INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DIVERSE

Ce campioană a Europei a raportat cele mai mari venituri în sezonul 2019/20, primul afectat de pandemia de COVID-19

FOTO IMAGO
FOTO IMAGO

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 13:31 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 14:49

Conform ultimului studiu realizat de KPMG, Real Madrid este clubul de elită care a înregistrat cele mai mari venituri în sezonul 2019/20, în ciuda diminuării veniturilor din cauza pandemiei de COVID-19.

KPMG este una dintre cele mai mari firme de audit financiar din lume și efectuează frecvent studii cu privire la aspectele financiare ale fotbalului.

Ultimul lor studiu a analizat latura financiară a echipelor care au câștigat titlul în cele mai importante campionate din Europa: Premier League (Liverpool), La Liga (Real Madrid), Ligue 1 (Paris Saint-Germain), Serie A (Juventus) și Primeira Liga (FC Porto).

Real Madrid, clubul de elită cu cele mai mari venituri

Studiul realizat de KPMG a dezvăluit ce venituri au înregistrat aceste cluburi în sezonul 2019/20, în care majoritatea echipelor au fost afectate de pandemia de COVID-19, care a avut un impact major asupra sportului din întreaga lume.

Real Madrid a ocupat prima poziție în acest studiu, dar a înregistrat o scădere a veniturilor cu 8% față de sezonul trecut, din cauza pandemiei. Trupa de pe Santiago Bernabeu a înregistrat un venit total de 681.2 milioane de € în stagiunea trecută.

Liverpool, PSG, Juventus, Bayern Munchen și FC Porto sunt celelalte echipe care au fost analizate de firma KPMG. Chiar dacă Bayern Munchen a câștigat toate trofeele pe plan intern și extern, aceștia s-au clasat pe locul secund, cu un venit total de 607.2 milioane de euro.

63%a fost scăderea înregistrată de FC Porto, cea mai mare din studiul realizat de KPMG

În sezonul 2019/2020, doar Bayern Munchen (5,6 milioane euro) şi Real Madrid (300.000 euro) au raportat profit net, comparativ cu sezonul anterior când toate campioanele din Top 6 au înregistrat profituri.

O criză oferă întotdeauna o oportunitate de a evidenția eșecurile majore ale unui model de afaceri și de a stimula inovația și evoluția. Așadar, este încurajator să vedem cum asociațiile și cluburile de fotbal discută despre reformele privind calendarul competițiilor, măsurile de control ale costurilor sau despre modificări ale economiei.

- Andrea Sartori, directorul departamentului de sport KPMG

Clasament studiu:

  1. Real Madrid - 681.2 milioane €
  2. Bayern Munchen - 607.2 milioane €
  3. Liverpool - 557 milioane €
  4. PSG - 540.6 milioane € 
  5. Juventus - 401.4 milioane € 
  6. FC Porto - 87.3 milioane €

VIDEO. Primele momente ale lui Karim Benzema în tricoul lui Real Madrid

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

El Loco Bielsa, învins de echipa din liga a patra a unui star TV » A debutat la profesioniști la 33 de ani

Mesaj pentru Jose Mourinho! Fanii unei echipe din a 8-a ligă din Anglia s-au distrat cu managerul lui Tottenham

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează