GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  RĂZBOI

„Nu am altă variantă” » Vitali Klitschko iese în stradă pentru a apăra Ucraina: „Cred în poporul meu!”

Vitali Klitschko / Sursă foto: Imago Images
Vitali Klitschko / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 08:06 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 08:31

Vladimir (45 de ani) şi Vitali Klitschko (50 de ani), doi dintre cei mai cunoscuți sportivi ucraineni, sunt gata să pună mâna pe arme și să se implice în conflictul armat dintre Ucraina și Rusia. Vitali e primarul capitalei Kiev.

Înconjurată de Rusia din toate părțile, Ucraina e nevoită să apeleze inclusiv la civili pentru a face față ofensivei armatei lui Putin. Chiar și primarul Vitali Klitschko a spus că e gata să lupte în stradă pentru a-și apăra țara.

Vitali Klitschko, gata să lupte în stradă pentru Ucraina: „Nu am altă variantă”

Nu am altă variantă, trebuie să fac asta. Voi lupta! Cred în Ucraina, cred în țara și oamenii mei”, a spus Vitali Klitschko, potrivit The Guardian.

„Poporul ucrainean este puternic. Și va rămâne fidel cu sine în acest calvar teribil prin care trece. Suntem un popor care tânjește după suveranitate și pace, un popor care îi consideră pe ruși frații săi”, a spus și Vladimir Klitschko, într-un mesaj postat pe Twitter.

Joi, cei doi foști mari campioni ai boxului mondial au ieșit pe străzile capitalei Kiev, încercând să linișteașcă cetățenii. Vitali, primarul capitalei Ucrainei, a luat decizia să declare starea de asediu și le-a explicat oamenilor ce prevede acest lucru.

Cu resurse din ce în ce mai limitate, președintele Zelenski a decretat mobilizare generală în Ucraina ceea ce presupune că bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”
Război în Ucraina
Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”

Fac apel la toți partenerii noștri internaționali să fie alături de noi în această tragedie care are loc acum în Ucraina. Acest război fără sens nu va avea niciun câștigător, doar pierzători. Trebuie să rămânem uniți în fața agresiunii Rusiei. Nu mai lăsați să se întâmple astfel de lucruri în Ucraina, în Europa, nicăieri în lume! Împreună suntem mai puternici, sprijiniți Ucraina! 

- Vladimir Klitschko, joi, 24 februarie

A doua zi de bombardamente în Ucraina » Kievul e sub asediu

Rusia și-a continuat vineri dimineață ofensiva din Ucraina, armata lui Vladimir Putin încercând să înainteze cât mai mult spre capitala Kiev. 

În această dimineață, după ora 03:00, armata rusă și-a continuat ofensiva către Kiev, principala țintă a lui Vladimir Putin. Mai multe explozii au avut loc în ultimele ore, capitala Ucrainei fiind sub asediu.

Autoritățile din capitala Ucrainei au anunțat că au doborât un avion militar inamic, care s-ar fi prăbușit peste un bloc de locuințe de nouă etaje.

Între timp, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis prin intermediul rețelelor sociale că e conștient că e principala țintă a rușilor, dar că nu ia în calcul să plece de la Kiev.

Citește și alte știri de actualitate:

A doua zi de bombardamente în Ucraina » Kievul e sub asediu + primul bilanț al victimelor

Mircea Lucescu e compătimit pentru situația de la Kiev: „Îmi pare rău că suferă” + președintele Ucrainei, luat în colimator: „Se dă cocoș, în loc să aibă altă atitudine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
bogdan23a
bogdan23a  •  25 Februarie 2022, 21:14

din comentarii deduc ca sunteti toti niste *** i.vai de tara noastra.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kokiny12345
kokiny12345  •  25 Februarie 2022, 18:09

Din pacate din Ringul de Box ca si un mare sportiv, te vei muta in ringul Razboiului. Cred cu tarie ca oamenii ca tine ar fi tb sa faca istorie in ring nu pe astfel de terenuri. Da esti un mare campion, si vei ramane dar traim vremuri ciudate. Dar acest rus este cea mai mare nenorocire care putea sa se abata asupra tuturor.

444001919101397
Florean Andrei  •  25 Februarie 2022, 14:02

Da ce-ai crezut golane, că o să lupte Nato în locul vostru ?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează