INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

„O problemă națională” » Spaniolii sunt îngrijorați, după decizia istorică de la Real Madrid

Dani Carvajal și Asensio, cei mai importanți spanioli de la Real Madrid/ foto Imago Images
Dani Carvajal și Asensio, cei mai importanți spanioli de la Real Madrid/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 14:45 / Actualizat marti, 16 mai 2023 19:32

Real Madrid nu a avut niciun jucător spaniol în echipa de start în meciul cu Villarreal, 1-2, pentru prima dată în istoria clubului. Spaniolii sunt îngrijorați de lipsa jucătorilor eligibili pentru naționala iberică din lotul „albilor”.

Începând din 2009, Real Madrid a cumpărat 55 de jucători. Dintre aceștia, doar 14 au fost spanioli. În această perioadă, La Fabrica, academia clubului, a produs jucători care au fost vânduți pentru 400 de milioane de euro, potrivit AS.

Lupta miliardarilor în mercato » PSG și Manchester City vor un jucător de la Real Madrid
MERCATO
Lupta miliardarilor în mercato » PSG și Manchester City vor un jucător de la Real Madrid

„O problemă națională”. Presa din Spania remarcă lipsa jucătorilor autohtoni de la Real Madrid

Jurnaliștii iberici au remarcat scăderea importanței jucătorilor spanioli pentru Real Madrid în ultimii 14 ani, de când Florentino Perez este președintele clubului.

În 2010, când Spania câștiga Campionatul Mondial, 5 jucători de la Real Madrid au făcut parte din lotul lui Del Bosque: Xabi Alonso, Arbeloa, Raul Albiol, Casillas și Sergio Ramos. La Euro 2020, jucat în 2021, „albii” nu au dat niciun jucător spaniol la națională.

La Campionatul Mondial din 2022, Real Madrid i-a trimis la naționala Spaniei pe Dani Carvajal și Marco Asensio. Din 2009, de când Florentino Perez a obținut al doilea mandat ca președinte la Real Madrid, pe „Santiago Bernabeu” au sosit doar 14 jucători spanioli.

Ultimul spaniol transferat de Real este Brahim Diaz, în 2019. Atunci era adus de la Manchester City, pentru 17 milioane de euro. Între timp, mijlocașul a plecat la AC Milan sub formă de împrumut, în vara lui 2021. 

Din lotul actual condus de Carlo Ancelotti, Dani Carvajal este singurul spaniol titular. Antrenorul italian se mai bazează și pe Asensio, Nacho, Dani Ceballos sau Lucas Vasquez, dar aceștia sunt în general rezerve.

La Fabrica, profit de 400 de milioane de euro

Niciun jucător produs de La Fabrica în ultimii 14 ani nu a devenit un titular incontestabil pe „Santiago Bernabeu”. În această perioadă, Real Madrid a vândut jucători produși de propria academie pe 400 de milioane de euro. Cea mai profitabilă afacere a fost transferul lui Morata la Chelsea, pentru 80 de milioane de euro, în 2017.

Echipele de start la Villarreal - Real Madrid 2-1

VIDEO. Rezumat: Villarreal - Real Madrid 2-1

Citește și:

L'Equipe dezvăluie: Zidane a refuzat 3 naționale mari, inclusiv Portugalia lui Cristiano Ronaldo!

Ancelotti, despre penalty-urile controversate din Villarreal - Real Madrid: „Corect conform regulamentului, dar eu nu le-aș fi dat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  09 Ianuarie 2023, 17:34

Nivelul nationalelor scade in tarile cu fotbal scump. Chiar daca va fi injurata de cluburi, nu-i exclus sa vedem o reglementare care sa nuanteze "regula Bosman". Sa se impuna un numar minim de autohtoni. Caci legea nu interzicea, daca imi aduc aminte, decat limitarea numarului de straini in teren. Daca se va impune ca lista sa includa 75 % autohtoni, posibil sa creasca si numarul lor printre titulari.

fc_zcsb_manita_manita
fc_zcsb_manita_manita  •  08 Ianuarie 2023, 18:02

***. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează