INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Rebeliune la Man. United! Jucătorii contra managerului Louis van Gaal: ”Ne-ai transformat în roboți!”

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2015 00:00

Rooney și Carrick i-au reproșat tehnicianului olandez în primul rînd regimul rigid de antrenament: ”Ne simțim încorsetați. În loc să ne bucurăm de fotbal, trebuie să ne concentrăm să nu încălcăm ordinele”

Incidentul datează din august, de la startul noului sezon în Premier, cînd Man. United a avut nevoie de un autogol ca s-o învingă pe Tottenham (1-0) acasă. Dar presa a aflat despre cele întîmplate într-un moment cum nu se poate mai rău pentru "diavoli": înaintea derby-ului de mîine cu FC Liverpool!

Tabloidul Daily Mail a dezvăluit ieri că după acea victorie chinuită cu Spurs, căpitanul Wayne Rooney și vicecăpitanul Michael Carrick l-au abordat pe managerul Louis van Gaal la baza de la Carrington. Și n-a fost o întrevedere plăcută. Ei s-au plîns de "metodele de antrenament" și de regimul disciplinar impus de tehnicianul olandez.

Prea multe ședințe

"Ne simțim încorsetați. În loc să ne bucurăm de fotbal, să ne concentrăm asupra jocului, trebuie să fim atenți să nu ne depășim zona trasată și să nu încălcăm diverse alte ordine. Mulți se simt ca niște roboți!", i-ar fi reproșat Rooney și Carrick, care au criticat inclusiv numărul mare de ședințe în care îi ține Van Gaal înainte și după meciuri. Olandezul i-a ascultat, dar a rămas ferm.

3 săptămîni fără zi liberă

Atmosfera în sînul lotului s-a deteriorat și mai mult după alte măsuri nepopulare. "Pe vremea lui Sir Alex Ferguson, stafful și echipa luau masa împreună, la cantină. Eram o adevărată familie. Acum nu mai e așa", a dezvăluit un angajat al clubului. Iar unii jucători, sub protecția anonimatului, au acuzat faptul că Van Gaal uită să le dea liber: "În perioada meciurilor din play-offul Ligii cu FC Bruges n-am avut o zi liberă timp de trei săptămîni!".

3 goluri înscriseare Man. United după 4 etape scurse din noul sezon de Premier, unul fiind un autogol

3,75 şuturipe poartă au expediat jucătorii lui Man. United, în medie, în cele 4 meciuri din acest campionat

"E dificil să te adaptezi la filosofia lui Van Gaal. Eu de aceea am și preferat să plec. Ne-am și certat de cîteva ori"
Angel Di Maria, fost jucător Man. United

"Van Gaal nu m-a tratat corect la United. Cînd m-am refăcut după accidentare nu mi-a dat nici o șansă să revin în echipă"
Robin van Persie, fost jucător Man. United

"Se crede Tatăl lui Dumnezeu"

Din cauza stilului său rigid, Van Gaal a avut probleme cu jucătorii și pe vremea cînd o antrena pe Bayern (2009-2011). S-a certat în repetate rînduri cu Ribery, iar președintele de atunci, Uli Honess, l-a înfierat public: "Problema e că Louis se crede nu Dumnezeu, ci Tatăl lui Dumnezeu".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  11 Septembrie 2015, 10:51

Si cand ma gandesc ca , uneori, va mai suparati si pe Sir Ferguson. Iar acela era , intr-adevar, un Sir. Vorba romaneasca zice; ,, rau cu rau, dar mai rau fara el ''. O scoateti voi la capat, doar sunteti profesionisti, nu-i asa ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close