INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Situație dificilă pentru Junior Moraes, fost atacant din Liga 1 » Nu poate părăsi Ucraina și ar putea fi înrolat în armată în războiul cu Rusia!

Junior Moraes
Foto: Imago
Junior Moraes Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 17:14 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 18:11

Junior Moraes (34 de ani), atacantul celor de la Șahtior Donețk și fost jucător la Gloria Bistrița, este blocat în Ucraina și nu poate părăsi țara.

Junor Moraes a obținut cetățenia ucraineană în martie 2019 şi este obligat să rămână în țară minim 90 de zile, după ce joi președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decretat legea marțială, care prevede că niciun bărbat ucrainean cu vârstă cuprinsă între 18 și 60 de ani nu poate ieși în afara teritoriului țării.

Un fotbalist ucrainean din Spania e gata să-și apere țara: „Vreau să merg la razboi, să-mi ajut oamenii”
UCRAINA
Un fotbalist ucrainean din Spania e gata să-și apere țara: „Vreau să merg la razboi, să-mi ajut oamenii”

Aceștia pot fi recrutați în orice moment pentru a lupta împortiva armatei ruse. Astfel, Junior Moraes se află într-o situație complicată.

20 de goluriîn 35 de meciuri jucate are Moraes pentru Gloria Bistrița, echipă la care a evoluat în 2015.

Alți sportivi sunt gata să lupte împotriva rușilor

Vladimir (45 de ani) şi Vitali Klitschko (50 de ani), doi dintre cei mai cunoscuți sportivi ucraineni, sunt gata să pună mâna pe arme și să se implice în conflictul armat dintre Ucraina și Rusia. Vitali e primarul capitalei Kiev.

Înconjurată de Rusia din toate părțile, Ucraina e nevoită să apeleze inclusiv la civili pentru a face față ofensivei armatei lui Putin. Chiar și primarul Vitali Klitschko a spus că e gata să lupte în stradă pentru a-și apăra țara.

„Nu am altă variantă, trebuie să fac asta. Voi lupta! Cred în Ucraina, cred în țara și oamenii mei”, a spus Vitali Klitschko, potrivit The Guardian. 

„Poporul ucrainean este puternic. Și va rămâne fidel cu sine în acest calvar teribil prin care trece. Suntem un popor care tânjește după suveranitate și pace, un popor care îi consideră pe ruși frații săi”, a spus și Vladimir Klitschko, într-un mesaj postat pe Twitter.

Și Vasyl Kravets, fotbalistul ucrainean de la Sporting Gijon, este gata să plece din Spania și să-și ajute cum poate țara. 

„Spun adevărul, vreau să merg la război și să-mi ajut oamenii. Dar nu pot ajuta pentru că nu știu să trag, să reîncarc o armă, dar adevărul este că vreau să ajut. Dacă aș putea merge, m-aș duce acolo să îmi apăr teritoriul. Este obligatoriu pentru inima ucrainenilor. Aproape toate aeroporturile noastre sunt blocate. 

Dacă țara mea are nevoie de toți cetățenii ei, eu plec. Voi vorbi cu Sporting și voi pleca. Nu dorm deloc. Mă sună mama, aude împușcături. Mă antrenez, dar mă gândesc doar la țara mea, la familie. Soția mea plânge de 10 ori pe zi, este incredibil”, a declarat Kravets, conform publicației spaniole Marca.

Citește și: 

Manchester United a renunțat la un contract uriaș cu o companie rusească, din cauza războiului pornit în Ucraina: „Suntem alături de fanii noștri!”
Război în Ucraina
Manchester United a renunțat la un contract uriaș cu o companie rusească, din cauza războiului pornit în Ucraina: „Suntem alături de fanii noștri!”
Arena Națională, gata să primească refugiați de război din Ucraina » Anunțul lui Nicușor Dan
UCRAINA ÎN RĂZBOI
Arena Națională, gata să primească refugiați de război din Ucraina » Anunțul lui Nicușor Dan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dobrin
dobrin  •  25 Februarie 2022, 22:37

Altul cu permis de Ucraina, dupa Coman si Razvan Rat care a cumparat proprietati in zona de conflict :)))

171875491077582
Costel Chelaru  •  25 Februarie 2022, 18:57

Din cate stiu el are cetatenia ucrainiana,asa ca dreprturi si obligatii..

adrian_riga
adrian_riga  •  25 Februarie 2022, 18:00

dar de ce ar avea un cetatean ucrainian alte drepturi decat alt cetatean ucrainian???? pt ca unul e fotbalist si altul brutar?? minte de redactor gesepist

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close