INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL - ATLETICO

FOTO Meci nebun, cu 8 goluri și final dramatic la Riad » Real Madrid a trecut de Atletico și e în finala Supercupei Spaniei

Real Madrid a câștigat cu Atletico, scor 5-3 după prelungiri, în prima semifinală din Supercupa Spaniei/ foto Guliver/GettyImages +5   FOTO
Real Madrid a câștigat cu Atletico, scor 5-3 după prelungiri, în prima semifinală din Supercupa Spaniei/ foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 23:42 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 23:58

Real Madrid a câștigat cu Atletico, scor 5-3 după prelungiri, în prima semifinală din Supercupa Spaniei, disputată în Arabia Saudită, la Riad

  • A doua semifinală e Barcelona - Osasuna, joi de la ora 21:00
  • Finala va avea loc duminică, de la ora 21:00

Prima semifinală din Supercupa Spaniei a fost un spectacol total, cu 3 răsturnări de scor, controverse, goluri spectaculoase și gafe mari. Atletico a deschis scorul, Hermoso a fost scăpat din marcaj de Rodrygo și a marcat cu capul, după o centrare din corner. Rudiger a egalat la capătul unei faze aproape identice, tot cu capul după o centrare din corner. 

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages
+1 FOTO

Mendy i-a luat pe toți fundașii lui Atletico prin surprindere și a apărut la finalizare, în centru careului. Venit lansat din flancul stâng, a deviat mingea elegant, cu stângul, la colțul lung.

Griezmann a scris istorie pentru Atletico Madrid

A urmat apoi un moment istoric. Griezmann a devenit cel mai bun marcator al lui Atletico Madrid, cu 174 de goluri, l-a depășit pe Luis Aragones. Iar reușita a fost una demnă de un record. Griezmann a ridiculizat doi jucători adverși, pe Rudiger și Modric, a sprintat spre carul și a tras plasat cu piciorul drept, la colțul lung. 

Nebunia din Arabia Saudită a continuat. Rudiger și-a dat un autogol caraghios, după o gafă mare a lui Kepa. Portarul spaniol a sărit la o centrare plouată, dar i-a scăpat mingea în cap fundașului central din fața lui și balonul a sărit în plasă.

Final dramatic în Real - Atletico Madrid

Real a egalat din nou, la capătul unei faze dramatice, în care s-a marcat din al patrulea șut. Primul, al lui Vinicius, a fost respins de Oblak. Bellingham a fost pe fază, a interceptat mingea în care și a tras la poartă, execuția fiind blocată de un stoper advers. 

Balonul a sărit tot la Jude, care l-a bătut pe Oblak, însă mingea a fost respinsă de un adversar de pe linia porții. Abia la al patrulea șut a venit golul. Carvajal a trimis necruțător în plasă, din prima, și meciul s-a dus în prelungiri. Unde lovitura de grație a venit în ultimele 5 minute, când se părea că vom avea penalty-uri. 

Joselu a trimis prost cu capul din centrarea lui Carvajal, însă a avut noroc. Balonul l-a lovit în picior pe Savic și l-a păcălit pe Oblak. Atletico a forțat pe final, cu Oblak doar în careul advers. Așa a venit golul 5 al Realului. Atletico a pierdut balonul, Brahim l-a depășit pe portarul sloven în sprint și a marcat în poarta goală, de la 40 de metri.

FINAL. Real Madrid - Atletico Madrid 5-3, după prelungiri

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Rudiger 20, Mendy 30, Carvajal 84, Savic 116 (a.g.), Brahim Diaz 120+2 / Hermoso 7, Griezmann 37, Rudiger (a.g.) 78
  • Primele două goluri au fost marcate de doi fundași centrali, cu capul, după centrări din corner
  • Mendy a apărut surprinzător în careul advers și a deviat cu exteriorul în poarta lui Oblak. Apoi, Griezmann a reușit o acțiune personală superbă, a driblat doi fundași și a marcat cu piciorul drept.

Real Madrid - Atletico Madrid, echipe de start:

Real Madrid: Kepa – Carvajal, Nacho, Rudiger, Mendy – Valverde, Tchouameni, Modric – Bellingham – Rodrygo, Vinicius
Antrenor: Carlo Ancelotti 

Atletico Madrid: Oblak – Savic, Gimenez, Hermoso – Llorente, De Paul, Koke, Saul, Lino – Morata, Griezmann
Antrenor: Diego Simeone

Stadion: Al-Awwal Park
Arbitru: Javier Alberola

Supercupa șeicilor! Puterile Spaniei se înfruntă în Arabia Saudită » Cum se împart banii

A patra ediție a Supercupei Spaniei în Arabia Saudită a început. Un proiect pus la cale de Luis Rubiales, fostul președinte al federației iberice. 

Un acord care garantează forului de la Madrid (RFEF) 240 de milioane de euro, contract prelungit până în 2029. Potrivit Marca, RFEF primește în fiecare an 40 de milioane, o parte din această sumă distribuind-o celor patru cluburi participante.

Banii nu sunt împărțiți egal. Real și Barcelona, considerate cele mai importante grupări spaniole, primesc numai pentru participare câte 6 milioane de euro. Atletico, 3 milioane. Iar Osasuna, unul singur. Pentru calificarea în finală, mai e un bonus de un milion de euro. Câștigătoarea e răsplătită cu alt milion. 

În total, Real sau Barcelona s-ar putea întoarce din Arabia Saudită cu 8 milioane de euro. Pentru că nu toate cluburile din LaLiga acceptă acest sistem financiar decis de federație, Valencia fiind prima grupare care a protestat, RFEF le-a cerut celor trei forțe, Real, Barcelona și Atletico, să „doneze" câte 200.000 de euro celei de-a patra participante. 

Și Osasuna ia 600.000 în plus față de milionul încasat de la forul iberic.

Citește și:

Unde va juca Radu Drăgușin la Tottenham. Când va debuta, cine l-a vrut, cine l-a propus! » „Nu mă tem deloc. Își va câștiga locul în echipă”
TRANSFER ISTORIC
Unde va juca Radu Drăgușin la Tottenham. Când va debuta, cine l-a vrut, cine l-a propus! » „Nu mă tem deloc. Își va câștiga locul în echipă”
Marcel Răducanu nu îl înțelege pe Radu Drăgușin: „Bayern nu se refuză!”
STRANIERI
Marcel Răducanu nu îl înțelege pe Radu Drăgușin: „Bayern nu se refuză!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
UbiMortus1984
UbiMortus1984  •  11 Ianuarie 2024, 09:14
Postat de carol_k pe 11 Ianuarie 2024, 03:24

Spectacol de REVISTĂ!!! Asta a ajuns fotbalul. Să adune cât mai mulți NAIVI, în jurul televizoarelor. Ghiolbania a depășit deja granitele Europei ori ale Americii de Sud. Tinde să se extindă pe toată planeta, asta pentru că prostește eficient și pe foarte mulți bani.

Este exact aceeaşi situație de pe vremea Imperiului Roman: pâine şi circ, pentru controlul maselor. Doar ca suntem atât de proşti încât şiplătim pentru ele, pe vremea romanilor erau gratis pentru plebei. Apoi ne luăm la bătaie în tribune doar pentru ca galeria adversā îndrăzneşte să respire. Să nu mai zic de 'pasiunea' care încolțeşte pe străzi, între 'ultraşi', cu pumni, picioare, bâte şi cuțite.

Stelian66
Stelian66  •  11 Ianuarie 2024, 08:10

Hala Madrid !

carol_k
carol_k  •  11 Ianuarie 2024, 03:24

Spectacol de REVISTĂ!!! Asta a ajuns fotbalul. Să adune cât mai mulți NAIVI, în jurul televizoarelor. Ghiolbania a depășit deja granitele Europei ori ale Americii de Sud. Tinde să se extindă pe toată planeta, asta pentru că prostește eficient și pe foarte mulți bani.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează