INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  HELLAS VERONA - BOLOGNA 1-1

Războinicul Sinisa Mihajlovic s-a întors: „Poate că sunt nebun că am plecat din spital, dar trebuia să fiu cu voi!”

Articol de GSP - Publicat luni, 26 august 2019 15:44

TULBURĂTOR. Războinicul Sinisa Mihajlovic (50 de ani) s-a întors pe banca tehnică a Bolognei, după 40 de zile de chemioterapie. Sârbul, care se luptă cu o leucemie, a fost aplaudat şi nu s-a menajat deloc la egalul cu Hellas Verona, scor 1-1. 

Războinicul care se luptă cu cancerul a revenit pe bancă! E ştirea primei etape din Serie A care a produs un val de emoţie, compasiune, lacrimi şi admiraţie pe „Bentegodi” din Verona, dar şi în toată lumea fotbalistică. Sinişa Mihajlovici a plecat prima oară din spital după 40 de zile crâncene de chemioterapie, pentru a fi lângă echipă, la meciul cu Hellas. 

Aproape că a plâns când a povestit”, scrie Gazzetta dello Sport. Jucătorii săi au rămas împietriţi când l-au văzut la hotelul unde erau cazaţi. „Poate că unii mă consideră nebun c-am plecat, dar am promis, voiam şi trebuia să fiu aici cu voi”, le-a spus sârbul, cu lacrimi în ochi şi genunchii tremurând. 

Îi creşte părul la loc  

Medicii au fost reticenţi să-i dea drumul, l-au avertizat despre pericol, iar tehnicianul de 50 de ani a plâns de furie şi a insistat. „Ştiu că-mi vor creşte valorile, întorceţi-vă în două zile”, i-a rugat Sinişa. 

„A trăit un coşmar în camera de 3 metri pe 3 din Bologna, unde era torturat de zgomotul aparatelor ce-l anunţau finalul şedinţei de chemio. Din prima clipă s-a pregătit de luptă şi s-a ras în cap. Oricum i-ar fi căzut părul, dar nu, firele i-au crescut la loc, semn că organismul răspunde imediat la terapie şi vrea să se revanşeze”, scrie cotidianul roz. 

„Păcat că n-am putut să-i oferim victoria” 

Mihajlovici nu arată însă deloc bine. A încercat să-şi ascundă suferinţa sub o şapcă, dar la gât în stânga şi-a acoperit cu un plasture cicatricea lăsată de tratament. E slăbit, dar s-a manifestat aproape ca înainte, a dat indicaţii la margine şi s-a agitat în picioare. Fanii de pe Bentegodi l-au ovaţionat şi l-au încurajat. Trebuia să iasă din spitalul Sant'Orsola la mijlocul săptămânii, dar „a jucat la intercepţie”.

 A ţinut şedinţa tehnică la hotel şi a mers la stadion mascat şi într-o maşină cu geamuri fumurii. Nu a lipsit nici discursul din vestiar. A plecat cu două minute înaintea finalului, rezultatul (1-1) nu l-a mulţumit. „Era chiar supărat”, a zis directorul sportiv Bigon. „ăcat că n-am putut să-i oferim victoria” a declarat Sansone. Pentru Sinişa, era oricum o victorie. 
 


310 meciuri are Mihajlovici în cariera de antrenor principal, la Bologna, de două ori, Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Torino şi naţionala Serbiei 

CITATE 
"A fost o surpriză incredibilă şi am rămas cu toţi şocaţi sâ-l vedem aici. Ne-a promis de mai multă vreme şi suntem fericiţi că a fost cu noi" 
Andrea Poli, mijlocaş Bologna 

"Sinişa este un leu şi ştiam asta. Sunt foarte bucuros că s-a întors pe bancă şi sper ca în curând să poată antrena în mod normal echipa" 
Roberto Mancini, selecţioner Italia 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează