GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  UCRAINA

LIVE Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea

Zeci de mii de oameni s-au strâns în această seară pe străzile din Tbilisi, capitala Georgiei, pentru a-și arăta susținerea pentru Ucraina și pentru a cere oprirea ofensivei Rusiei. +29   FOTO
Zeci de mii de oameni s-au strâns în această seară pe străzile din Tbilisi, capitala Georgiei, pentru a-și arăta susținerea pentru Ucraina și pentru a cere oprirea ofensivei Rusiei.

Articol de - Publicat vineri, 25 februarie 2022 21:51 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 21:54

Rusia și-a continuat vineri dimineață ofensiva din Ucraina, armata lui Vladimir Putin încercând să înainteze cât mai mult spre capitala Kiev. E a doua zi de bombardamente, iar oficialii ucraineni au recurs la măsuri speciale de mobilizare a populației. Un prim bilanț al victimelor a fost anunțat de către președintele Volodimir Zelenski.

UPDATE 21:30 | Protest UPDATE 21:30 | Protest de amploare pe străzile din Tbiliside amploare pe străzile din Tbilisi

Zeci de mii de oameni s-au strâns în această seară pe străzile din Tbilisi, capitala Georgie. Aceștia își arată susținerea pentru Ucraina și cer oprirea ofensivei Rusiei.

UPDATE 15:45 | Imaginile cu războiul din Ucraina sunt îngrozitoare. Mulți cer judecarea liderilor ruși pentru crime de război

Pe internet, agențiile de presă au început să circule imagini îngrozitoare cu abuzurile comise armata rusă. Un tanc a călcat intenționat o mașină de civili. Un orfelinat din Harkov a fost bombardat. Soldați ruși executați cu sânge rece și lăsați pe marginea drumului. Totul, în timp ce un soldat rus își face un selfie când artileria trimite rachete peste un popor nevinovat. „Putin se comportă ca naziștii în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE. 

Atenție, imaginile dure. 

UPDATE 15:30 | Încă o sancțiune pentru Rusia: Marele Premiu de la Sochi, ANULAT!

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat în cursul zilei de vineri că Marele Premiu de Formula 1 de la Sochi (Rusia) nu va mai avea loc anul acesta. Motivul? Invazia armatei lui Vladimir Putin în Ucraina.

Fiica lui Roman Abramovich se ridică împotriva lui Putin: „Cea mai mare minciună!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Fiica lui Roman Abramovich se ridică împotriva lui Putin: „Cea mai mare minciună!”

UPDATE 15:25 | Papa Francisc a mers la ambasada Rusiei

Papa Francisc a mers vineri la ambasada Moscovei de la Vatican pentru a vorbi despre războiul din Ucraina. Pentru Vatican e o premieră ca Papa să ia legătura cu o ambasadă în timpul unui război. Aproximativ 30 de minute a durat conversația dintre Papa Francisc și ambasadorus rus.

FCSB și sponsorul Rapidului ajută refugiații de la graniță: „Îi ducem unde vor”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
FCSB și sponsorul Rapidului ajută refugiații de la graniță: „Îi ducem unde vor”

UPDATE 15:00 | O rachetă a Rusiei a bombardat o navă moldovenească în Marea Neagră

O rachetă a Rusiei a bombardat o navă moldovenească în Marea Neagră. Totul s-a petrecut la circa 19 kilometri de portul Pivdennyi de lângă Odesa. Șeful Forțelor Armate Ucrainene a anunțat incidentul. 

Agenția Navală va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova a bordul navei Millenial Spirit, care a fost lovită astăzi de un obuz în apele neutre ale Mării Negre, nu se aflau cetățeni moldoveni. La acest moment au loc acțiuni de salvare ale navelor din preajmă. Echipajul navei este format din cetățeni ai Federației Ruse. Agenția Navală va informa cu privind la procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova.

- Agenția Navală a Republicii Moldova

Unde a înnoptat Mircea Lucescu în Ucraina, țară aflată în plin război cu Rusia
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Unde a înnoptat Mircea Lucescu în Ucraina, țară aflată în plin război cu Rusia

UPDATE 10:45 | Militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor au refuzat să se predea și au fost uciși de ruși

La apelul repetat al navelor rusești de a se preda, grănicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor au preferat să moară decât să arunce armele.

  • Rușii: „Suntem o navă de luptă a Rusiei. Vă sugerăm să vă predați, ca să evităm vărsarea de sânge. Altfel, veți fi bombardați. Repet, vă sugerez să vă dezarmați. Ne auziți?”
  • Ucrainenii: „Să vă duceți dracului!” 

Președintele Volodimir Zekenski a anunțat că toți militarii de pe Insula Șerpilor, din Marea Neagră, au fost uciși. „Pe insula noastră Zminii, toți grănicerii care o apărau au murit eroic. Dar nu au cedat. Toți vor primi postum titlul de Eroul al Ucrainei”.

Insula Șerpilor aparține regiunii Odesa și e situată la 45 de km de țărmurile României și Ucrainei.

UPDATE 10:20 | Armata lui Vladimir Putin ar fi intrat în nordul Kievului! 

Agenția AFP a transmis pe twitter că armata Rusiei ar fi intrat în nordul Kievului. Guvernul ucrainean ar fi transmis indicații populației să nu iasă din casă și să pregătească cocktailuri Molotov pentru a riposta! Distanța până în centrul Kievului este de 10 kilometri, notează The Kyiv Independent! 

UPDATE 09:30 | Președintele Ucrainei spune că rușii bombardează atât ținte militare, cât și civile!

  • Președintele Volodimir Zelenski a declarat în această dimineață că armata rusă nu ține cont că lovește ținte militare sau civile, informează Washington Post;
  • Conform sursei citate, rușii au atacat cu cel puțin 160 de rachete Ucraina, până în acest moment, iar Polonia se așteaptă la un milion de refugiați ucranieni care fug de război;
  • Grupul de hackeri Anonymous a anunțat că atacă siteuri guvernamentale din Rusia și spune că a reușit să „doboare” siteul celor de la Russia Today, agenția de propagandă a regimului lui Vladimir Putin. 
Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea
„Nu am altă variantă” » Vitali Klitschko iese în stradă pentru a apăra Ucraina: „Cred în poporul meu!”
RĂZBOI
„Nu am altă variantă” » Vitali Klitschko iese în stradă pentru a apăra Ucraina: „Cred în poporul meu!”

UPDATE 08:55 | Ucraina, asediată din toate părțile + aeronavă ucraineană, doborâtă la Kiev

Lupta e în plină desfășurare la primele ore ale dimineții. Potrivit unui anunț al armatei ucrainene, forțele Kievului opun rezistență în mai multe regiuni din Ucraina. 

Totodată, autoritățile de la Kiev au informat că o aeronavă Suhoi-27 a forțelor ucrainene a fost doborâtă deasupra capitalei. Din imaginile publicate de autorități se poate observa cum resturi ale avionului au căzut lângă o casă.

Potrivit relatărilor din presa internațională, sirenele antiaeriene au răsunat din nou la Kiev în jurul orei 08:30, dar și la Lvov, în vestul țării.

UPDATE 06:55 | Kievul, sub asediu. Mai multe explozii au avut loc în capitala Ucrainei în a doua zi de bombardamente

În această dimineață, după ora 03:00, armata rusă și-a continuat ofensiva către Kiev, principala țintă a lui Vladimir Putin. Mai multe explozii au avut loc în ultimele ore, capitala Ucrainei fiind sub asediu.

Autoritățile din capitala Ucrainei au anunțat că au doborât un avion militar inamic, care s-ar fi prăbușit peste un bloc de locuințe de nouă etaje.

Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”
Război în Ucraina
Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”

UPDATE | Mesajul președintelui Ucrainei: „Inamicul m-a identificat ca fiind ținta numărul unu”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis prin intermediul rețelelor sociale că e conștient că e principala țintă a rușilor, dar că nu va pleca de la Kiev.

Totodată, Zelenski a decretat mobilizare generală în Ucraina ceea ce presupune că bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

„Conform informațiilor noastre, inamicul m-a identificat ca fiind ținta numărul unu. Familia mea este ținta numărul doi. Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic prin distrugerea șefului statului”, a declarat Zelenski, potrivit CNN.

UPDATE | Bilanțul tragic al primei zile de bombardamente

Tot Volodimir Zelenski a fost cel care a anunțat bilanțul pierderilor suferite de armata ucraineană după prima zi a conflictului. 137 de ucraineni au încetat din viață în prima zi a ofensivei ruse în Ucraina, notează libertatea.ro.

Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Locuitorii din Kiev se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
+25 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

FOTO UEFA a scandalizat lumea fotbalului cu boicotul anti-război de la Napoli - Barcelona » Mesaj cenzurat la TV!

Care spune Garry Kasparov că ar fi marea slăbiciune a lui Putin: „Lumea liberă poate folosi asta, dacă dorește”

FOTO Gest curajos al ucraineanului de la campioana Rusiei » Mesajul postat de fotbalistul interzis de Ucraina

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (56)
contrabas3
contrabas3  •  25 Februarie 2022, 21:43
Postat de stargate pe 25 Februarie 2022, 18:27

GSP blocați terminatul asta rusofil pe mine ma blocați imediat dar permiteți jigodiei numit Oltenia sa comenteze în continuare

Acum tu vorbești ca un rus c@munist, care vrea să închidă gura oricui nu este de acord cu el. Bă, omul are dreptul să spună ce vrea - drept garantat de Constituție - chiar dacă vorbește prostii. Și pe mine mă cenzurează gesepe pentru lucruri amuzante și deloc vulgare. Ultima mea propoziție (aproape vulgară) e dedicată țarului bolund: eFffff Putin!

stargate
stargate  •  25 Februarie 2022, 18:27
Postat de oltenia pe 25 Februarie 2022, 16:13

au cel mai frumos imn au schimbat doar versurile celui vechi. mobilizator. russia e cea mai mare tara din lume. si nu vor lasa sa fie calcati. romania a ratat sansa sa fie elvetzia estului acum va fi un gard de sarma ghimpata probabil. se va legaliza meseria prima si vor fi baze de antrenament in speranta ca vor trece prutul

GSP blocați terminatul asta rusofil pe mine ma blocați imediat dar permiteți jigodiei numit Oltenia sa comenteze în continuare

stargate
stargate  •  25 Februarie 2022, 18:01
Postat de oltenia pe 25 Februarie 2022, 16:13

au cel mai frumos imn au schimbat doar versurile celui vechi. mobilizator. russia e cea mai mare tara din lume. si nu vor lasa sa fie calcati. romania a ratat sansa sa fie elvetzia estului acum va fi un gard de sarma ghimpata probabil. se va legaliza meseria prima si vor fi baze de antrenament in speranta ca vor trece prutul

Tare prost mai ești dacă ar trebui sa pleci la război ar tremura chiloți pe tine te dai și tu cocos pe net habar nu ai de istorie

Vezi toate comentariile (56)
Comentează