INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Gheorghe Popescu a refuzat-o de două ori pe Real Madrid: „M-a sunat Capello!”

Gheorghe Popescu / Foto: GSP
Gheorghe Popescu / Foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 14:54 / Actualizat luni, 04 martie 2024 16:29

Gheorghe Popescu (56 de ani), legendarul fundaș al naționalei României, a dezvăluit că a avut posibilitatea de două ori să semneze cu Real Madrid. „Baciul” a refuzat de fiecare dată să ajungă pe Santiago Bernabeu.

Prima dată Real Madrid a fost interesată de serviciile lui Popescu în 1990, când actualul președinte al Farului Constanța a plecat de la Universitatea Craiova la PSV Eindhoven.

Dezvăluiri incredibile din culisele fotbalului românesc! A rupt tăcerea și a răbufnit în direct: „Nu dai bani, îți distrug afacerea! Dai bani, ai cătușe!”
CULISE
Dezvăluiri incredibile din culisele fotbalului românesc! A rupt tăcerea și a răbufnit în direct: „Nu dai bani, îți distrug afacerea! Dai bani, ai cătușe!”

Ulterior, în 1996, Gheorghe Popescu a mai fost curtat de madrileni în perioada în care era căpitan la Barcelona. El a ales să îi rămână fidel echipei alături de care a câștigat Cupa Cupelor, respectiv Cupa Spaniei și Supercupa Spaniei (de două ori).

Gheorghe Popescu a refuzat Real Madrid de două ori

„M-a sunat la un moment dat Capello. Era antrenor la Real Madrid. M-a sunat Giovanni (n.r. - Becali), impresarul meu, şi mi-a zis că l-a sunat antrenorul lui Real Madrid şi l-a întrebat de mine, dacă aş dori să joc la Madrid.

I-am zis că nu m-am dus în 90, când nu eram la Barcelona, şi i-am zis «Nu, uită!», şi am refuzat Real Madrid, a doua oară. Nu ştiu dacă erau doar (n.r. - concentrați pe aducerea sa)... sau aveau încă cinci pe listă şi au întrebat dacă Gică Popescu ar dori să vină la Madrid.

Atunci, în 1996, Panucci era la Real Madrid şi înaintea unui meci cu Barcelona, cum era de aşteptat, toată lumea voia să încâlzească meciul ăsta şi puneau tot felul de întrebări. Nu puteam să vorbesc de bine de Real Madrid şi probabil am făcut o declaraţie care a deranjat la Madrid. Eram căpitan la Barcelona atunci. La o conferinţă de presă, îl întreabă un ziarist pe Panucci de declaraţie.

Panucci a zis în felul următor: «Gică Popescu? Dar ce a câştigat el de vorbeşte?». Şi mi-a închis gura. Nu câştigasem nimic atunci. El câştigase cu Milan Chammpions League. Şi mi-a închis gura.

În fotbalul de afară, valoarea unui jucător este dată şi de ce ai câştigat, ce performanţe ai, iar eu nu câştigasem nimic. Am câştigat în anul acela Cupa Cupelor, Cupa şi Supercupa, dar până atunci, nimic la nivel european şi mi-a închis gura. Aveam un Mondial şi un Campionat European (n.r.- participări)”, a declarat Popescu, conform OrangeSport.ro.

16goluri în 115 selecții a reușit Gheorghe Popescu pentru naționala României

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Fotbalistul din Divizia C care a reușit ce n-a putut Barcelona: să-i dea gol lui Duckadam în sezonul 1985-86!

Citește și:

Dennis Man e dorit de un club uriaș din Italia » Ce sumă s-a oferit pentru internaționalul român
TRANSFER
Dennis Man e dorit de un club uriaș din Italia » Ce sumă s-a oferit pentru internaționalul român
Dinamo își pregătește propriul director sportiv! Care mai este situația lui Gabriel Tamaș
DINAMO
Dinamo își pregătește propriul director sportiv! Care mai este situația lui Gabriel Tamaș

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
aspida
aspida  •  04 Martie 2024, 18:44

Bine ca nu te-a intrebat Panucci si de Mihai Gurita

Dobermannul
Dobermannul  •  04 Martie 2024, 18:36

Si eu am fost sunat de Bill Clinton sa fiu vicepresedintele lui dar l-am refuzat de ... trei ori.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  04 Martie 2024, 18:33

Gica Popescu sa nu se mai dea mare la apa mica . Dacă nu era Robson antrenor ( mai întâi PSV și apoi la Barcelona ) nu ajungea în veci acolo . În Olanda a mișcat ceva ,fiind transferat la Totenham unde a dezamăgit...fiind catalogat ca un farseur ( presa engleza folosea acest termen pt a-l caracteriza) care se vaita tot timpul la antrenamente de jocul dur al englezilor. Fiind pus pe lista de transferuri , Robson ( care antrena atunci Barcelona) cel care l-a susținut și protejat la PSV pt ca venea dintr-o tara comunista ( baciul timid fiind dar si ascultator) , i-a întins o mana de ajutor. În ceea ce privește calitatea de capitan , a venit ( retineti) după mai multe rugăminți ale baciului și Robson care și aici îl proteja și susținea , i-a oferit banderola de capitan în câteva meciuri , inclusiv intr-o finala de cupa europeana. Barcelona nu mergea bine iar antrenorul englez a fost demis . Fără susținerea lui Robson, Gica Popescu a fost pus pe lista de transferuri . Asa a ajuns în Turcia unde intr-un fotbal de mana a doua , atât el cât și Hagi au făcut fata. Ceea ce trebuie reținut, este ca baciul nu spune ca englezul Robson a fost șansa sa vieții sale. El l-a susținut ca pe propriul copil ,atât la PSV cât și la Barcelona. Baciul trebuie mereu sa amintească și sa reamintească ( sa aprindă o lumânare) de antrenorul englez Robson. Cineva sa-l trezească la realitate și sa-i reamintească de binefăcătorul sau.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează