INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA SPANIEI

Real Madrid - Atletico Madrid 0-0, 4-1 d.p. // FOTO Real suprem! Madrilenii se impun la penalty-uri în Supercupa Spaniei

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2020 22:54

Real Madrid a cucerit Supercupa Spaniei, după ce a învins-o pe Atletico Madrid în urma loviturilor de departajare. După 0-0 în 120 de minute, trupa lui Zinedine Zidane a câștigat la penalty-uri, 4-1. 

Zinedine Zidane a câștigat nouă finale din nouă la Real Madrid. Aceasta este a doua sa Supercupă a Spaniei.

Antrenorul francez este garanția triumfului pentru Real Madrid. Când l-a readus la echipă, în martie 2019, Florentino Pérez a luat cea mai bună hotărâre. Antrenorul nu a pierdut nicio finală la albi. Le-a câștigat pe toate. Și a învins și duminică seara. 

A noua sa victorie în ultimul act. Cu titlul din 2017 în LaLiga, are zece trofee. Este al doilea cel mai titrat tehnician din istoria clubului. Depășit doar de Miguel Muñoz (14).

Cu Atlético e altă poveste 

Ce bine jucase Real în semifinala cu Valencia. Ideea lui Zidane, cu cinci la mijloc, Modrici și Isco acționând în fața liniei Valverde - Casemiro - Kroos, fusese devastatoare. "Los Blancos" au fost peste tot, și-au supus adversarii cu un joc rapid, în viteză. Valencienii aproape că nu au existat. N-au avut replică. Au înscris doar în prelungiri, când meciul era demult decis: 3-1.

Duminică seara, într-un derby madrilen disputat în ultimul act al Supercupei la 4.115 km distanță de capitala Spaniei, în orașul saudit Jeddah, Zinedine Zidane (fără tripleta BBH, Bale-Benzema-Hazard, toți accidentați) a repetat formula de start, dar cu Atlético e altă poveste. 

Simțise și Barcelona ce înseamnă Atlético (2-3 în semifinală). Apărare solidă, presing, agresivitate, contraatacuri. "Los Colchoneros" sunt periculoși.  

Cele mai bune apărări au rezistat 

În prima repriză, albii au dominat statistica, 64-36% la posesie, 5-3 și 3-0 la șuturi, 4-1 la cornere, însă cea mai mare ocazie au avut-o alb-roșiii. La gafa lui Sergio Ramos, care i-a făcut cadou mingea lui João Félix pe linia de 16 metri. Numai că puștiul de 20 de ani și 126 de milioane a greșit complet șutul. 

După pauză, Real a accelerat. Două șanse, una după alta, ambele irosite de Jovici, au ridicat nivelul jocului. Totuși, fără gol. Nici Valverde n-a înscris, lovind balonul și cu capul, și cu genunchiul. Nici Morata, la poarta cealaltă. Față în față cu Courtois, l-a luat la țintă pe belgian.

Jocul defensiv al ambelor echipe a dat și azi rezultat. Cele mai bune apărări în acest sezon de LaLiga (fiecare cu numai 12 goluri primite în 19 etape) n-au cedat timp de 90 de minute. Și s-a intrat în prelungiri. Ca de obicei, în ultimul timp, când Real și Atlético se duelează într-o finală.  

Sacrificiul lui Valverde 

O eroare a lui Carvajal putea hotărî partida. După pasa lui greșită, Morata a scăpat singur cu portarul. Valverde s-a sacrificat, cosindu-l din spate. Eliminat (115)!  Pentru Real, nu mai rămânea decât varianta penaltyurilor. Și a câștigat, pentru că toți "blancos" au transformat. Iar Saúl și Partey au ratat. 4-1 pentru Madrid la 11 metri. 

Real Madrid - Atletico Madrid 0-0 (4-1 la penaty-uri)

  • Au înscris la penalty-uri: Carvajal, Rodrygo, Modric, S. Ramos / Trippier
  • Au ratat la penalty-uri: Saul, Thomas
  • Vezi AICI Live + Statistici

Real Madrid (4-3-2-1): Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos - Modric, Isco - Jovic
Rezerve: Areola, Militao, Marcelo, James, Mariano, Vinicius, Rodrygo
Antrenor: Zinedine Zidane

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak - Trippier, Felipe, Gimenez, Lodi - Correa, Thomas, Herrera, Saul - Joao Felix, Morata
Rezerve: Adan, Arias, Savic, Hermoso, Llorente, Vitolo, Riquelme
Antrenor: Diego Simeone

Stadion: „King Abdullah Sports City” (Jeddah)
Arbitru: Jose Maria Sanchez Martinez

+6 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images, Reuters

Real - Atletico, finală inedită

Supercupa Spaniei din acest a fost câștigată de o echipă care în sezonul trecut nu a câștigat nici Cupa, nici campionatul în Spania, fapt inedit care se datorează formatului de desfășurare al Supercupei din acest an, alcătuit din 4 formații (Barcelona, Valencia, Real și Atletico).

Vezi și:

LIVERPOOL // Jurgen Klopp, record all-time în Europa » Are mai multe puncte decât Tottenham și Arsenal la un loc!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  13 Ianuarie 2020, 08:41

Real a furat trofeul prin faultul lui Valverde asupra lui MORATA! Toata admiratia pentru ATLETICO!

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  13 Ianuarie 2020, 02:26
Postat de lionforever pe 12 Ianuarie 2020, 19:27

Asta cu supercupa spaniei e jenantă, suoercupa se joaca intre câștigătoare a titlului si câștigătoare a cupei. Ce se întâmplă asta seara este finala unui miniturneu,pe bani multi cred, desfășurat între cele mai bune echipe din spania.

Comentariu de varzelonez invidios. Toate cupele sunt degeaba mai putin alea de le castiga ei

hammer100
hammer100  •  12 Ianuarie 2020, 23:01
Postat de pirucul pe 12 Ianuarie 2020, 18:34

ce interesant , joaca finala supercupei ecipa de pe locul 2 cu cea de pe locul3 nici campioana nici castigatoarea cupei pt ca asa dicteaza banii . hahaha a ajuns fotbalul de to rasul.

cum naiba sa fie interesant daca s-a jucat in 4 ? adica wtf, ce a oprit-o pe castigatoarea campionatului sau castigatoarea cupei sa ajunga macar pana in finala?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează