INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu mătură cu Panathinaikos și acuză: „Alții controlează sistemul de 25 de ani”. Jurnaliștii din Grecia îl laudă: „Părintele psihologiei în fotbal”

PAOK a învins-o a doua oară într-o săptămână pe Panathinaikos, 3-0, foto: Imago
PAOK a învins-o a doua oară într-o săptămână pe Panathinaikos, 3-0, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 12:46 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 12:59

PAOK a învins-o a doua oară într-o săptămână pe Panathinaikos, 3-0. Site-ul grec Gazzetta.gr scrie: „Antrenorul nu se teme să greșească, sincer nici nu-i pasă, nu are nevoie nici de PR, iese în față și spune ce crede, cuvintele sale enervându-i pe adversari, neobișnuiți cu asemenea jocuri de comunicare".

În opt zile, trei dueluri cu Panathinaikos. Și PAOK a câștigat deja două, 2-0 la Salonic în turul „sferturilor" Cupei Greciei și 3-0 la Atena, în campionat. Urmează manșa secundă în Cupă, joi.

Declarația lui Mihai Pintilii care l-a deranjat pe Ilie Dumitrescu: „L-am susținut, dar nu e OK să vii cu chestii d-astea”
FCSB
Declarația lui Mihai Pintilii care l-a deranjat pe Ilie Dumitrescu: „L-am susținut, dar nu e OK să vii cu chestii d-astea”

Răzvan Lucescu: „Ești cel mai bun din lume sau cel mai prost”

După victoria din liga elenă, cea mai clară a alb-negrilor în fața verzilor în ultimii patru ani, Răzvan Lucescu sugerează că nu se gândește la titlu, chiar dacă e pe locul 3, s-a apropiat la șase puncte de liderul Pao și mai e destul de jucat, urmează și play-off-ul. Antrenorul continuă să atace, încercând să-și dezechiibreze rivalii într-un război psihologic.

„Echipele din fața noastră sunt favorite. Cu stadion nou, cu sistemul care le ajută în orice fel. Alții își construiesc arene noi, alții controlează sistemul de 20-25 de ani", le-a declarat el jurnaliștilor greci. Înaintea lui PAOK sunt Panathinaikos și AEK momentan. Imediat după, la egalitate de puncte, Olympiakos. A mai înțepat o dată cu ceea ce îl macină cel mai mult: „Nouă, sistemul ne-a furat un titlu”.

S-a plâns și de modul în care Grecia vede fotbalul. „Aici, antrenorul e judecat doar pentru ultimul rezultat. Sau ești cel mai bun din lume, sau ești cea mai stupidă persoană".

Pentru Lucescu, tot ceea ce face acum e să creeze o nouă structură pentru viitor: „Am schimbat mai mult de jumătate din lot. Au venit jucători de perspectivă, dar este nevoie de timp. Munca din acest an se va vedea sezonul viitor".

1,85milioane de euro câștigă anual Răzvan Lucescu la PAOK. Are contract până pe 30 iunie 2024

„Apare și antipatia celorlalți, cultul de a-l urî. Răzvan Lucescu le răspunde cu munca sa"

Dacă Răzvan nu vrea să vorbească prea mult despre el și despre acest 3-0, un editorialist de la Gazzetta.gr îl apreciază pe tehnician. Foarte mult.

„Lucescu este părintele psihologiei în fotbal. Un antrenor care emană încredere, care știe cum să conducă oamenii-jucători excepțional", a scris Stavros Soudoulidis, evidențiind și că "nu se teme să greșească, sincer nici nu-i pasă, nu are nevoie nici de PR, iese în față și spune ce crede, cuvintele sale enervându-i pe adversari, neobișnuiți cu asemenea jocuri de comunicare".

Jurnalistul îl vede „trăind la limită, extrem, și uneori câștigă totul. Dar apare și antipatia celorlalți, cultul de a-l urî. Le răspunde tuturor cu munca sa, cu ce a realizat. În primele două sezoane la PAOK, a concurat în șase competiții și a câștigat trei, chiar dacă el, să-i spunem nebun, crede că au fost patru, cu titlul din primul an".

Soudoulidis a încheiat astfel: „Impactul lui Lucescu la PAOK e unic. Deosebit. Meseria de antrenor cere, cere, cere. Rezistență biologică. Putere mentală. În ultimele săptămâni, Răzvan le-a avut pe toate".

Jucătorii lui PAOK se încarcă în vestiar cu discursurile sale. Ei toți au devenit o echipă, un grup, un pumn datorită insistenței antrenorului lor 
- Stavros Soudoulidis, jurnalist Gazzetta.gr

12meciuri fără înfrângere este seria pozitivă a lui PAOK în toate competițiile (10 victorii, două egaluri)

24-1este golaverajul echipei lui Lucescu începând din noiembrie. Nu a primit gol în ultimele 6 meciuri

Citește și: 

Scandalul din Serie A se extinde » Alte cluburi importante riscă să fie sancționate, precum Juventus

Soluția ca să scape? Dani Alves ia două măsuri radicale din arest

Thriller cu 6 goluri! Ce s-a întâmplat în primul meci al lui Juventus de după depunctarea-șoc

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ucv1948
ucv1948  •  23 Ianuarie 2023, 13:50

Poate că a greșit cand a plecat de la PAOK imediat după ce a câștigat campionatul. Dar sunt sigur că va redeveni campion cu această echipă . Are fler , stie psihologie ... e antrenor

VanBasten
VanBasten  •  23 Ianuarie 2023, 13:42

Parintele psihologiei in fotbal este Leo Strizu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează