INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO+FOTO Real Madrid este noua campioană a Spaniei! Al 34-lea titlu, obținut cu o etapă înainte de final

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga cu o etapă înainte de final // foto: Guliver/gettyimages +27   FOTO
Real Madrid a câștigat titlul în La Liga cu o etapă înainte de final // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2020 21:19 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 00:51

Real Madrid s-a impus în fața lui Villarreal, scor 2-1, și a devenit matematic campioană în La Liga, cu o etapă înainte de final. Barcelona a pierdut pe teren propriu, 1-2 cu Osasuna.

Real Madrid avea nevoie de cele 3 puncte în această seară pentru a fi încununată campioană cu o etapă înainte de finalul campionatului. Misiune îndeplinită de către „galactici”, care s-au impus cu 2-1 în fața „Submarinului galben”. Karim Benzema, golgheterul echipei, a marcat o „dublă”: primul gol a venit în minutul 29, când francezul i-a trimis mingea printre picioare portarului Asenjo după o pasă a lui Luka Modric. 

Golul 2 a venit dintr-un penalty primit foarte ușor de madrileni, după un presupus fault asupra lui Sergio Ramos. Inițial, penalty-ul a fost executat de căpitanul Ramos, care a încercat să îi paseze lui Benzema de la punctul cu var. Atacantul lui Real a marcat, însă execuția a fost repetată pentru că jucători de la ambele echipe intraseră în careu înainte ca arbitrul să fluiere executarea loviturii. 

Al doilea penalty a fost bătut impecabil de Benzema, în plasa laterală. Villarreal a redus din avantajul „albilor” doar câteva minute mai târziu, după un gol frumos reușit de Vicente Iborra. Spaniolul a trimis cu capul, imparabil, după o centrare exactă a lui Mario Gaspar. Real Madrid a tremurat serios pe final, Courtois reușind o dublă-paradă de excepție în minutul 93.

În minutul 90+4, Real Madrid a mai marcat o dată, prin Marco Asensio, după o pătrundere spectaculoasă a lui Vinicius Jr. Totuși, golul a fost anulat de arbitrii pentru un henț făcut anterior de Karim Benzema.

34 de titluria câștigat Real Madrid în Spania

Barcelona nu a reușit să învingă Osasuna pe teren propriu, într-un meci în care catalanii aveau o singură opțiune: victoria. Oaspeții au deschis scorul rapid, în minutul 15, după un gol frumos al lui Jose Arnaiz, iar Barcelona a pornit în urmărire. Catalanii au avut balonul mai tot meciul și au avut două goluri anulate! Primul înscris de Braithwaite, al doilea de Suarez. Lionel Messi a marcat golul „extratereștrilor”, în minutul 62, dintr-o lovitură liberă executată perfect.

În ultimele 20 de minute, Barcelona a jucat în superioritate numerică după eliminarea lui Enric, însă nu a reușit să mai puncteze. Mai mult, a mai primit un gol! Osasuna a reușit lovitura de grație în minutul 90+4, prin Roberto Torres, iar catalanii încheie etapa la 7 puncte în spatele rivalilor.

11trofee are Zidane în 209 meciuri ca antrenor al lui Real Madrid, adică o medie de un trofeu la 19 meciuri. Guardiola a avut la Barcelona 14 trofee în 247 de meciuri, adică o medie de un trofeu la 18 meciuri

Clasament La Liga

 Real Madrid - Villarreal 2-1

+23 FOTO

Real Madrid - Villarreal, echipe de start

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Hazard
Rezerve: Areola, Militao, Nacho, Bale, Valverde, Lucas, Jovic, Asensio, Brahim, Isco, Mariano, Vinicius Jr.
Antrenor: Zinedine Zidane

Villarreal: Asenjo - Pena, Mario Gaspar, Chakla, Torres, Quintilla - Chukwueze, Morlanes, Zambo Anguissa, Moi Gomez - Gerard Moreno
Rezerve: Albiol, Baena, Cazorla, Fernandez, A. Rațiu, Iborra, Lozano, Moreno, Nino, Ontiveros, Bruno, Trigueros
Antrenor: Javier Calleja

Barcelona - Osasuna 1-2

+23 FOTO

Barcelona - Osasuna, echipe de start

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Firpo - Rakitic, Puig, S. Roberto - Messi, Braithwaite, Fati
Rezerve: Alba, Araujo, Busquets, Comas Feixas, de Jong, Neto, Arthur, Suarez, Vidal
Antrenor: Quique Setien

Osasuna: Herrera - Vidal, Aridane, Navas, Garcia, Estupinan - Brasanac, Moncayola, Perez - Jose Manuel, Adrian
Rezerve: Barja, Enric, Hualde, Lato, Ruben, Martinez Calvo, Oroz, Perez Juan, Roncaglia, Oier, Torres
Antrenor: Jagoba Arrasate

Citește mai multe știri despre La Liga:

Barcelona și-a prezentat tricoul pentru sezonul viitor » Catalanii, „înapoi” în sezonul 2010/11

Zidane: „Am urlat de bucurie. Am suferit cumplit” » Explicația unui titlu aproape cucerit

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
mariuss72
mariuss72  •  17 Iulie 2020, 09:09

Real a aratat ca o echipa, mai ales in ultima parte a campionatului, a jucat pragmatica, dirijata perfect de un manager priceput. Barcelona a cazut prada scandalurilor repetate de la club, plus ca Messi pare din ce in ce mai obosit si blazat...sa pierzi acasa cu o echipa de pluton, nou promovata, cu un om in minus aproape o repriza, asta spune tot.

1037972906348855
Emilian Albu  •  17 Iulie 2020, 08:51

Cand pierzi acasa cu OSASUNA, care joaca ultimile 20 minute cu un om mai putin, cand primesti gol de la un adversar modest aflat in inferioritate, iar Messi este declarat cel mai bun jucator de pe teren, cu toate ca a fost disparut din joc mai mult de jumatate din timp, NU POTI SPUNE CA ESTI ECHIPA CEA MAI BUNA, DAR NEDREPTATITA DE ARBITRAJUL CE A AVANTAJAT ECHIPA DIN MADRID. Inteleg frustarea fanilor Barcelonei, dar nu pot intelege sa-ti pierzi capul de pe umeri.

1181489102022068
Oana Stanciu  •  17 Iulie 2020, 08:39

Bravo lor! Au dominat pe tot parcursul campionatului. Joacă fotbal, trag la poartă, marchează, câștigă. La Barcelona este invers, păstrează mingea, ajung cu ea la poartă, dar nu trag pentru că trebuie să i-o paseze lui Mesi. Se vede de la o poștă că el face cărțile acolo. Din cauza lui au eșuat Coutinho, Sanchez, Dembele și urmează Griezman, ca să nu mai vorbim de Neymar, cu toții aduși cu mare fast. Barcelona își va reveni când va avea un antrenor curajos care va face curățenie începând cu Mesi. Maurul și-a făcut datoria, poate fi scos la pensie.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează