu covid...este o "vina"...ceva asemenator cu "actul" in care ai fost conceput "matale"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  17 Noiembrie 2020, 12:42
Postat de robotzel pe 17 Noiembrie 2020, 11:09

*** cum ar fi sa mearga romanii la ei in tara si sa le spuna ca la ei in tara se aplica legea din romania? ceea ce au facut ei la meciul cu noi a fost o mare mare mare imensa magarie. meciul trebuia disputat insa ei si-au facut ambitia.

Vrei să spui " cum ar fi ca autoritățile norvegiene să le impună izolare românilor iar, după sosirea în România, românii să spună că în România se aplică legea românească"? Ar fi normal. Fiecare țară are legile ei. Peste tot se aplică legile valabile în locul respectiv.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează