INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - FC BARCELONA

FC Barcelona, record fabulos » Nu a mai pierdut pe terenul lui Real Madrid, în Cupa Regelui Spaniei, de peste 50 de ani!

FC Barcelona, liderul în clasamentul La Liga, nu a mai pierdut pe terenul campioanei Spaniei, Real Madrid, în Cupa Regelui Spaniei, de peste 50 de ani. 
Foto: Getty Images
FC Barcelona, liderul în clasamentul La Liga, nu a mai pierdut pe terenul campioanei Spaniei, Real Madrid, în Cupa Regelui Spaniei, de peste 50 de ani. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2023 12:31 / Actualizat joi, 02 martie 2023 13:33

FC Barcelona, liderul în clasamentul La Liga, nu a mai pierdut pe terenul campioanei Spaniei, Real Madrid, în Cupa Regelui Spaniei, de peste 50 de ani. 

  • Real Madrid - FC Barcelona se joacă de la ora 22:00, în manșa tur a semifinalelor Cupei Regelui Spaniei. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă la TV pe Digi Sport 1. 

Ultima înfrângere înregistrată de catalani pe terenul marii rivale, în Cupa Regelui Spaniei, a venit în sezonul 1969-1970, atunci când madrilenii se impuneau în fața celor de la FC Barcelona cu scorul de 2-0, în „sferturile” de finală. Returul jucat pe Camp Nou s-a terminat 1-1, iar Real Madrid se califica astfel în semifinalele competiției, scrie Mundo Deportivo. 

Florin Talpan l-a sunat pe reporterul GSP: „Aș vrea să clarificăm asta”
PROCES FCSB - CSA STEAUA BUCUREȘTI
Florin Talpan l-a sunat pe reporterul GSP: „Aș vrea să clarificăm asta”

FC Barcelona nu a mai pierdut pe terenul lui Real Madrid, în Cupa Regelui Spaniei, de peste 50 de ani

De atunci, Real Madrid și FC Barcelona s-au mai întâlnit de 15 ori în Cupa Regelui Spaniei. În 1974, Real Madrid o învingea pe FC Barcelona în finală, scor 4-0, într-un meci disputat la Madrid, pe stadionul „Vicente Calderon”. 

În 1983 și 1990, Real Madrid au jucat din nou una împotriva celeilalte în două finale, disputate la Zaragoza, respectiv Valencia. Catalanii s-au impus de fiecare dată, 2-1 și 2-0. 

Trei ani mai târziu, în 1993, cei doi granzi ai fotbalului spaniol se duelau din nou, în semifinalele Cupei Regelui Spaniei. Au remizat pe „Bernabeu”, 1-1, iar pe Camp Nou Real Madrid s-a impus cu 2-1 și s-a calificat în finală. 

În stagiunea 1996-1997, Real Madrid și FC Barcelona se duelau în „optimile” de finală din Cupa Regelui Spaniei. Catalanii au câștigat acasă, scor 3-2, iar pe „Santiago Bernabeu” au remizat scor 1-1. 

În 2011, Real Madrid se impunea în fața Barcelonei, scor 1-0, grație golului marcat de Cristiano Ronaldo în minutul 103, într-un meci disputat la Valencia, pe Mestalla. Un an mai târziu, Barcelona câștiga la Madrid, scor 2-1, în manșa tur a „sferturilor” de finală. La retur, cele două echipe remizau, scor 2-2. 

În sezonul 2012-2013, Real Madrid și Barcelona remizau pe „Bernabeu”, scor 1-1, în turul semifinalelor. La Barcelona, Real Madrid se impunea cu 3-1 și se califica în finală. 

În stagiunea 2013-2014, Real Madrid și FC Barcelona au jucat în finala Cupei Regelui Spaniei. Madrilenii s-au impus cu scorul de 2-1, datorită golului decisiv marcat de Gareth Bale în minutul 85. 

Real Madrid și FC Barcelona s-au înfruntat ultima dată în Cupa Regelui Spaniei în sezonul 2018-2019, în semifinale. Cele două au remizat în Catalunia, scor 1-1. La retur, trupa de pe Camp Nou se impunea cu un categoric 3-0. 

VIDEO. Match Preview Real Madrid - Barcelona

Citește și: 

Avantaj Real Madrid! Barcelona merge pe „Bernabeu” fără 3 nume grele. Cum arată echipele probabile

Peste Messi și Ramos! În ziua „clasicului” Real Madrid - Barcelona, Busquets e în fața unei mari performanțe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close