INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ADVERSARI LIGA NAȚIUNILOR

Austria - Irlanda de Nord 2-1. Resemnați cu retrogradarea? Cu un singur punct, Irlanda de Nord pare condamnată să cadă în Liga C

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 16:48 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 16:55

Nord-irlandezii au ratat calificarea la Euro 2020, în prelungirile finalei barajului cu Slovacia, iar drama s-a repetat duminică seară, contra Austriei, la Viena, unde Irlanda de Nord a pierdut, 1-2.

Au condus cu 1-0, prin golul rezervei Magennis (74), dar liderul grupei noastre din Liga Națiunilor a revenit în șase minute (81, 87) și i-a lăsat pe adversarii de miercuri ai „tricolorilor” cu un singur punct. Acela obținut în „zece” oameni pe Arena Națională!

„Să reinventeze o defensivă mizerabilă”

„Pentru 80 de minute am plutit și am fost martorii unei redresării inspiraționale și minunate, după lovitura de infarct din play-off-ul Euro 2020. Apoi roțile s-au blocat brusc și am deraiat iar. Trebuia să fie primul succes, pe deplin meritat, din istoria participării în Nations League, grație reușitei lui Magennis, pentru că performanța echipei a fost excepțională. O noapte frumoasă la Viena a fost ruinată de loviturile de fraieri încasate ce au adus un alt eșec dureros. Irlanda de Nord trebuie să reînvețe să câștige. Primul pas e să reinventeze o defensivă mizerabilă”, scrie Belfast Telegraph.

„De ce n-avem VAR?”

Insularii se tem că nu vor mai avea nicio șansă să evite retrogradarea în Liga C, dacă vom primi victoria la „masa verde” cu Norvegia, și astfel am putea înfrunta o echipă nemotivată. Și frustrată din cauza arbitrajului brigăzii italiene la Viena, Schaub fiind în afara jocului la centrarea lui Grbici. Gol egalizator la care asistentul oaspeților, Austin Healey, a primit "roșu" pentru proteste! „A fost ofsaid, dar am văzut că tușierul era cinci metri în spatele fazei. Decizia a întors meciul și suntem dezamăgiți. De ce avem VAR doar în unele competiții?!”, s-a revoltat selecționerul Baraclough. 

8 schimbărifață de formația de start folosită în play-off-ul cu Slovacia a operat selecționerul Ian Baraclough în partida cu Austria. Doar Dallas, McNair și Washington au rămas titulari

Match Preview Irlanda de Nord - România

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

România, salt miraculos! Avem șanse reale să fim în urna 2 la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022!

Ostatici pe aeroport! Aubameyang și colegii gabonezi, lăsați fără pașapoarte în Gambia!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează