INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Reproșurile lui Xavi după calificarea în „optimile” Cupei: „Sunt disperat când nu facem lucrurile cum trebuie”

Xavi // Foto: Getty Images
Xavi // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 14:10 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 14:40

Xavi (43 de ani) s-a plâns de evoluția Barcelonei din prima repriză contra celor de la Unionistas de Salamanca (3-1), din divizia a treia. „Am făcut greșeli din cauza lipsei de agresivitate. Încă suntem o trupă tânără și în construcție, trebuie să generăm mai mult și să câștigăm la încredere și moral!”, a declarat antrenorul Barcei.

Barcelona a făcut pasul spre „optimile" Cupei Regelui Spaniei, dar a întâmpinat o dârză rezistență din partea Uninionistas de Salamanca, adversar aflat pe al 13-lea loc în Segunda B (a treia divizie iberică). Campioana a revenit de la 0-1 și după prima repriză în care s-a chinuit, aspect care l-a deranjat mult pe antrenorul Xavi:

Eroul lui Napoli, „dublă” în semifinala Supercupei în doar 14 minute » Cum i-a speriat pe fanii campioanei!
ITALIA
Eroul lui Napoli, „dublă” în semifinala Supercupei în doar 14 minute » Cum i-a speriat pe fanii campioanei!

„Am făcut greșeli din cauza lipsei de agresivitate. Încă suntem o trupă tânără și în construcție și trebuie să generăm mai mult și să gestionăm mai bine unele situații. Am mizat pe jucători foarte tineri, cărora am vrut să le ofer posibilitatea de a mai câștiga la încredere și la moral! 

Țin să-i felicit pe cei de la Unionistas, au făcut un meci extraordinar și mi s-a părut că sunt peste nivelul ligii a treia".

Xavi: „Erorile nu au nicio legătură cu terenul prost”

Tehnicianul Barcei s-a plâns și de prestația apărării, care a permis gazdelor să aibă 10 șuturi spre poartă, 5 fiind cadrate și obligându-l pe Inaki Pena la câteva parade formidabile: „Am văzut o defensivă fragilă. Mă așteptam mai mult și de la linia de mijloc, să vină cu finalizări de la distanță și mă refer la De Jong, Pedri, Gundogan, Oriol. 

Altfel, am făcut un joc solid și sper să facem cu această ocazie un pas înainte. Erorile noastre nu au nicio legătură cu terenul prost. Am decis calificarea în repriza a doua, când adversarul a căzut fizic".

37de goluri a încasat Barcelona în cele 30 de meciuri disputate în acest sezon în toate competițiile

Ne simțim foarte bine, este un pas înainte. Sunt îngrijorat că n-am putut să oprim mai bine contraatacurile lor. Era imposibil să nu marcăm, mai ales pentru felul în care jucăm - Xavi, antrenor Barcelona.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Emoții cu Salah » Căpitanul naționalei egiptene s-a accidentat în meciul cu Ghana. Cât ar putea lipsi
CAN 2024
Emoții cu Salah » Căpitanul naționalei egiptene s-a accidentat în meciul cu Ghana. Cât ar putea lipsi
Acord Horațiu Moldovan - Atletico Madrid! Cifrele colosale ale contractului
MERCATO
Acord Horațiu Moldovan - Atletico Madrid! Cifrele colosale ale contractului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Ianuarie 2024, 14:56

Primul lucru care s-ar face corect ar fi ca Laporta să te trimită la plimbare. Deocamdată, văd că mai are până să se dezmeticească.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează