INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Impresionant: Au revenit în prima ligă la 4 ani distanță de una dintre cele mai mari tragedii din istoria fotbalului

Chapecoense FOTO IMAGO
Chapecoense FOTO IMAGO

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 18:29 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 19:07

Chapecoense a învins pe teren propriu formația Figueirense, scor 2-1, și s-a întors pe prima scenă a fotbalului brazilian, după un singur în an în Serie B și la patru ani distanță de accidentul aviatic care a făcut înconjurul lumii.

  • CONTEXT: 71 de persoane au murit în accidentul aviatic din Columbia, pe 29 noiembrie 2016. 3 jucători, un ziarist, o stewardesă și mecanicul de bord au fost singurii supraviețuitori. Chapecoense mergea la Medellin, pentru turul finalei de Copa Sudamericana, cu Atletico Nacional.

Chapecoense a revenit în elita fotbalului din Brazilia, după ce și-a asigurat promovarea cu patru etape înainte de finalul campionatului, iar din sezonul viitor se vor înfrunta din nou cu granzii din campionat: Corinthians, Flamengo, Fluminese, Gremio, Internacional, Santos sau Sao Paolo.

Chapecoense - Figueirense 2-1

După o singură victorie în ultimele 5 etape, Chapecoense s-a impus teren propriu cu Figueirense, formație aflată pe locurile retrogadabile. Moccelin Paulinho a marcat singurul gol al primei reprize pentru „Chape”, după ce a deschis scorul în minutul 22. 

În a doua repriză, Derlan a dublat avantajul gazdelor, dar Diego Goncalves a redus din diferență pentru Figueirense, după un penalty transformat cu 6 minute înainte de fluierul final. Tabela a rămas intactă până la final, Chapecoense a învins cu 2-1, iar jucătorii au început sărbătoarea pe Arena Conda.

11.15 milioane de €valorează lotul celor de la Chapeconese, conform Transfermarkt

Chapecoense a evoluat 8 sezoane în prima ligă, iar cea mai bună clasare din istoria clubului a fost poziția a 8-a, obținută în stagiunea din 2017, la un an după accidentul aviatic.

VIDEO. Un antrenament al echipei Chapecoense

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Gaziantep, eliminată din Cupa Turciei la primul meci după plecarea lui Marius Șumudică

Diego Simeone, antrenorul ultimului deceniu! Cine sunt cei mai buni 10 tehnicieni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează