INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL 2-3 DUPĂ PRELUNGIRI

Real Madrid, 5 victorii consecutive în fața Barcelonei după 57 de ani! » 100 de succese în Clasico

Real Madrid o domină pe Barcelona// Foto-IMAGO / Agencia EFE
Real Madrid o domină pe Barcelona// Foto-IMAGO / Agencia EFE

Articol de - Publicat joi, 13 ianuarie 2022 13:36 / Actualizat joi, 13 ianuarie 2022 17:10

Real Madrid o domină pe Barcelona în ultimii ani. A învins-o de cinci ori din 2020, având golaveraj 12-5 în meciurile directe. Nu a mai pierdut de trei ani.

Sunt trist. Dacă ai fi aruncat o monedă și ar fi căzut cap, rezultatul ar fi fost în favoarea Barçei și nimeni nu ar fi spus niciun cuvânt. A fost pajură”, a declarat Xavi, la conferință, după înfrângerea de la Riad, în semifinalele Supercupei.

Joan Laporta, discurs în vestiarul Barcelonei, după eșecul din El Clasico: „Asta e calea”
SUPERCUPA SPANIEI
Joan Laporta, discurs în vestiarul Barcelonei, după eșecul din El Clasico: „Asta e calea”

Real Madrid, premieră în ultimii 57 de ani

Catalanii au tras 20 de șuturi miercuri seară, 6 pe poartă, cum nu mai reușiseră din 2006 într-un Clasico. Dar au fost conduși de trei ori și au pierdut, 2-3 după prelungiri.

Pentru Real, a fost a 5-a victorie consecutivă în fața Barcelonei, premieră în ultimii 57 de ani (între 1962 și 1965, „los blancos” au avut 7 succese). Și seria poate continua. Pe 20 martie, cele două se înfruntă pe „Santiago Bernabeu”, în campionat.

Încă o cifră care descrie situația din Clasico. Madridul a ajuns la 100 de victorii, cu patru mai mult decât Barcelona. A marcat 415 goluri, 11 peste marea rivală.

Karim Benzema, 11 goluri și 10 assisturi

La albi, era aproape imposibil să nu înscrie și Benzema. Francezul are acum 23 de goluri în toate competițiile, egalându-l pe Salah. Numai Lewandowski îi depășește în acest sezon în Top 5 Europa (31). 

Și, grație assistului pentru Vinicius, Karim este al doilea jucător în istoria Clasicelor cu „double-double” la goluri și pase decisive: 11-10! Messi rămâne primul, de neatins. 26-14.

38 de goluri și 18 assisturiau împreună Benzema (23-9) și Vinicius (15-9) în actuala stagiune în tricoul blanco

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Xavi n-are dubii după El Clasico, însă Ancelotti îl contrazice: „Nu sunt de acord”

Soția lui Morata a „dezvăluit” viitorul atacantului dorit de Barcelona

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
unulobisnuit
unulobisnuit  •  13 Ianuarie 2022, 18:12

Xavi își caută scuze menționând tot felul de cifre. Hombre,în fotbal contează scorul nu ocaziile,evident că știe mai bine decât mine asta,dar și-a făcut obiceiul din a aprecia mereu atitudinea și foarte rar rezultatul. Deocamdată sunt Varza…

ali.bec
ali.bec  •  13 Ianuarie 2022, 16:48

„ Pe 20 martie, cele două se înfruntă pe „i consecutive în fața Barcelonei după 57 de ani!Santiago Bernabeu”, în campionat. “ Ce vrea sa ne spună ziaristul?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează