INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL SOCIEDAD - BARCELONA

Real Sociedad - Barcelona 1-1, 2-3 d.pen » Ter Stegen, eroul blaugrana la penalty-uri! Posibil El Clasico în finala Supercupei Spaniei

Real Sociedad - Barcelona 1-1, 2-3 d.pen » Ter Stegen, eroul blaugrana la penalty-uri! Posibil El Clasico în finala Supercupei Spaniei +19   FOTO
Real Sociedad - Barcelona 1-1, 2-3 d.pen » Ter Stegen, eroul blaugrana la penalty-uri! Posibil El Clasico în finala Supercupei Spaniei

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 00:11 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 00:57

Barcelona a învins Real Sociedad la loviturile de departajare, scor 1-1, 2-3 d.pen., în prima semifinală din Supercupa Spaniei, și se va lupta pentru cucerirea trofeului cu câștigătoarea dintre Real Madrid și Athletic Bilbao, meci care se va juca joi de la 22:00.

Vezi AICI programul din Supercupa Spaniei

Lionel Messi a fost marele absent al serii, iar Real Sociedad a încercat să profite de absența superstarului argentinian și a avut prima mare ocazie a meciului. Alexander Isak a profitat de eroarea căpitanului Sergio Busquets și a fost aproape de a deschide scorul, dar șutul său a fost blocat de Ter Stegen.

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images
+15 FOTO

Barcelona a deschis scorul în minutul 37, după ce Antoine Griezmann a intrat în careu și a centrat pentru Frenkie de Jong, care a înscris cu capul în poarta apărată de Alejandro Remiro.

Frenkie de Jong, înger și demon pentru Barcelona

La scurt timp după ce arbitrul a fluierat startul reprizei a doua, Frenkie de Jong a respins mingea cu cotul în propriul careu, iar centralul Montero a acordat penalty pentru Real.

Mikel Oyarzabal l-a așteptat pe Ter Stegen să se arunce, a executat impecabil lovitura de la 11 metri și a restabilit egalitatea pe tabelă. Meciul a fost în continuare echilibrat, dar niciuna dintre cele două echipe nu a mai reușit să marcheze și arbitrul a fluierat finalul celor 90 de minute.

Adnan Januzaj, omul prelungirilor

Antoine Griezmann putea să dea lovitura în prelungiri, dar a șutat slab în portar în minutul 112. La faza imediat următoare, jucătorii celor de la Real Sociedad au scăpat pe contraatac, dar Willian Jose, intrat în locul lui Isak în prelungiri, a dat pe lângă mingea centrată excelent de Januzaj.

Ter Stegen a avut o paradă senzațională cu 5 minute înainte de finalul prelungirilor, când Adnan Januzaj a intrat în careu după o cursă impetuoasă, dar șutul său a fost respins de portarul catalanilor. Același Januzaj a lovit bara după o lovitură liberă executată în minutul 118.

Ter Stegen, eroul Barcelonei

Ter Stegen a apărat primele două lovituri de la 11 metri ale celor de la Real Sociedad, executate de Bautista Jon și Mikel Oyarzabal, iar Willian Jose a nimerit bara. Frenkie de Jong a ratat primul penalty pentru Barcelona, iar Antoine Griezmann putea încheia partida, dar a șutat peste poartă.

Riqui Puig (21 de ani) și-a asumat responsabilitatea de a executa ultimul penalty și a înscris golul care a trimis Barcelona în finala Supercupei Spaniei, unde va întâlni câștigătoarea din cealaltă semifinală, Real Madrid sau Athletic Bilbao.

Real Sociedad - Barcelona 1-1

Au marcat: De Jong 39 / Oyarzabal 51 (pen)
Lovituri de departajare, au transformat: Merino, Januzaj / Dembele, Pjanic, Puig

Real Sociedad - Barcelona, echipele de start:

Real Sociedad (4-3-3): Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal - Merino, Guevara, Guridi - Portu, Isak, Oyarzabal
Rezerve: Ayesa, Muguruza, Januzaj, Jon, Munoz, Sagnan, Willian Jose, Zaldua, Zubimendi
Antrenor: Imanol Alguacil

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Mingueza, Araujo, Lenglet, Alba - Pedri, Busquets, De Jong - Dembélé, Braithwaite, Griezmann
Rezerve: Neto, Pena, Dest, Firpo, Moriba, Pjanic, Puig, Trincao, Umtiti
Antrenor: Ronald Koeman

Arbitru: Jose Luis Munuera Montero
Stadion: Estadio Nuevo Arcángel, Cordoba 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Impresionant: Au revenit în prima ligă la 4 ani distanță de una dintre cele mai mari tragedii din istoria fotbalului

Presa din Spania anunță un scenariu sumbru pentru Barcelona: „În pericol de insolvență. Nu-l mai pot plăti pe Messi!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează