INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL SOCIEDAD - REAL MADRID 0-0

Real, start fără gol, cu cinci jucători U21 pe teren: ”N-am avut decât trei săptămâni de antrenament”

Real, start fără gol, cu cinci jucători U21 pe teren
Real, start fără gol, cu cinci jucători U21 pe teren

Articol de - Publicat luni, 21 septembrie 2020 14:54 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 15:01

Zinedine Zidane (48 de ani) a pornit noul sezon având o linie de mijlocași ofensivi cu o medie de vârstă de 20 de ani: Rodrigo (19) - Ødegaard (21) - Vinicius (20). Real Madrid a terminat la egalitate meciul cu Real Sociedad, scor 0-0, în primul meci disputat de „galactici” în noua stagiune de campionat.

Campion sezonul trecut, Zinedine Zidane a mizat pe tineri la startul noii ediții. Într-un sistem 4-2-3-1, din care a dispărut tocmai Casemiro, "închizătorul" nelipsit la „Madridul lui Zizou”, Real a avut trei mijlocași ofensivi cu o medie de 20 de ani în spatele lui Benzema: Rodrigo (19) - Ødegaard (21) - Vinicius (20). Și, spre final, a mai promovat în atac doi jucători de la Academia de juniori, Marvin (20) și Arribas (18). Era pentru prima oară când o echipă din LaLiga are pe teren patru fotbaliști născuți după 2000.

"Nu am nimic cu Jovici, nu am nimic cu nimeni"

Dar albilor le-au lipsit prospețimea, viteza, creativitatea. Au dominat, uneori cu o posesie de peste 70 la sută, fără a-și crea însă ocazii mari. Deși Jovici era pe bancă, nu a apelat la el. "Nu am nimic cu Jovici, cum nu am nimic cu nimeni. Am schimbat aripile pentru că nu am vrut să schimb sistemul", a explicat antrenorul, deranjat că "am pierdut două puncte. Defensiv, am făcut un meci bun, totuși, ofensiv, ne-au lipsit unele lucruri. Mai ales golul. N-au fost decât trei săptămâni de pregătire și un singur amical. Încet-încet, totul se va ameliora".

Primul antrenor campion doi ani la rând din 1989?

Zidane e mulțumit de Odegaard, norvegianul întors la Madrid după trei ani în care a fost mereu împrumutat, ultima oară chiar la Real Sociedad: "Mă bucur că a jucat. Nu mai are dureri la genunchi, asta contează cel mai mult".

Francezul încearcă în acest sezon să fie primul tehnician al albilor campion doi ani la rând. Ceea ce nu a mai reușit nimeni pe "Bernabéu" din 1989. Ultimul a fost olandezul Leo Beenhakker, care a realizat o "triplă" de victorii succesive (1987-1988-1989).

  • 14 tineri crescuți la propria Academie de juniori a promovat Zinedine Zidane la Real 
  • 72% a fost posesia mingii lui Real Madrid în prima jumătate de oră la San Sebastian 
  • 6 jucători madrileni nu sunt încă recuperați: Hazard, Isco, Asensio, Militao, Mariano și Lucas 
     

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Mundo Deportivo lansează bomba: ”Luis Suarez are acord încheiat cu Atletico!”

Barcelona aduce un fundaș de la Manchester City! Cine este jucătorul crescut de „La Masia”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  21 Septembrie 2020, 18:52

Nu știu cum numără Zidane, dar din 7 august și până ieri, 20 septembrie, nu au fost doar trei săptămâni.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează