INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRANADA - REAL MADRID 1-2

REAL MADRID. Zidane: „Am urlat de bucurie. Am suferit cumplit” » Explicația unui titlu aproape cucerit

11 victorii la limită are Real în acest campionat // Sursă foto: Getty +8   FOTO
11 victorii la limită are Real în acest campionat // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 11:11 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 11:28

Real Madrid are nouă victorii în nouă etape postpandemie, în timp ce Barcelona a pierdut șase puncte. „Ce le-aș mai putea cere mai mult băieților?”, se întreabă Zinedine Zidane, care se apropie de al 11-lea trofeu la Madrid.

Pauza de trei luni a fost decisivă. La sfârșit de iarnă și început de primăvară, Real pierdea opt puncte din 12 în ultimele patru etape dinaintea pandemiei:

  • 2-2 cu Celta Vigo (a, 16 februarie); 
  • 0-1 cu Levante (d, 22 februarie); 
  • 2-0 cu Barcelona (a, 1 martie); 
  • 1-2 cu Betis (d, 8 martie).

Două puncte pentru Barcelona. Patru pentru Real Madrid

Postpandemie, Madridul s-a schimbat radical, primind puține goluri și câștigând tot, chiar și când a suferit. Nouă victorii în nouă meciuri (o premieră cu Zinedine Zidane pe bancă), golaveraj 17-3. În timp ce Barcelona a cedat teren în iunie: 0-0 la Sevilla, 2-2 la Vigo cu Celta și 2-2 acasă cu Atletico. Și avansul de două puncte al catalanilor s-a transformat în avansul de patru puncte al madrilenilor. 

Cu două runde până la final, los Blancos pot cuceri titlul cu o victorie în fața lui Villarreal (joi) sau Leganés (duminică). Ori chiar cu două egaluri. La egalitate, au avantajul meciurilor directe (0-0 și 2-0). Al 34-lea titlu al Realului e foarte aproape. Ar fi al doilea al lui Zidane, al 11-lea trofeu cucerit de francez ca antrenor.

Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid: „Ne-am relaxat în loc să ucidem jocul"

Luni seară, la Granada, a avut o primă repriză excelentă, distanțându-se rapid la 2-0. A doua, aproape un dezastru. Nu doar cu primul gol primit după 6 partide și 506 minute. Courtois și Sergio Ramos, care a respins disperat de pe linie, au evitat egalul în ultima clipă. 

„Inconștient, am lăsat garda jos după pauză. În loc să ucidem jocul căutând 3-0, ne-am relaxat. Asta se întâmplă dacă nu păstrezi intensitatea, oricine te poate bate", a explicat căpitanul. În timp ce antrenorul a recunoscut că „am urlat de bucurie când am auzit fluierul. Am suferit cumplit. Dar ce le-aș putea cere mai mult băieților? Avem nouă victorii consecutive!". Ramos nu mai vrea să aștepte triumful. „Sperăm să învingem joi și să sărbătorim".

+4 FOTO

11 victoriila limită are Real în acest campionat (nu a mai reușit atât de multe de 11 ani): șase cu 1-0, patru cu 2-1 și un 3-2

19 goluriși 8 assisturi a adunat Benzema în LaLiga 2019-20; al doilea cel mai influent jucător, după Messi (22 goluri, 21 pase)

Titlul e triumful perseverenței, a regularității, a muncii zilnice. Pauza a venit la timp pentru a reacționa. Ne-am stabilit ca obiectiv să câștigăm tot și, până acum, am reușit

Sergio Ramos, căpitan Real

Pentru a cuceri campionatul, trebuie să știi să și suferi. Să reziști ca echipă în clipele dificile. Sunt mândru de băieți

Zinedine Zidane, antrenor Real

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică, performanță remarcabilă! Dar tot e supărat: „Nu am o telecomandă să fac totul"

Conducerea Barcelonei a stabilit cine va antrena clubul din toamnă: „Am avut un sezon atipic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
enigmaticul
enigmaticul  •  14 Iulie 2020, 21:02

Măi Jidane, dacă ai spune și cum ai câștigat, ar fi ok!! Ți-am urmărit ultimele 5 meciuri din La Liga, la fiecare din ele ai avut cel puțin un penalty, acordat aproape mereu în condiții suspecte. Dacă Real nu marca până în min. 70, o rezolva arbitrul sau se arunca vreun jucător în careul advers. Asta ar trebui să vezi și să le mulțumești arbitrilor că după un nr. mare de ani, v-a dat titlul. Sunt jucători pentru care cuvântul fair play nu există, vezi cazul Ramos.

mihaluc
mihaluc  •  14 Iulie 2020, 15:08
Postat de pirucul pe 14 Iulie 2020, 11:49

ce bucurie sa iei un campionat odata la 4 ani si asta in ultimii 12 ani cam asa a fost. vor veni unii si vor zice da dar a luat 4 ucl. si unde este mandria sa fii campioana europei dar sa te bata barca la tine acasa cu 3-0 si 4-0 sau sa pierzi in toate competitiile de 11 ori in 10 ani acasa pe bernabeu in fata barcelonei. apropo ii invita si pe arbitrii la festivitattea de dupa castigarea campionatului.

Nu e bucurie sa câștigi campionatul????? De când ???? Nu au voie sa se bucure??? De unde scoateți prostiile astea???

pirucul
pirucul  •  14 Iulie 2020, 11:49

ce bucurie sa iei un campionat odata la 4 ani si asta in ultimii 12 ani cam asa a fost. vor veni unii si vor zice da dar a luat 4 ucl. si unde este mandria sa fii campioana europei dar sa te bata barca la tine acasa cu 3-0 si 4-0 sau sa pierzi in toate competitiile de 11 ori in 10 ani acasa pe bernabeu in fata barcelonei. apropo ii invita si pe arbitrii la festivitattea de dupa castigarea campionatului.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează