INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Un fotbalist ucrainean din Spania e gata să-și apere țara: „Vreau să merg la razboi, să-mi ajut oamenii”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 14:35 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 15:12

Vasyl Kravets (24 ani), fundașul stânga al celor de la Sporting Gijon, formație din a doua ligă spaniolă, a declarat că este dispus să meargă pe frontul de luptă pentru a-și ajuta conaționalii.

În Ucraina situația este critică după ce Federația Rusă a pornit atacul joi dimineată. Vasyl Kravets, fotbalistul ucrainean de la Sporting Gijon, a explicat prin ce momente dificile trece familia sa, care a rămas în Ucraina. Sportivul este gata să plece din Spania și să-și ajute cum poate țara.

Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea
UCRAINA
Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea

Vasyl Kravets, despre situația din Ucraina

„Rușii ucid oamenii, ucid inclusiv civili. Totul este vina lui Putin, nu vreau să spun că este vina Rusiei, ci a lui Putin. Suntem o țară care vrea să trăiască în pace. Nu vrem să atacăm, vrem să trăim bine și liniștiți.

Spun adevărul, vreau să merg la război și să-mi ajut oamenii. Dar nu pot ajuta pentru că nu știu să trag, să reîncarc o armă, dar adevărul este că vreau să ajut. Dacă aș putea merge, m-aș duce acolo să îmi apăr teritoriul. Este obligatoriu pentru inima ucrainenilor.

Aproape toate aeroporturile noastre sunt blocate. Dacă țara mea are nevoie de toți cetățenii ei, eu plec. Voi vorbi cu Sporting și voi pleca.

Nu dorm deloc. Mă sună mama, aude împușcături. Mă antrenez, dar mă gândesc doar la țara mea, la familie. Soția mea plânge de 10 ori pe zi, este incredibil”, a declarat Kravets, conform publicației spaniole Marca.

De asemenea, Vasyl Kravets, nu se va antrena cu Sporting vineri. Clubul a ținut să-i transmită tot sprijinul printr-un mesaj pe rețelele de socializare. Jucătorul trece prin momente dificile.

Citește și:

VIDEO UEFA, discurs oficial anti-Rusia: „Războiul, o atrocitate! Fotbalul vrea pace acum!”

UEFA a decis! Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close